جزئیات رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴/ اجرای عملیات اطفای حریق توسط تیمهای امدادی +عکس
به گزارش خبرگزاری آنا، امیر دریادار دوم «مصطفی تاجالدینی» سخنگوی رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ (IMEX ۲۰۲۴)، در گفتوگویی تلویزیونی در تشریح جزئیات این رزمایش اظهار داشت: روز گذشته جلسات تخصصی و توجیحی به خوبی برگزار شد. یگانهای شرکتکننده و ناظرانی که در رزمایش مرکب حضور داشتند، برای هماهنگی و همافزایی بیشتر در این جلسات شرکت کردند. از امروز صبح هم یگانهای شناور به دریا اعزام شدند و تحت کنترل عملیاتی فرمانده تاکتیکی قرار گرفتند.
امیر دریادار دوم تاجالدینی ادامه داد: یگانها بعد از اینکه تحت عملیاتی فرماندهی تاکتیکی قرار گرفتند، به انجام تمرینات متعدد تخصصی و ارتباط بین اتاقهای عملیات میپردازند و بعد از «فرمآب» شدن به سمت منطقه اصلی و شرق تنگه هرمز عزیمت میکنند و در آنجا سناریوهای مختلفی طراحی شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه ما در ذیل کمیته امنیت دریایی این رزمایش مرکب آیونز را طراحی کردیم عملاً اولین و مهمترین بخش رزمایش چالش امنیتی است. بر این اساس، پس از اینکه یک کشتی در محدوده شرق تنگه هرمز دچار حادثه امنیتی میشود، ناوگروه جمهوری اسلامی به همراه سایر یگانهای حاضر در منطقه پس از اینکه «ام آر سی سی» و مرکز تجسس و نجات این مسئولیت را به ناو سرفرماندهی «جماران» واگذار میکند، ناو سرفرماندهی این کار را مدیریت و فرماندهی میکند و علاوه بر یگانهای شناور، یگانهای پروازی نیز به خدمت گرفته میشوند تا نسبت به اطفاء حریق و نجات جان کارکنان کشتی اقدام کنند.
سخنگوی رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ اضافه کرد: در ادامه، گروه دیگری از شناورها به سمت مأموریت بعدی که همان کنترل لکه نفتی است، عزیمت میکنند و با مهار و جمع آوری لکههای نفتی، جلوی یک فاجعه زیستی را میگیرند. پس از انجام این تمرین در مرحله بعد موضوع «فتو اکس» و رژه انجام میشود که نمادی از هماهنگی و همدلی بیشتر است. همانطور که برنامههای روز اول را با صلابت و در هماهنگی کامل به انجام رساندیم، برنامههای روز دوم رزمایش را نیز که همان همافزایی، همدلی و همراهی کشورهای حاشیه اقیانوس هند است، عملیاتی میکنیم.
امیر تاجالدینی درباره وجه تمایز این رزمایش با رزمایشهای برگزارشده در سالهای گذشته، عنوان کرد: ما هر ساله رزمایشهای متعددی را برگزار میکنیم که از آن جمله میتوان به رزمایشهای سهجانبه با کشورها اشاره کرد. این رزمایش چهارمین رزمایشی است که ذیل اجلاس یا گردهمایی آیونز و به ابتکار جمهوری اسلامی ایران در حال برگزاری است.
وی گفت: با توجه به اینکه شمال اقیانوس هند به جهت انتقال انرژی و تجارت جهانی از اهمیت بسیار ویژهای برخوردار است؛ لذا با توجه به رزمایشهای برگزارشده در گذشته، اعلام کردیم که کشورهای منطقه نیز میتوانند با همکاری، همدلی و همراهی بیش از پیش نسبت به برقراری امنیت در این آبراه مهم جهانی با ایران همکاری کنند و نیازی به کشورهای فرامنطقهای نداریم.
سخنگوی رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ همچنین اظهار امیدواری کرد که در سالهای آینده این رزمایش به شکل گستردهتر و با حضور کشورهای بیشتری اجرا شود و شاهد حضور کشورهای منطقه و حوزه شمال اقیانوس هند باشیم.
بنابراین گزارش، امیر دریادار دوم «مصطفی تاجالدینی» سخنگوی رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ (IMEX ۲۰۲۴) در رابطه با اجرای عملیات اطفای حریق توسط تیمهای امدادی نیز اظهارکرد: در ادامه برگزاری مراحل اصلی و فاز دریایی رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ (IMEX ۲۰۲۴) یگانهای شناور و پروازی شرکتکننده در این رزمایش براساس سناریوی از پیش تعیینشده عملیات اطفای حریق و نجات کارکنان شناور آسیبدیده و مهار لکه نفتی را تمرین کردند.
امیر دریادار دوم تاجالدینی افزود: در این مرحله از رزمایش پس از ارسال پیام اضطراری کشتی دچار حادثه شده، ابتدا منطقه عملیات توسط یگانهای شرکتکننده مورد شناسایی و جستوجو قرار گرفت و سپس شناورها و بالگردها برای اجرای عملیات اطفای حریق اعزام کرد.
سخنگوی رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ اضافه کرد: نیروهای شرکتکننده در رزمایش، نسبت به اجرای عملیات اطفای حریق نفتکش سانحهدیده اقدام کردند.
وی خاطرنشان کرد: نمایندگان کشورهای روسیه، عربستان سعودی، تایلند، پاکستان، قطر، عمان، بنگلادش و هند که در ناو جماران حضور داشتند از نزدیک بر مراحل مختلف این رزمایش نظارت و دیگر اعضای آیونز به صورت ارتباط تصویری و برخط در این رزمایش شرکت داشتند.
انتهای پیام/