دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 مرداد 1403 - 16:59

مالزی از «دیپلماسی اورانگوتان» خود عقب‌نشینی کرد

مالزی از «دیپلماسی اورانگوتان» خود عقب‌نشینی کرد
کوالالامپور در ماه مه اعلام کرد اورانگوتان‌هایی را به عنوان «هدیه» به کشورهای خریدار روغن پالم (یا روغن نخل) می‌فرستد.
کد خبر : 928574

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، دولت مالزی از کشورهایی که روغن پالم این کشور را می‌خرند خواسته است تا هرکدام تعدادی اورانگوتان را به سرپرستی قبول کنند.

کوالالامپور در چارچوب طرحی که گفته می‌شود از «دیپلماسی پاندا» چین الگوبرداری شده است، در ماه مه اعلام کرد اورانگوتان‌ها را به عنوان «هدیه» به کشورهای خریدار روغن پالم (یا روغن نخل) می‌فرستد.

به گفته اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت، اورانگوتان‌ها در مالزی به شدت در معرض خطر هستند و زیستگاه خود را به دلیل قطع درختان و گسترش کشاورزی (به ویژه ایجاد مزارع میوه نخل روغنی) از دست داده‌اند.

حالا اما دولت مالزی در عقب‌نشینی از طرح اولیه گفته است تمامی اورانگوتان‌هایی که به سرپرستی گرفته می‌شوند در زیستگاه طبیعی خود در مالزی باقی خواهند ماند و به خارج از کشور نخواهند رفت.

جوهری عبدالغنی، وزیر مزارع و اجناس مالزی، در این باره گفت: «تمامی فعالیت‌های حفاظتی در جنگل‌ها یا قطعه زمین‌های جنگلی در نخل‌زارهای روغنی انجام می‌شود. این مناطق محیطی را برای اورانگوتان‌ها فراهم می‌کنند تا این پستانداران بتوانند آزادانه حرکت کرده، غذا پیدا کنند و بدون دخالت انسان یا فعالیت‌های زراعی دیگر تولید مثل انجام دهند.»

این مقام ارشد دولت مالزی گفت که خریداران روغن پالم مالزی در سراسر جهان می‌توانند «اسپانسر» (پشتیبان مالی) یک یا چند اورانگوتان شوند و وجوه جمع‌آوری شده برای اجرای برنامه‌های حفاظت از حیوانات استفاده خواهد شد.

بنابر اعلام وی، این برنامه‌ها شامل «همکاری با تیمی از محیط بانان متشکل از کارشناسان برای نظارت بر حضور، ایمنی و وضعیت این حیوانات وحشی» خواهد شد.

روغن پالم در مواد غذایی مانند کیک، شکلات و مارگارین و همچنین در لوازم آرایشی، صابون و شامپو استفاده می‌شود.

مالزی و اندونزی بخش عمده این محصول را در جهان تولید می‌کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب