کنترل پرفشاری خون با چارهاندیشیهای طب ایرانی
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، فاطمه محجوب با اشاره به اینکه فشار خون، میزان فشاری است که توسط خون در جریان به دیواره رگها وارد می شود، خاطر نشان کرد: زمانیکه این میزان فشار از حد نرمال تجاوز کند، پرفشاری خون یا Hypertension ایجاد می شود، در این صورت لازم است که بیمار تحت نظر متخصص، داروهای فشارخون را دریافت کند و درمان های طب ایرانی به عنوان مکمل، در جهت کنترل بهتر فشارخون یا کاهش دوز دارو و یا کنترل عوارض در نظر گرفته شود.
وی، اصلاح سبک زندگی را، یکی از عوامل مهم کنترل فشار خون بالا در بدن دانست و تصریح کرد: داشتن فعالیت فیزیکی کافی در کاهش وزن و افزایش متابولیسم و کاهش تجمع مواد زائد در بدن نقش مهمی را ایفا می کند.
عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه براساس مطالعات مختلف، ورزش در کنترل فشارخون و پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی نقش بسزایی دارد، گفت: مصرف غذاهای چرب، غذاهای غلیظ و فست فودها در افزایش فشار خون نقش بسزایی دارند، همچنین پرهیز از درهم خوری و پرخوری و رعایت اعتدال در خوراکی ها و نوشیدنی های متناسب با مزاج افراد، امر مهمی در پیشگیری از این بیماری محسوب می شود.
محجوب خاطر نشان کرد: در افراد مبتلا به فشار خون با مزاج گرم توصیه می شود، مصرف میوه جات و سبزیجات تازه همچون زالزالک، گیلاس، آلبالو، سیب، انار، نارنگی، پرتقال، گریپ فروت و عناب را در برنامه غذایی خود داشته باشند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، همچنین استفاده از لیموی تازه، تخم گشنیز، سماق و زرشک را در غذاهای افراد مبتلا به فشار خون با مزاج گرم نیز توصیه کرد.
انتهای پیام/