دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر آموزش و پرورش در صفحه ویراستی‌‌اش نوشت:

از سندی که پس از سال‌ها از کشو در آمد تا تصویب نقشه راه اجرایی سازی آن

از سندی که پس از سال‌ها از کشو در آمد تا  تصویب نقشه راه اجرایی سازی آن
وزیر آموزش و پرورش در صفحه ویراستی‌‌اش نوشت: نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورشی که سال‌ها در کشو مانده بود، اجرایی‌ شد.
کد خبر : 918399

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در بخشی از فرمایشات خود در مورد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش فرمودند:"برای اجرای سند تحوّل یک نقشه‌ی راه لازم است؛ این نقشه‌ی راه تا حالا تنظیم نشده؛ یعنی بنده اطّلاع ندارم، آنچه به من هم گزارش دادند همین است. نقشه‌ی راه برای اجرای سند تحول تهیه نشده؛ برای همین هم هست که از سند تحوّل در کف مدرسه خبری نیست. سند تحوّل چیز خوبی است، حرف‌های بسیار خوبی در آن هست، امّا در واقعیّت، در محیط تعلیم و تربیت، انسان اثری و نشانی از سند تحوّل نمیبیند؛ این برای این است که نقشه‌ی راه تهیه نشده. پس بنابراین، نکته‌ی بعدی در مورد سند تحوّل این است که بایستی نقشه‌ی راه برای آن تهیه بشود، یک برنامه‌ریزی باید برای آن بشود.

و بالاخره پس از چندین سال از نگارش سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در اردیبشهت ماه ۱۴۰۳ نقشه راه این سند در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد که پس از آن مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در دیدار فرهنگیان فرمودند: چند سال این سند تحوّل را گذاشتیم در کشو، درش را هم بستیم! هیچ تحرّکی انجام نگرفت، [لذا]ضرر کردیم... خب حالا بحمدالله شنیدم که سند، هم مورد بازنگری قرار گرفته، که رو به اتمام است و در حال نهایی شدن است، هم «نقشه‌ی راه» برای اجرای آن آماده شده، که اینها همه مهم است. بخصوص این نقشه‌ی راه برای اجرای سند خیلی مهم است؛ بدانیم این سند را چه جوری بایستی عمل کنیم که در تمام سطوح آموزش‌وپرورش اثر خودش را ببخشد؛ این خبر خوبی است. نگذارید وقفه ایجاد بشود و کار را به طور جدّی پیش ببرید.

همچنین در دوران شهید جمهور چندین برنامه مهم دیگر برای اجرایی سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در پیش گرفته شد که: تهیه نگاشت‌های چهار گانه قانونی و حقوقی، نهادی (تعیین نقش نهاد‌های مختلف)، گفتمان سازی و مدرسه‌ای سند تحول بنیادین وتصویب و ابلاغ الگوی مدرسه تراز سند تحول بنیادین که نتیجه قطعی آن کاهش محسوس فاصلۀ سند با صحنه (مدرسه) است.

تهیه و تصویب مجموعه سیاست‌ها و ضوابط کیفیت بخشی دانشگاه فرهنگیان در شورای عالی انقلاب فرهنگی که به مثابه سند تحول بنیادین نظام تعلیم و تربیت معلم است.

اجرای کنکور اختصاصی تربیت معلم برای اولین بار

تهیه نظام صلاحیت‌های حرفه‌ای دانشجومعلمان

تصویب آیین نامه جذب استعداد‌های برتر دانش آموزی به حرفۀ مقدس معلمی

تصویب آیین نامه اعطای راتبۀ معلمی، اختصاص هیئت مرکزی جذب استاد به دانشگاه فرهنگیان است.

برای اولین بار تصویب برنامه زیرنظام برنامه درسی نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی جمهوری اسلامی ایران
ترمیم و بروزرسانی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و تدوین شاخص‌های ارزیابی عملکرد نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی
برای اولین بار تنظیم فرمت انطباق برنامه درسی دوره کارشناسی ارشد دانشگاه فرهنگیان با اهداف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، ساحت‌های تعلیم و تربیت و چرخش‌های زیر نظام ها و حوزه‌های تربیت و یادگیری

تدوین و تصویب آیین‌نامه مهارت آموزی دانش آموزان در هیئت دولت به عنوان اولین برنامۀ ملی مبتنی بر سند تحول بنیادین
برای اولین بار ایجاد ردیف مستقل در بودجه برای اجرای سند تحول بنیادین

گفتمان سازی سند تحول بنیادین دربین معلمان با آموزش ۳۰۰ مدرس

تنها بخشی از فعالیت‌های دولت شهید جمهور در اجرایی سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است.

32

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته