ابتکار عنوان کرد: هدر رفت بیش از 28 درصد غذای تولیدی دنیا به معنای هدر رفت آب و خاک
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست، معصومه ابتکار در مراسم اعطای یازدهمین دوره جایزه ملی محیط زیست که با حضور معاون اول رئیس جمهوری برگزار شد، با بیان اینکه یکی از ضرورتهای حفظ محیط زیست تحول در رفتار و اندیشه انسانها است، افزود: بشر برای حفظ بقای خود نیازمند حفظ محیط زیست است.
الگوسازی برای بهبود وضعیت
وی با بیان اینکه جایزه ملی محیط زیست حرکتی برای تقدیر از فعالان این حوزه و معرفی اقدامات موثر و مفید در این حوزه است، اظهار کرد: الگو سازی به منظور بهبود وضعیت محیط زیست کشور در سطوح عالی تصمیمگیری، فعالان اجتماعی و مدنی و آحاد جامعه از جمله مهمترین اهداف اعطاء این جایزه است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ابراز امیدواری کرد این حرکت نقشی موثر در ایجاد جنبش و جریان اجتماعی مثبت برای حفظ محیط زیست کشور داشته باشد.
وی با اشاره به جوایز جهانی محیط زیست گفت: در تمام دنیا این جوایز نقش موثری در الگوسازی رفتاری و اندیشهای برای حفظ محیط زیست به عنوان یک ابزار تشویقی دارند.
ابتکار با مرور سابقه برگزاری جایزه ملی محیط زیست در ایران اظهار کرد: این جایزه از زمان دولت اصلاحات با برگزاری هیات داوری مستقل و دقت بالا به عنوان حرکتی اجتماعی و فرهنگی برای بهبود محیط زیست آغاز شد.
آخرین گزارشها از معضلات
معاون رئیس جمهوری افزود: آخرین گزارشها از معضلات و چالشهای محیط زیستی ایران و جهان بیانگر آن است که موضوع آب و خاک و هدر رفت منابع آبی از جمله مهمترین چالشهای جهانی محیط زیست است.
وی با بیان اینکه هدر رفت بیش از 28 درصد غذای تولیدی دنیا به معنای هدر رفت آب و خاک است، گفت: در ایران نیز شاخصهای این حوزه در وضعیت مناسبی قرار ندارد و حتی شاید شاخصها از میانگین جهانی بدتر باشد.
وی یکی از دلایل از دست رفتن منابع آبی، فرسایش خاک و ایجاد کانونهای داخلی گرد و غبار در کشور را موضوع هدر رفت مواد غذایی دانست.
ابتکار در خصوص پدیده اخیر گرد و غبار در کشور گفت: این گرد و غبار با منشاء خارجی و از سوریه و عراق به ایران وارد شده است.
چالشهای روبه تشدید در حوزه محیط زیست
معاون رئیس جمهوری ضمن تاکید بر لزوم شکل گیری جریانی عمومی در سطح ملی برای تغییر و اصلاح روندهای مخرب و آلوده کننده محیط زیست عنوان کرد: این اقدامات باید در کوتاهترین زمان ممکن صورت گیرد. زیرا واقعیت تکان دهنده این است که به رغم چالشهای روبه تشدید در حوزه محیط زیست زمان کافی برای حل آنها وجود ندارد.
وی با اشاره به رویکرد دولت یازدهم و نگاه ویژه رییس جمهوری به موضوع محیط زیست به ویژه بعد از ابلاغ سیاستهای کلی محیط زیست توسط مقام معظم رهبری گفت: خوشبختانه در سطح حاکمیتی و دولت رویکردها و اقدامات خوبی آغاز شده است که امیدواریم با استمرار این اقدامات و مشارکت آحاد جامعه به هدف نهایی که همان بهبود وضعیت محیط زیست کشور است، دست یابیم.
انتهای پیام/