عوارض خطرناک مصرف خوراکی الکلهای طبی
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی انصاری ، اظهار کرد: اتانول در داروسازی و پزشکی بیشتر بهعنوان ضدعفونیکننده حلال یا کمک حلال مورداستفاده قرار میگیرد، همچنین در برخی از فرآوردههای دارویی بهمنظور افزایش حلالیت در آب مصرف می شود.
وی افزود: بهطورکلی الکل طبی بهعنوان ضدعفونیکننده در داروخانهها در دسترس عموم قرار دارد که البته میتواند مورد سوءاستفاده قرار گرفته و برخیها بهعنوان خوراکی با توجیه برخی برداشت های غلط مانند فواید آن برای بیماریهای قلبی عروقی، مصرف کنند.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: هیچگونه شواهد علمی برای فواید الکل درمورد نقش آن برای سلامت بیماران وجود ندارد و حتی مستنداتی وجود دارد که نشان میدهد الکل در مقادیر کم هم میتواند مضر باشد و حتی اشاره شده است که مصرف الکل میتواند ریسک شیوع برخی از سرطانها را در انسان افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه در مورد مصرف الکل در کشور با مسائلی مواجه هستیم و ممکن است برخی از افراد الکلهای تقلبی را وارد بازار کنند، گفت: برای اینکه الکل برای سوءاستفاده در موارد خوراکی مصرف نشود تولیدکنندگان الکلهای طبی موظف هستند یک سری مواد تلخ کننده به آن اضافه کنند که در صورت مصرف خوراکی این الکل ها، عوارضی از جمله آسیبهای کبدی و کلیوی برای مصرفکنندگان وجود دارد.
انصاری تصریح کرد: در هنگام تولید در فرآورده نهایی برخی از ترکیبات الکلی مانند متانول ممکن است همراه با الکل وجود داشته باشد؛ باید توجه کرد که متانول هم بهصورت موضعی و هم بهصورت خوراکی بسیار خطرناک است و عوارض سمیت بسیار شدیدی دارد؛ بهکرات شاهد آن بودیم که مصرفکننده الکلهای حاوی متانول دچار التهاب شدید عصب چشمی شده و بینایی خود را ازدستدادهاند؛ بنابراین در فرایند تقلیب (غیر قابل شرب کردن الکل) از متانول استفاده نمیشود.
وی با تاکید بر اینکه متانول از طریق موضوعی نیز باعث مسمومیت میشود گفت: از این ماده بهعنوان ضدعفونیکننده برای سطوح زنده نمیتوانیم استفاده کنیم همچنین از لحاظ قیمت نیز متانول بهمراتب از اتانول گرانقیمتتر است و از این نظر نیز توجیه اقتصادی ندارد که برای تقلیب از متانول استفاده شود.
انتهای پیام/