واکنش یونسی به حضور یک نماینده اهل سنت در هیأت رئیسه مجلس دهم: مجلس حرکت دولت را تکمیل کرد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجتالاسلام علی یونسی روز دوشنبه در گفتوگو ایرنا اظهار کرد: این اقدام امری طبیعی و برآمده از اصول قانون اساسی است و نشاندهنده آن است که مجلس شورای اسلامی، برایند اراده همه ملت، اقوام و مذاهب در کشور است.
وی افزود: مجلس با این اقدام قابل ستایش، حرکت دولت و رئیسجمهوری در جذب حداکثری اقوام و مذاهب و اقلیتهای دینی را کامل کرد و مهر تأییدی بر ضرورت وجود انسجام و وحدت ملی در کشور با رعایت حقوق همه آحاد ملت زد.
دستیار ویژه رئیسجمهوری در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی در عین حال گفت: البته این تصمیمات و اقدامات وحدتبخش دولت و مجلس، با توجه همه ملاحظات و موانع موجود برداشته شده است.
یونسی همچنین با ناکافی دانستن چنین تصمیماتی در سطح ملی، یادآور شد: حرکتی که در دولت، در ارتباط با سپردن مسئولیت به این بخش از جامعه از قبیل اعزام یک دیپلمات اهل سنت به عنوان سفیر به خارج از ایران، آغاز شده قدمهای نخستین است و قطعا کافی نیست.
وی به سفر رئیسجمهوری به استان آذربایجان غربی اشاره کرد و اظهار کرد: همانطور که آقای روحانی در این سفر، تأکید کرد این قدمهای نخست است، سیاست دولت تدبیر و امید بر استمرار چنین اقدامات و تصمیماتی در چارچوب حفظ منافع ملی، تامین امنیت ملی و تحکیم انسجام ملی است.
این مقام دولت تدبیر و امید، از مجلس شورای اسلامی هم به دلیل این اقدام اخیر و برگزیدن نمایندهای از برادران اهل سنت و کُرد زبان در هیأت رئیسه مجلس، تقدیر کرده و آن را در راستای همراهی با دولت و جذب حداکثری اقوام و مذاهب در کشور دانست.
یونسی اظهار امیدواری کرد که از این به بعد شاهد تصمیماتی مشابه در این زمینه باشیم.
وی تصریح کرد: تردید ندارم که ثمرات و حاصل چنین تصمیمات و اقدامات سنجیدهای، ارتقای سطح انسجام ملی و ایجاد احساس عدالت، برابری و رعایت حقوق شهروندی در میان برادران اقوام، اقلیتها و اهل سنت خواهد بود و منافع آن را همگان خواهند برد.
دستیار ویژه رئیسجمهوری در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی وی، تعیین سفیر اهل سنت، و عضویت یک برادر سنی در هیأت رئیسه مجلس، به عنوان بزرگترین نهاد قانونگذاری کشور، در کنار سایر اقدامات دولت تدبیر و امید در برخی استانهای اقلیتنشین میهن را مصداق بارز و روشن وحدت و انسجام ملی در ایران، بدون درنظر گرفتن مذهب و قومیت آنان، ارزیابی کرد.
یونسی در ارتباط با دلایل چنین تصمیماتی از سوی مجلس، گفت: این تصمیم نشاندهنده آن است که مجلس دهم، مصداقی از انسجام و وحدت ملی در کشور است به این مفهوم که در این مجلس، همه جریانهای سیاسی حضور دارند و البته اکثریت با طرفداران دولت و سیاستهای کلان خارجی و داخلی دولت تدبیر و امید است و بخشی قابل توجهی از نمایندگان در عین التزام به وظایف نمایندگی خود، با دولت همراه هستند.
دستیار ویژه رئیسجمهوری تأکید کرد در مجلس دهم، اصلاحطلبان و اصولگرایان معتدل، به تنهایی از اکثریت مطلق آرا برخوردار نیستند بلکه از مجموع آنان، میتوان با عنوان اعتدالیون طرفدار دولت و حامی تحول اقتصادی در کشور و حل مشکلات جامعه یاد کرد.
یونسی با بیان اینکه «بزرگترین ویژگی این مجلس، جامعیت آن است»، گفت: اعتدال، همراهی و هماهنگی و اراده ملی در اکثریت مجلس اعم از اصولگرای معتدل و اصلاحطلب، مشاهده میشود. لذا در این مجلس، هیچ گروه یا جریان خاص، اکثریت مطلق ندارد هر چند گروههای اصلاحطلب به نسبت مجلس قبلی، از اقبال فوقالعاده بالایی بهرغم ناشناخته بودن نامزدهایشان در میان رأیدهندگان برخوردار شدند و این اقبال به خصوص در تهران و برخی شهرهای بزرگ که لیست امید، اکثریت مطلق را به دست آورد، بیشتر به چشم میخورد.
انتهای پیام/