![ضرورت حمایت پرشتاب از قانون جهش تولید دانشبنیان در دولت جدید](/files/fa/news/1403/3/27/568442_910.jpg)
با کشت پاییزه چغندرقند مصرف آب ۳۰ درصد کاهش مییابد
![با کشت پاییزه چغندرقند مصرف آب ۳۰ درصد کاهش مییابد](/files/fa/news/1403/3/7/549741_857.jpg)
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، داریوش طالقانی توسعه کشت چغندرقند پاییزه را راهکاری در جهت افزایش بهرهوری عنوان کرد و افزود: با کشت پاییزه چغندرقند در راستای برنامه اصلاح الگوی کشت، ۳۰ درصد مصرف آب کاهش مییابد.
رئیس موسسه تحقیقات چغندرقند کشور در خصوص ارقام چغندرقند پاییزه مرکز تحقیقات گچساران اظهار داشت: این ارقام حاصل تلاش پنج ساله محققان این مرکز تحقیقات است که دارای عملکرد حدود ۹۰ تن در هکتار و عیار ۱۶ درصدی است و این نشان از پتانسیل بالای مناطق گرمسیری در توسعه کشت چغندرقند پاییزه دارد.
وی از جمله مزایای کشت در مناطق گرمسیری را دوام، سطح برگ بالا و مقاومت به آفات و بیماری دانست و گفت: سند امنیت غذایی در جهت کاهش مصرف آب به میزان ۳۰ درصد در برنامه است که با کشت پاییزه میتوان به این افق دست یافت.
طالقانی خاطرنشان کرد: از دیگر مزایای این نوع کشت کاهش حقابه تولید شکر از ۴ میلیارد متر مکعب به ۲.۷ میلیارد متر مکعب در سال ۱۴۱۰ است که این امر به خوکفایی در تولید شکر کمک میکند.
وی اظهارداشت: دو استان را برای توسعه کشت چغندرقند پاییزه در کشور انتخاب کردیم که یکی از این استانها کهگیلویه و بویراحمد و دیگری خراسانرضوی است.
طالقانی، مکانیزاسیون و ظرفیت صنعتی محدود در استان را از جمله محدودیتهای کشت و توسعه چغندرقند برشمرد و گفت: این مشکل باید با همکاری سازمان جهادکشاورزی و مدیریت کارخانه قند یاسوج رفع شود.
به گفته وی، پایلوت کشت پاییزه چغندر قند با مدیریت این مرکز در دشت لیشتر و باشت اجرایی شود.
انتهای پیام/
![ضرورت حمایت پرشتاب از قانون جهش تولید دانشبنیان در دولت جدید](/files/fa/news/1403/3/27/568442_910.jpg)
![تعبیه زبان طبیعی در مدلهای بزرگ زبانی/ شیوه استدلال هوش مصنوعی متحول میشود تعبیه زبان طبیعی در مدلهای بزرگ زبانی/ شیوه استدلال هوش مصنوعی متحول میشود](/files/fa/news/1403/3/27/568799_863.png)