شربت جلاب زعفران درمانگر درد معده
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ در منابع طبّی، شربت جُلّاب، شربتی است رقیق که میتواند با شکر، نبات یا عسل و اندکی گلاب تهیه شود و آن را جُلّاب خام مینامند.
نکاتی درباره خاصیت شربت جُلّاب:
شربت جُلّاب زعفران یک نوشیدنی پرفایده طراحیشده توسط حکمای مکتب طب ایرانی است و میتواند بهتنهایی یا همراه با عرقهاى مناسب نوشیدهشود.
این شربت پرخاصیت، اگر با عسل تهیه شود، گرمتر و مقویتر است و برای افراد سردمزاج و کسانی که در طول روز فعالیت جسمی و ذهنی زیادی دارند، بسیار سودمند خواهد بود.
علاوهبر نبات و عسل، در تهیه این شربت، میتوان از شکر سرخ یا شکر سفید نیز بهرهبرد.
شربت جُلّاب به نقل از مخزنالادویه از جمله شربتهایی است که جهت تقویت قلب، خفقان و مالیخولیا کاربرد دارد.
این شربت به علت وجود زعفران، میتواند با تقویت قلب، باعث نیکویی رنگ چهره گردد و از استرس، افسردگی، ترس و وحشت بکاهد.
با کاهش میزان زعفران، میتوان این شربت را، نوشیدنی بسیارمناسبی برای فصل گرم تابستان درنظرگرفت.
زعفران با طبیعت گرم و خشک خود، شادیآور و مُفَرح است و پاککننده خوبی برای کلیه، مثانه و بازکننده گرفتگیهای مغز، کبد و طحال است.
ازآنجاکه شکر با گلاب حرارت میبیند و با زعفران همراه میشود، مزاج این شربت، به گرمی متعادلی مایل است و میتواند درد معده ناشی از سردی معده را تا حد زیادی تسکیندهد، بهویژه اگر شربت را موقع مصرف، گرم نمایند.
موارد احتیاط مصرف شربت جلاب زعفران:
به علت خاصیت قاعدهآور بودن زعفران، مصرف این شربت در دوران بارداری و قاعدگی ممنوع است.
مصرف زیاد زعفران میتواند سبب تشدید تپش قلب شود. در صورت بروز چنین موردی، درباره میزان مجاز مصرف شربت، با پزشک خود مشورتکنید.
مصرف بیشازاندازه زعفران میتواند باعث قهقهه و خنده بلند حتی در افراد عادی شود.
مواد لازم
۱. گلاب: ۱ لیتر
۲. نبات سفید: ۱ کیلو
۳. زعفران: ۱ مثقال
طرز تهیه
گلاب و نبات سفید را درون ظرف مناسبی بریزید و بگذارید نبات، خوب در گلاب حل شود. کف روی آن را بگیرید و آنقدر بجوشانید تا حجم آن نصف شود و به قوامی متوسط برسد.
سپس زعفران ساییدهای را که از ۱-۲ ساعت پیش در کمی گلاب دمکردهاید، به محلول گلاب و نبات بیافزایید و پساز ۲-۳ دقیقه شربت را از روی حرارت بردارید.
شربت "جُلّاب زعفران" شما آماده است و میتوانید پساز خنکشدن، آن را در ظرف مناسبی در یخچال نگهداریکنید.
بهتر است برای رنگ بهتر این شربت، برای پخت از ظروف شیشهای یا لعابی استفادهکنید.
دقتکنید که حرارت زیاد و پخت طولانی میتواند خواص زعفران را کمتر کند.
در کتب طب ایرانی، نسبتهای مختلفی برای ترکیب میزان شکر و گلاب ذکر شدهاست؛ برخی گلاب را سهبرابر شکر، برخی دیگر با نسبت مساوی، بعضی دو پیمانه آب و یک پیمانه گلاب و در دستوری دیگر ده پیمانه شکر را با پنج پیمانه آب و یک پیمانه گلاب درنظرگرفتهاند.
انتهای پیام/