وجود فلزات سنگین در نمکهای تصفیهنشده
به گزارش خبرگزاری علم و فناری آنا، یوسف صادقیان امین با اشاره به اینکه نمک خوراکی چه به صورت استخراجشده از معادن سنگ نمک و چه به صورت استخراجشده از آب دریا دارای ناخالصیهای فراوانی است، اظهار کرد: ناخالصیها از لحاظ ایجاد عوارض نامطلوب و مسمومیت در بدن انسان اهمیت دارند.
وی افزود: نمکهای تصفیهنشده دارای فلزات سنگین از جمله سرب، جیوه، کادمیوم، آرسنیک و غیره است که هر کدام از این عناصر مضرات فراوانی برای سلامتی بدن انسان دارند. به همین دلیل ضرورت دارد این ناخالصیها طی فرآیند تصفیه، از نمک خوراکی جدا شده و نمک از لحاظ وجود این ناخالصیها، به حد استاندارد و مطلوب برسد.
این کارشناس مواد غذایی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت برای کاهش شیوع بیماری گواتر و اختلالهای ناشی از کمبود ید، سیاست افزودن ید به نمکهای خوراکی را در پیش گرفته و در حال حاضر همه کارخانههای تولیدکننده نمک موظف هستند، تصریح کرد: «ید» به میزان توصیه شده وزارت بهداشت به نمکهای خوراکی اضافه میشود، استفاده از نمک خوراکی تصفیهشده یددار تنها راه رساندن ید به بدن برای انجام اعمال حیاتی وابسته به این ریزمغذی است؛ نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری مانند گواتر، ناهنجاریهای مادرزادی، افزایش موارد سقط و مردهزایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی و کاهش بهره هوشی همراه است و به این دلیل وزارت بهداشت بر مصرف نمک خوراکی تصفیه شده یددار تاکید می کند.
وی خاطرنشان کرد: با وجود توصیههای وزارت بهداشت مبنی بر مصرف نمک یددار تصفیه شده هنوز عدهای بر این باورند که نمک دریا و نمکهای رنگی برای بدن مفید است. نمک دریا در اصل به نمک حاصل از تبخیر آب دریا گفته می شود در صورتی که اینها نمکهایی هستند که تصفیه نشدهاند و دارای انواع ناخالصیها از جمله فلزات سنگین هستند که خطر سرطان زایی آنها به اثبات رسیده است.
به گفته صادقیان نمک دریای موجود در بازار ایران در واقع نمکهای معادن یا دریاچه های خشک شده است که علاوه برداشتن ناخالصی ها، بیشتر آنها دارای مواد خطرناک از جمله مواد سمی ناشی از ورود آب های سطحی و فاضلاب ها به این دریاچهها هستند و دارای میزان کم ید یا حتی فاقد ید بوده و نیاز روزانه به ید را تامین نمیکنند.
انتهای پیام/