تغییر مصرف دارو در ماه رمضان باید تحت نظر پزشک باشد
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهران ولایی درخصوص نحوه مصرف داروها در ماه مبارک رمضان به بیماران گفت: برخی داروها در تداخل با غذا میتوانند موجب کاهش یا افزایش اثر دارو و یا تأخیر در رسیدن دارو به غلظت مناسب در خون شود، بنابراین مشورت با داروساز و پزشک در ماه رمضان، امری ضروری است.
وی با بیان اینکه در زمان روزه داری تغییراتی در سیستم بدن رخ میدهد که وضعیت بیماری و دارو درمانی متأثر می کند، افزود: در بیماران دیابتی، کنترل مستمر قند خون اهمیت ویژه ای دارد، بنابراین به بیمارانی که تحت درمان با انسولین هستند، توصیه میشود قبل از اقدام به روزه داری با پزشک معالج خود مشورت کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: بیمار و خانواده فرد مبتلا به دیابت، باید در رابطه با خطرات احتمالی تهدید کننده در ایام روزه داری مورد مشاوره قرار گرفته و درخصوص علائم افزایش و یا کاهش قند خون، اندازه گیری قند خون، تنظیم وعدههای غذایی، فعالیت بدنی و مصرف داروها در ماه مبارک و در ایام روزه داری آموزش لازم را دریافت کنند.
ولایی با اشاره به اینکه تغییر دوز دارو در بیماران مبتلا به صرع و ریوی اهمیت و خطر زیادی دارد، افزود: پزشکان و داروسازان باید به بیماران در رابطه با عوارض قطع دارو، به عنوان احتمال بازگشت حملات تشنجی در مبتلایان به صرع، مشاوره دقیق دهند. همچنین باید توصیههای لازم به بیماران مبتلا به آسم که با قطع داروهای استنشاقی و افشانههای تنفسی دچار حملات آسمی میشوند، ارائه شود.
وی ادامه داد: داروهای مدر برای بیماران برای جلوگیری از کاهش آب بدن باید با مشورت پزشک معالج مصرف شوند؛ همچنین برای درمان برخی عفونتها در فرد روزه دار، پزشک معالج میتواند اقدام به تجویز آنتی بیوتیکهایی کند که به جای چند بار مصرف طی روز، یک یا دو بار در روز مصرف شوند.
ولایی گفت: برخی داروها در تداخل با غذا میتواند موجب کاهش یا افزایش اثر دارو و یا تاخیر در رسیدن دارو به غلظت مناسب در خون شوند، بنابراین برای مصرف این دسته داروها نیز مشورت با داروساز، امری ضروری و مفید است.
وی افزود: ترکیب یک رژیم غذایی متعادل که شامل انواع میوهها، سبزیجات، غلات کامل و منابع پروتئینی است، میتواند به حفظ سطح انرژی کمک کند. بنابراین با انتخاب صحیح مواد غذایی سالم و رعایت تنوع غذایی، افراد میتوانند سلامت و تندرستی را در طول ماه رمضان ارتقا دهند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: اولویت دادن به مصرف غذاهای غنی از مواد مغذی و کاهش مصرف مواد غذایی فرآوری شده و اشباع شده از نمک و شکر و غذاهای سرخ شده و نیز با توجه به تداخل زمانی ایام روزه داری با ایام نوروز، به حداقل رسانیدن تنقلات، نه تنها به سلامت جسمی و روحی کمک می کند، بلکه به طولانی تر شدن زمان احساس سیری نیز می انجامد.
ولایی در پایان گفت: مصرف مایعات ترجیحاً آب به میزان کافی در فاصله افطار تا سحر و نیز انجام فعالیت های بدنی سبک به منظور بهبود علائم خونی و کاهش استرس توصیه میشود. به ویژه از افراط در نوشیدنیهای شیرین و غذاهای پر کالری پرهیز شود.
انتهای پیام/