توسعه تولید نان کامل/ غنیسازی آرد با ویتامین D در دستور کار
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید حیدر محمدی با بیان اینکه امنیت غذایی در تمامی کشورها در کنار امنیت ملی مورد اهمیت است، اظهار کرد: امنیت غذایی در دو سطح ایمنی و تامین مطرح است و رئیس محترم جمهور در شورای عالی سلامت و امنیت غذا نسبت به تامین غذای کافی و سالم تاکید نمودند.
وی با اشاره به اهمیت نان در سبد غذایی کشور گفت: در ۱۴۰۲ اعتبار تخصیصی به گندم حدود ۱۶۰ هزار میلیارد تومان است که چند برابر اعتبارات سایر حوزههاست و این نشان از اهتمام به این محصول دارد.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه میزان مصرف نان در کشور ما ۳۷ درصد بیش از کشورهای منطقه است، افزود: هر ایرانی به صورت میانگین ۳۰۰ گرم نان در روز مصرف میکند که میتواند بستر مناسب برای تامین انرژی، پروتئین، املاح و ویتامینها باشد.
وی با اشاره به افتتاح خط تولید نان کامل صنعتی (تافتون) برای اولین بار در اهواز گفت: نانی که از آرد کامل به روش بهداشتی زیر نظر مسئولان فنی مورد تایید وزارت بهداشت باشد، نان سالمی است اما قطعاً نان کامل نیست چرا که باید شاخصهایی از جمله آهن، کلسیم، روی، فسفر و گروه ویتامینهای بی را داشته باشد تا کامل باشد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در حال حاضر آرد ۱۲ تا ۲۸ سبوسگیری میشود و کمترین سبوسگیری مربوط به نان سنگک است، عنوان کرد: ۳۷۰ تولیدکننده آرد در کشور داریم که ۲۵ درصد از این تعداد آرد کامل را تولید میکنند، همچنین بهتازگی اولین واحد تولید نان سنتی کامل به روش صنعتی افتتاح شده است و بهزودی در کشور توسعه پیدا میکند. براساس برنامه سازمان غذا و دارو در تمامی استان ها حداقل یک یا دو واحد تولید آرد کامل فعالیت دارند و در صورت استقبال نانوایان، این آرد، در اختیار آن ها قرار می گیرد.
وی در پایان با اشاره به اجرای غنیسازی لبنیات با ویتامین D گفت: غنیسازی آرد با اسید فولیک از مدتها پیش اجرایی شده است و در ارتقاء سلامت جامعه موثر بوده است؛ با توجه به اینکه مصرف نان جامعه هدف بزرگتری را دارد، طرح غنیسازی نان با ویتامین دی در مراحل نهایی است و بهزودی آغاز خواهد شد.
انتهای پیام/