ید موجود در نمک دریا برای نیاز روزانه کافی نیست
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیده زهرا شریعت پناهی اظهار کرد: نمک دریا حاصل تبخیر آب دریا است و در سواحل دریا انباشته میشود؛ چون این نمک در سواحل دریا در معرض هوای آزاد و نور خورشید قرار میگیرد، مقادیر قابلتوجهی از ید آن تبخیر میشود.
وی بابیان اینکه نمک دریا دارای میزان کافی ید برای تأمین نیاز روزانه افراد نیست، افزود: نمک دریا دارای انواع ناخالصیهای نامحلول نظیر شن، خاک، گلولای و همچنین ناخالصیهای محلول نظیر گچ، سرب، جیوه، آرسنیک و کادمیوم است که باعث ایجاد سرطان و عوارضی نظیر کمخونی، آسیب پوستی، آسیب به استخوانها، کبد، کلیه و طحال میشود.
شریعت پناهی گفت: بیشترین ناخالصی موجود در نمک تصفیه نشده گچ یا سولفات کلسیم است که به دلیل سفید بودن رنگ آن قابلتشخیص از اصل نمک نیست، اما نمکی که حاوی مقدار زیادی از این ماده باشد تلخ است و بانمک تصفیهشده فرق دارد.
وی هشدار داد: ناخالصیهای موجود در نمک غیر تصفیه باعث پنهان شدن شوری نمک میشوند. به همین دلیل فرد برای رسیدن به طعم دلخواه خود از مقدار نمک بیشتری استفاده میکند که درنتیجه احتمال خطر بالا رفتن فشارخون در فرد افزایش مییابد.
اصول مهم در تهیه و نگهداری نمک
این متخصص تغذیه گفت: نمک یددار باید در ظروف دربسته از جنس چوبی، سفالی، پلاستیکی و یا شیشهرنگی نگهداری شود و این ظروف دور از نور، حرارت، رطوبت و هوا باشد.
وی توصیه کرد: افراد نمک موردنیاز خود را بهاندازه خریداری کنند تا حداکثر شش ماه پس از خرید مصرف شود. همچنین بهمنظور حفظ ید حتماً هنگام طبخ غذا، نمک را در مرحله انتهایی پخت به غذا اضافه کنید.
شریعت پناهی توجه به درج عبارت یددار تصفیهشده بر روی بستهبندی، توجه به تاریخ تولید و انقضا، توجه به پروانه ساخت و علامت استاندارد و میزان خلوص نمک بر روی بستهبندی (حداقل خلوص 99.2 درصد) را هنگام خرید توصیه کرد.
وی با اشاره به نشر برخی از مطالب غیرعلمی توسط افراد سودجو در خصوص نمک یددار، نمک دریا و سنگ نمک در برخی سایتها تأکید کرد: مصرف نمک تصفیهشده یددار در حد توصیهشده برای تمام افراد جامعه ضروری است و با هیچگونه عارضه جانبی همراه نیست.
انتهای پیام/