دومین همایش ملی نظامی شناسی
به گزارش خبرنگار گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، الیاس بن یوسف بن زَکِیّ بن مُؤَیَّد، شناخته شده با نام نظامی گَنجوی با هر سنجه و معیاری یکی از ارکان شعر پارسی است.
جدا از قدرت شعر و دانشمندی نظامی (او به علوم زمان خود مانند مانند فلسفه، نجوم، حدیث، تفسیر و فقه و.. با درجه عالی آگاه بود) یک ویژگی دیگر هم او را برای مطالعات معاصر بسیار جذاب میکند؛ داستان گویی.
وقتی که شعر به شکل داستان گفته میشود، افزون بر ویژگیهای شعری، صاحب عناصر داستان هم میشود: پیرنگ (پلات)، تم، موقعیت، شخصیت (قهرمان، ضدقهرمان و ...)، بحران، کشمکش و ...هر کدام از این عناصر داستانی راه را بر تفسیر، تاویل و خوانش شعر از دریچهای تازه میگشاید. به عنوان نمونه وجود شخصیت داستانی در شعر رهگشای این امز میشود که از سویه روانشناسی به شعر پرداخت.
حال با توجه با گستردگی داستان در گنجینه آثار نظامی این گنجایش آشکارا دیده میشود که گسترده و از زوایای گوناگون به او شناسایی نظامی پرداخته شود.
بر این اساس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همت به برپایی همایشی در نطامی شناسی کرده است.
دومین همایش ملی نظامی شناسی روز دوشنبه (۷ اسفندماه) از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی و با همکاری موسسه آموزش عالی آفاق ارومیه در همان شهر برگزار خواهد شد.
مهمترین محورهای همایش عبارتاند از:
روانشناسی و تحلیل شخصیتها در آثار نظامی
زن؛ خانواده و هویت فرهنگی در آثار نظامی
موسیقی؛ رنگ و هنر در آثار نظامی
اندیشههای جامعه شناختی و مردم شناختی در آثار نظامی
کاربرد تلمیحات اساطیری و تاریخی در آثار نظامی
بررسی عناصر داستان در آثار نظامی
پژوهشگران، اساتید دانشگاه، دانشجویان و علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات تکمیلی به این نشانی مراجعه کنند.
انتهای پیام/