هشدار سازمان غذا و دارو درباره مصرف پفک
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان غذا و دارو، بهروز جنت، مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو افزود: مصرف تنقلاتی مانند پفک دارای اثرات جبرانناپذیری دارد و بسیاری از کارشناسان علوم غذایی در این مورد اتفاق نظر دارند به طور مثال در تهیه پفک از روغن با ترانس بالا استفاده شده که منجر به افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
وی یادآور شد: همچنین نمک زیاد موجود در پفک که به منظور خوش طعمی به آن افزوده میشود. علاوه بر تغییر ذائقه افراد به شورخواری، موجب آسیب دیدن کلیهها، تجمع آب در بدن و درنتیجه تورم بافتها، افزایش فشار خون و سکتههای قلبی و مغزی میشود.
مدیر کل نظارت بر فراوردههای غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو گفت: توصیه جدی ما این است که از مصرف زیاد این فراورده آسیب رسان به سلامت در یک زمان و یا به صورت مداوم و طولانی مدت جدا خودداری شود، همچنین این محصولات برای کودکان کمتر از دو سال به هیچوجه توصیه نمیشود و نمیتواند جایگزین وعده غذایی اصلی آنان شود.
جنت در خصوص اینکه گفته میشود مصرف پفک در ایران 25 برابر نسبت به کشورهای اروپایی است، گفت: اینگونه مطالب، اغراق است.
وی یادآور شد: تمام فرآوردههای شناخته شده با برندهای مختلف با نام عمومی پفک عمدتا حاوی بلغور ذرت، روغن، پودر پنیر یا آب پنیر، نمک، رنگهای طبیعی یا رنگهای مصنوعی است البته با توجه به درخواست تولید کنندگان با مجوز از وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) سایر مواد اولیهای که در ضوابط و مقررات مربوطه مجاز باشد، امکان استفاده دارد.
مدیر کل نظارت بر فراوردههای غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو ادامه داد: این فرآوردهها با دارا بودن 15 الی 20 درصد چربی، 6 تا پنج درصد پروتئین و 5/1 درصد نمک و مقدار قابل توجهی کربوهیدرات و نشاسته جزء کالاهای آسیب رسان به سلامت به شمار میآید.
جنت گفت: تعریف ما نیز از کالاهای آسیب رسان، تعریفی مشخص و تغذیهای بوده و مربوط به سلامت و ایمنی خود محصول یا فرآورده غذایی نیست، یعنی اگر پفک و اسنکها را جزء فرآوردههای آسیب رسان به حساب میآوریم به این معنا نیست که فرد با مصرف یک یا چند باره آنها، حتما دچار آسیب خواهد شد بلکه مقصود از مطرح کردن آنها تحت این عنوان، به منظور کاهش مصرف آنها در کشور صورت میگیرد.
انتهای پیام/