دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کوتاهی قد نسل جدید ایرانی‌ها به دلیل کاهش مصرف شیر

کوتاهی قد نسل جدید ایرانی‌ها به دلیل کاهش مصرف شیر
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به کاهش ابتلا به سرطان روده بزرگ با مصرف لبنیات کافی، گفت: کاهش مصرف شیر در جامعه می‌تواند منجر به کوتاهی قد در نسل جدید ایرانی‌ها می‌شود.
کد خبر : 893243

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سیّد محمد طباطبایی عنوان کرد: پیروی از الگوی غذایی متنوع، متعادل و متناسب، یکی از مهمترین و اساسی‌ترین عوامل در حفظ سلامت است که علاوه بر حفظ و ارتقای سلامتی، می‌تواند موجب کاهش ابتلا به انواع بیماری‌ها شود.

وی با بیان اینکه ﺷﻴــﺮ ﻳک ﻏﺬﺍی ﻛﺎﻣﻞ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﺍﺭﺍ ﺑﻮﺩﻥ پروتئین با کیفیت بالا، ﺍﻧﻮﺍﻉ مواد معدنی ﻭ ﻭﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ‌ﻫـﺎ، ﻧﻘـﺶ ﻣﻬﻤی ﺩﺭ ﺭﺷــﺪ ﻭ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ، افزود: ﺷﻴﺮ ﻭ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ‌ﻫﺎی لبنی ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ ﺗـأﻣﻴﻦ ﻛﻠﺴـﻴﻢ است ﻭ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ برای ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﻭ ﺍﺳﺘﺤﻜﺎﻡ ﺍﺳﺘﺨﻮان‌ها و ﺩﻧﺪﺍﻥﻫﺎ ﺗﻮﺻﻴﻪ میﺷﻮﺩ.

طباطبایی گفت: مطالعات نشان می‌دهد که اگر مصرف لبنیات به اندازه کافی باشد خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کاهش می‌یابد و در پیشگیری از اختلالات متابولیک، بیماری‌های قلبی و عروقی، فشارخون و پوکی استخوان مفید است.

وی با اشاره به ضرورت مصرف روزانه ۲۲۰ گرم، ادامه داد: متأسفانه سرانه مصرف شیر در سال‌های گذشته به علل مختلف کاهش یافته و از استاندارد‌های جهانی بیش از پیش فاصله گرفته و به حدود ۱۶۰ گرم در روز رسیده است که با میزان پیشنهادی در سبد غذایی مطلوب برای جامعه ایرانی؛ مبنی بر مصرف روزانه ۲۵۰ گرم لبنیات فاصله زیادی دارد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران طباطبایی با بیان اینکه کاهش مصرف شیر در جامعه می‌تواند منجر به کوتاهی قد در نسل جدید نیز می‌شود، افزود: نتایج جدید مطالعات مروری سیستماتیک نشان می‌دهد که هیچ ارتباط معناداری بین چربی اشباع موجود در شیر و لبنیات با سکته‌های قلبی و مغزی و بیماری‌های قلبی وجود ندارد. اما باید توجه داشت که به جز کودکان زیر ۲ سال، تمامی افراد باید لبنیات کم چرب (۱.۵ درصد و کمتر) مصرف کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب