تفاهمنامهای برای مقابله با زبالهگردی و پیشگیری از بهکارگیری کودکان کار
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری خبرگزاری آنا، تفاهمنامه همکاری میان دادگستری و سازمان مدیریت پسماند با موضوع مقابله با زباله گردی و پیشگیری از به کارگیری کودکان کار با حضور جلالیان معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری و محمدی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران امضا شد.
زیرساختهای طرح نوماند ایجاد شده و در 3 منطقه در حال فعالیت است
محمدی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران در این مراسم گفت: مقابله با زبالهگردی در دستور کار است و از به کارگیری کودکان در زمینه جمع آوری زباله جلوگیری میشود.
وی به درآمد بالای زباله گردها اشاره کرد و گفت: برخی میگویند افرادی در زباله به دنبال غذا میگردند، اما برخی از این زباله گردها درآمد بالایی دارند. مردم ما دلسوز هستند و اگر ببینند کسی در مخزن زباله به دنبال غذا میگردد با توجه به روحیه انسان دوست ایرانی، حتما برای آن فرد غذا تهیه میکنند.
وی متذکر شد: در بعضی نقاط روزی ۴ بار مخازن زباله تخلیه میشود، مدیریت کاهش پسماند نیازمند همکاری شهروندان و اطلاع رسانی برای فرهنگ سازی دارد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در مورد مزایای طرح «نوماند» برای شهروندان اظهار کرد: شهروندان با استفاده از موجودی کیف پولشان که ما بهازای تحویل پسماند خشک شارژ میشود، میتوانند از میادین میوه و تره بار شهرداری تهران خرید کنند و همچنین کارت بلیت مترو خود را شارژ کنند. خرید مجوز تردد در محدوده طرح ترافیک، خرید از فروشگاههای منتخب شهروند و همچنین پرداخت کرایه تاکسی نیز از دیگر خدماتی است که شهروندان میتوانند با تحویل زبالههای خشک خود و افزایش موجودی کیف پولشان از آن بهرهمند شوند.
محمدی افزود: همچنین شهروندان میتوانند با مراجعه به کیف پول شهروندی، هزینه تفکیک و تحویل دریافتی پسماندشان را از طریق کارت بانکی عضو شبکه شتاب به کارت خود واریز و در واقع به صورت نقد مبلغ فوق را دریافت کنند.
وی درخصوص تبلیغات و اطلاعرسانی این طرح با اشاره به اینکه قرار است طرح «نوماند» و اپلیکیشن «شهرزاد» و خدماتی که این سوپراپلیکیشن به شهروندان تهرانی ارائه میدهد از امروز شنبه هفتم بهمن ماه به صورت اکران محیطی در سطح شهر به شهروندان اطلاع رسانی شود، گفت: از بدنه اتوبوسهای شهری، بدنه قطارهای مترو و کتیبههای نصب شده داخل واگنهای مترو برای اطلاع رسانی شهروندان در این زمینه استفاد میشود.
محمدی ادامه داد: تاکنون شهروندان مناطق ۲، ۴، ۱۱ ،۸ ،۱۳،۱۴ و ۱۸ از طرح «نوماند» استقبال خوبی داشته ند. در کل با توجه به اینکه در مورد طرح «نوماند»، اطلاع رسانی هنوز به صورت متمرکز صورت نگرفته و خیلی از شهروندان هنوز با این طرح آشنا نشده اند. در صورتی که اطلاع رسانی به صورت متمرکز در همه فضاهای شهری تهران و رسانههای جمعی اتفاق بیفتد قطعا آگاهی و اعتماد مردم نسبت به موضوع تفکیک در مبدأ و تحویل دادن پسماند خشک و بازگرداندن مواد قابل بازیافت به چرخه بازیافت افزایش خواهد یافت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شهروندان میتوانند مبلغ دریافتی بابت تحویل پسماندهای تفکیکیشان را به خیریهها اهدا کنند و در امور حمایت از نیازمندان و بیماران مشارکت کنند.
بر اساس گزارش سایت شهر، بیشترین میزان استقبال از این طرح در میان کودکان و دانش آموزان و مادران خانهدار بوده است.
دادستانی بدون شاکی خصوصی در موضوع زبالهگردی ورود میکند/ برای حل مشکلات نیاز به آموزش داریم
عسکر جلالیان، معاون حقوق بشر وزارت دادگستری در این نشست اظهار کرد: در کشور کارهای زیادی انجام شده و مسائل زیادی هم وجود دارد که باید حل شود. یکی از این موارد مهم توجه به پدیده شوم زباله گردی است.
وی با بیان اینکه باید به مدیری که تلاش میکند کمک کنیم، گفت: قانونی در سال ۱۳۸۳ تحت عنوان قانون مدیریت پسماند تصویب شد که یکی از قوانین خوبی است که ۱۷ سال پیش این قانون توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و ابلاغ شده است. در سال ۱۳۸۴ آیین نامه اجرای این قانون تدوین شد و در آن آیین نامه اجرایی، وظیفه تمامی دستگاههای ذی ربط مشخص شد.
جلالیان با تاکید بر اینکه در وزارت دادگستری با رهنمودهای وزیر به موضوع زباله گردی ورود کردیم و تلاش میکنیم هر چه ظرفیت داریم برای حل این موضوع استفاده کنیم، گفت: با فرماندهی فراجا و شهرداران مناطق ۲۲گانه هم جلساتی برگزار کرده ایم.
معاون حقوق بشر وزارت دادگستری گفت: مافیاهایی در پس موضوع زباله گردی وجود دارد و ارقام بالاست. امروز درواقع نشسته ایم برای انجام کارهای بزرگ و رسانه ها باید در این زمینه همکاری کنند. اگر مدیریت پسماند به خوبی رخ دهد از یک اتهام سنگین در حوزه بینالملل رهایی پیدا خواهیم کرد. ما در اسناد بینالمللی تعهد کرده ایم که اشکال سخت کار را از جامعه حذف کنیم.
وی ادامه داد: خیلی ها فکر می کنند افرادی که در سطل های زباله جست و جو می کنند و به دنبال زباله های خشک می گردند، به دلیل گرسنگی به دنبال غذا هستند. مخالفین و در واقع آنهایی که به هر حال با نظام زاویه دارند هم از این منظره ها فیلم و عکس می گیرند و متاسفانه سوء استفاده هایی برای تخریب چهره کشور شکل می گیرد.
جلالیان با بیان اینکه بعضی از افراد در مواردی با استفاده از مونتاژ در فیلم و عکس زباله گردها، نیت تخریب چهره کشور در عرصه جهانی را دارند، گفت: ما باید مراقب باشیم. البته نمی گویم که کاملا بی عیب هستیم.
معاون حقوق بشر وزارت دادگستری با بیان اینکه ایران کشور اسلامی، مذهبی و ارزشی است و حس نوع دوستی خیلی قوی در بین مردم کشور ما وجود دارد، گفت: باید برای حل موضوع زباله گردی نیز مردم همکاری کنند و بدون همکاری مردم کار پیش نخواهد رفت.
وی تاکید کرد: موضوع فروش پسماند نیست، موضوع حق بهره برداری از پسماند است که حق شهرداری تهران است.
جلالیان با بیان اینکه طرح نوماند در راستای حفظ محیط زیست سالم و حقوق بشر است، تصریح کرد: این طرح بسیار خوب و مهم است. صدا و سیما و رسانه ها باید در راستای فرهنگ سازی طرح نوماند همکاری کنند.
معاون حقوق بشر وزارت دادگستری تاکید کرد: تمام ظرفیت وزارت دادگستری در اختیار دستگاه های اجرایی برای حل مشکلات و به ویژه حل موضوع زباله گردی است. ما سه برابر بیش از نرم جهانی زباله تولید میکنیم. شهرداری تا کی و چقدر زباله ها را جمع آوری کند؟ به زودی باید در مجامع بین المللی در مورد موضوع زباله گردی توضیح دهیم.
وی خاطرنشان کرد: برای حل مشکلات نیاز به آموزش داریم و دست به دست هم میتوانیم مشکلات را حل کنیم که رسانه در این مورد میتواند بسیار کمک کند. دادستانها به عنوان مدعیالعموم در کنار شهرداریها هستند و ظرفیت آنها در اختیار شهرداری هاست. پدیده شوم زباله گردی نقض صریح حقوق شهروندی، حقوق بشر، کرامت انسانی، حق بر محیط زیست و حق بر بهداشت است. همه این موارد جزو حقوق عمومی و از شرح وظایف مدعیالعموم است. این جرمها چه در قالب فعل و یا ترک فعل باشد، واجد جنبه عمومی است و بدون شاکی خصوصی هم دادستان میتواند ورود کند. فقط کافی است که شهرداران مناطق و نواحی بخواهند، به راحتی میشود مافیا را کنترل کرد. نیاز به طرح شکایت هم نیست و فقط کافی است که به دادستانیها اطلاع بدهند.
انتهای پیام/