پژوهشگران: دانشجویان یک ساعت بیشتر بخوابند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سای پُست، نتایج حاصل از یک مطالعه جدید حاکی از آن است که اگر دانشجویان شبی یک ساعت بیشتر بخوابند، کیفیت سلامتشان به طرز چشمگیری افزایش مییابد.
کاهش فشار خون، غلبه بر بیخوابی، تنظیم قند خون و آبرسانی بهتر به بدن از فواید این یک ساعت اضافهخواب است.
اینکه خواب باکیفیت شبانه برای تضمین سلامت انسان ضروری است، مسئله جدیدی نیست، اما اثرات خاصی که افزایش طول خواب بهویژه بر جوانان دارد هم چندان روشن نیست.
مطالعات قبلی از وجود رابطه میان کوتاهی زمان خواب و مشکلات متعدد سلامت حکایت میکند ازجمله فشار خون بالا، افزایش ضربان قلب و کاهش سطح فعالیتهای فیزیکی.
در این میان، اغلب دانشجویان که به اقتضای سنشان برنامه و سبک زندگی خاصی را دنبال میکنند، الگوی خواب مخدوشی دارند.
دانشجویانی که زیر ۷ ساعت میخوابند، دائم حس خوابآلودگی و ضعف جسمانی دارند که این شامل افزایش ضربان قلب و فشار خون سیستولیک، بالا رفتن هموگلبین A۱C و کاهش فعالیت بدنی است.
محققان دانشگاه استونی بروک متوجه شدند، چنانچه دانشجویان به طور متوسط شبی ۴۳ دقیقه تا یک ساعت بیشتر بخوابند، همین تغییر بهظاهر کوچک به بهبود چشمگیر بیخوابیشان منجر میشود. جالب آنکه فشار خون سیستولیکشان هم به طرز چشمگیری پایین میآید که عاملی کلیدی برای سلامت قلب است.
این یک ساعت اضافهخواب زمان بازگشت قند خون به سطح طبیعی پس از صرف هر وعده غذایی را کوتاهتر میکند که در مدیریت بیماری دیابت یا پیشگیری از ابتلا به آن کارساز است.
نتیجه دلچسب دیگر بهبود وضعیت آبرسانی به بدن است، عاملی که به سلامت کلیه و همچنین ارتقای عملکرد شناختی دانشجو کمک میکند.
ناگفته نماند که جمعیت مورد بررسی در این مطالعه شامل ۱۲ دانشجوی ۱۸-۲۳ ساله است که اغلب مؤنث بودند و متوسط شاخص توده بدنیشان هم رقم ۲۴.۵ است.
انتهای پیام/