دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
متخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با آنا:

آنفلوآنزا را با سرماخوردگی اشتباه نگیرید

آنفلوآنزا را با سرماخوردگی اشتباه نگیرید
مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور گفت: با مشاهده علائم بدن درد و سرفه‌های شدید به پزشک مراجعه کنید؛ چراکه آنفلوآنزا نیاز به درمان اختصاصی دارد.
کد خبر : 892278

آرتمیس رمضانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزای علم و فناوری آنا درباره شیوع بیماری آنفلوآنزا در ماه بهمن اظهار کرد: این آنفلوآنزا بیماری جدیدی نیست وهمان نوع دوم و ضعیف‌تر آنفلوآنزایی است که در آذر شاهد آن بودیم.

وی افزود: پیک دوم آنفلوآنزا شدت کمتری دارد و درصد شیوع این بیماری کمتر است، همچنین درگیری کمتری در ریه بیماران ایجاد می‌کند؛ بنابراین نگرانی خاصی وجود ندارد. 

این متخصص بیماری‌های عفونی گفت: علائم ویروس‌های سرماخوردگی درون بینی است، مانند آبریزش بینی، گرفتگی بینی، آبریزش چشم، ولی زمانی که آنفلوآنزا غالب باشد علائمی مثل بدن درد، سوزش گلو و گلو درد، اذیت شدن هنگام غذا خوردن و سرفه‌های شدید پیش می‌آید.

وی با بیان اینکه استراحت کردن برای هر دو بیماری سودمند است، ادامه داد: طول مدت بیماری برای افراد جوان و سالم در خوشبینانه‌ترین حالت، ممکن است ده روز باشد و در بدترین شرایط دو هفته طول می‌کشد، اما در افرادی که بیماری‌های زمینه ای، مشکلات ریوی، قلبی، دیابت و کوورتوم دارند، احتمال بستری شدن در ICU و حتی فوت هم وجود دارد.

رمضانی اضافه کرد: احتمال بستری و درگیری ریه در کودکان زیر پنج سال به خصوص بچه‌های شش ماه تا دوسال، افرادی که پیوند اعضا انجام داده اند، افرادی که نقص ایمنی دارند و مادران باردار بیشتر است. 

این متخصص بیماری‌های عفونی گفت: تنها نکته‌ای که برای ما حائز اهمیت است و باید این افراد توجه کنند حضور سریع و به موقع به پزشک بعد از دیدن علائم است و اینکه آنفلوآنزا را با سرماخوردگی اشتباه نگیرند. زیرا که ما برای درمان بیماری آنفولانزا، درمان اختصاصی ویروس آنفلوآنزا را داریم که موجب جلوگیری از بستری شدن و فوت می‌شود.

مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران مطرح کرد: مردم بابت بیماری آنفلوآنزا نگران دارو نباشند، درمان عمومی این بیماری صرفا نیازمند درمان‌های علامتی و حمایتی است که با دارو‌هایی مثل آنتی هیستامین، ضد حساسیت‌ها، مسکن‌ها و... درمان می‌شوند مگر اینکه خیلی شدید درگیر شده باشند که نیازمند درمان اختصاصی باشند.

وی یادآور شد: ویروس بیماری آنفلوآنزا بین ۲ تا ۸ ساعت می‌تواند روی سطوح و اشیاء باقی بماند. ازاین‌رو اگر بیمار سطوحی مثل دستگیره، ماوس، کیبورد و... را لمس کند و پس از آن شما نیز آن‌ها را لمس کنید، این احتمال وجود دارد که به این بیماری مبتلا شوید.

رمضانی گفت: برخی درمان‌ها برای آنفلوآنزا مانند تجویز سرم اشتباه است، زیرا سرم معمولاً برای بیمارانی است که دچار مشکلات گوارشی هستند و نه بیمارانی که توانایی مصرف مایعات را به صورت طبیعی دارند. همچنین تزریق آمپول دگزامتازون هم اشتباه است و حتی باعث بیشتر شدن طول مدت درمان می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب