دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس بخش داخلی اورژانس بیمارستان هاجر شهرکرد:

۳۵ درصد سرطان‌ها با رژیم غذایی در ارتباط هستند

رئیس بخش داخلی اورژانس بیمارستان هاجر شهرکرد گفت: ۳۵ درصد سرطان‌ها احتمالا با رژیم غذایی در ارتباط هستند.
کد خبر : 890

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر نعمت الله مرضات در کارگاه آموزشی تغذیه سالم، راز زندگی پایدار ویژه کارکنان و استادان دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد گفت: بسیاری از علل بیماری سرطان و اقداماتی که برای کاستن از خطراتشان موثر بوده شناخته شده است.


مرضات افزود: اکنون بسیاری از سرطان‌ها چون زود تشخیص داده می‌شوند، می‌توان بیمار را تا حد زیادی بهبود بخشید و بیمار می‌تواند تا مدتی طولانی به زندگی خود ادامه دهد.


وی تصریح کرد: تخمین زده شده که ۳۵درصد سرطان‌ها احتمالا با رژیم غذایی در ارتباطند. سرطان‌های سیستم گوارش، پستان، پروستات سرطان‌های وابسته به رژیم غذایی هستند.


رئیس بخش داخلی اورژانس بیمارستان هاجر شهرکرد خاطرنشان کرد: مصرف زیاد میوه و سبزیجات، غذاهای حاوی فیبر و پرهیز از غذاهای چرب احتمال خطر سرطان را کمتر می‌کند.


مرضات شیوع و بروز سرطان را سن ۶۵ سال به بالا عنوان و اظهار کرد: بروز هر چیز غیر واقعی خود یکی از عوامل ابتلای فرد به سرطان است. اگر در ایران فرهنگ استفاده صحیح از پزشکی هسته‌ای، اشعه‌ها و غذاهای مضر و چرب رعایت نشود، تعداد بروز و شیوع بیماری سرطان بالا می‌رود.


به گزارش آنا، در این نشست دو ساعته همچنین کارکنان و استادان با روش تغذیه صحیح آشنا شدند.


یکی از اعضای هیئت علمی گروه بهداشت و تغذیه واحد شهرکرد گفت: مهم‌‌ترین اصل در زندگی، سلامتی است و سلامتی بستگی به شیوه زندگی ما دارد، چنان چه این شیوه زندگی صحیح باشد، سلامتی حفظ و ارتقا می‌‌یابد.


سید مجید هاشمی دهکردی افزود: تغذیه خوب یعنی به گونه‌‌ای بخوریم و بیاشامیم که بتوانیم رشد کنیم و از سلامتی بهره‌مند شویم.


وی اظهار کرد: غذا خوردن یکی از نیازهای ذاتی و دائمی هر فرد است و مهم‌ترین عامل بقای زندگی و طول عمر محسوب می‌شود. هر موجود زنده برای حفظ حیات خود برای بدست آوردن غذا تلاش می‌کند. برای انسان تغذیه و انتخاب غذا بیش از هر موجود زنده ای اهمیت پیدا می‌کند، چرا که تغذیه صحیح پدیده رشد را برای او فراهم می‌سازد و موجب سلامت جسم و روان او خواهد شد. در عین حال غذا موجب تامین انرژی برای بدن شده و حفظ سلامتی بافت‌ها و بهبود عملکرد ارگانهای مختلف بدن را باعث می‌شود.


این کار‌شناس مسائل تغذیه خاطرنشان کرد: تغذیه‌ای که براساس اصول علمی و با در نظر گرفتن کلیه نیازهای بدن تنظیم شده باشد موجب تامین سلامت انسان می‌شود و در صورتی که به غیر از این عمل شود موجب اختلال در عملکرد کل سیستم های بدن شده و باعث از دست رفتن قوای جسمی و روانی در انسان خواهد شد. رعایت برنامه غذایی خوب و متعادل می‌تواند طول عمر انسان را افزایش دهد و بر شادابی فرد نیز تاثیرگذار باشد.


هاشمی دهکردی تصریح کرد: امروزه، تغذیه بیش از هر زمان دیگری در زندگی اهمیت پیدا کرده است، زیرا مطالعات نشان داده‌اند که عامل بسیاری از مرگ و میرها و بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌های قلبی، عروقی، سرطان‌ها، دیابت و... ریشه در تغذیه فرد دارد. با توجه به اینکه اکنون تکنولوژی و زندگی ماشینی روزبه‌روز در حال پیشرفت است، فعالیت فیزیکی کمتر شده و پیامد آن چاقی و اضافه‌وزن است، که خود منشاء بسیاری از مشکلات جسمی است، بنابراین با رعایت یک رژیم غذایی سالم می‌توان رمز اساسی سلامت بدن را به دست آورد.


وی گفت: یک رفتار تغذیه ‌ای خوبی که خوردن و‌ آشامیدن ما را به نحو صحیح کنترل کند می‌تواند زمینه را برای یک زندگی سالم و بانشاط فراهم کند.


این کارگاه آموزشی به همت معاونت فرهنگی و پایگاه مقاومت بسیج امام علی (ع) کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد برگزار شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب