انهدام استراتژی منطقهای بایدن
گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، حنیف غفاری؛ درحالیکه نظرسنجیهای ایالتی و عمومی صورت گرفته در امریکا بیانگر روند کاهشی محبوبیت جوبایدن و دموکراتهاست، رئیسجمهور این کشور بیشازپیش خود را در معرض سقوط و شکست میبیند.
در عرصه سیاست خارجی، بایدن تبدیل به نماد بحرانسازی و شکست مطلق شده و هر گامی که در حمایت از رژیم اشغالگر قدس برمیدارد، شکاف رأیدهندگان آمریکایی( خصوص جوانان ) و او را تشدید میکند.
اما یکی از اصلیترین نگرانیهای بایدن، مربوط به دوران پساجنگ در نوار غزه است: جایی که او سعی داشت طرح موهوم دودولتی را بهمثابه یک راهکار عملیاتی به منطقه و خصوصاً فلسطینیان تحمیل کند.
در این میان، برخی نظرسنجیهای صورت گرفته ، بهخودیخود دارای پیام بوده و خطوط راهبردهای جهان معاصر را تحت تأثیر خود قرار میدهد.
بر اساس نظرسنجی که هفته گذشته توسط یک موسسه تحقیقاتی برجسته فلسطینی منتشر شد، ۶۳ درصد از فلسطینیان باریکه غزه و کرانه باختری از «مبارزه مسلحانه» بهعنوان بهترین راهبرد برای رسیدن به یک کشور مستقل و پایان دادن به اشغال اسرائیل حمایت میکنند.
این رقم حاکی از رشد ۱۰ درصدی نسبت به سه ماه پیش از آن است. بدون شک یکی از اصلیترین اهداف رژیم اشغالگر قدس از حمله همهجانبه به نوار غزه و نسلکشی آشکار در این منطقه، افزایش هزینه مقاومت در برابر تلآویو بوده است.
پیشفرض مقامات امنیتی و سیاسی آمریکا و رژیم صهیونیستی، این بود که پس از وقوع جنگ غزه و تشدید جنایات اسرائیل در آسمان و زمین این منطقه، گرایش فلسطینیان به صلح با رژیم اشغالگر قدس و تحقق راهکار دودولتی ، زمینهساز تحقق آنها خواهد شد.
این نظرسنجی، بهوضوح نشان میدهد که راهکار دودولتی به تاریخ پیوسته و اساساً زمینهای برای طرح آن وجود ندارد.
کار بهجایی رسیده که حتی برخی بازیگران اصلی اتحادیه عرب ازجمله عربستان سعودی، امارات و بحرین که تا پیش از جنگ غزه درصدد تثبیت راهکار دودولتی در منطقه بودند، حتی نسبت به هزینههای عادیسازی روابط خود با تل اویو نیز تردید نشان دهند.
بایدن، هم افکار عمومی داخل آمریکا را ناظر بر رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال 2024 میلادی ازدستداده و هم استراتژی کلان منطقهای خود را بر باد رفته میبیند.
این بازی دوسرباخت، با گذشت زمان و فرسایشی شدن جنگ غزه شمایل و مصادیق جدیتری پیداکرده است.
در یک جمعبندی ساده باید تصریح کرد که بایدن در قمار دوسرباخت خود در نوار غزه شکستخورده و اکنون ، قدرت مدیریت صحنه شکست را نیز ازدستداده است.
برخی استراتژیستهای وزارت خارجه آمریکا، از اینکه بایدن با گره زدن سرنوشت خود به نتانیاهو، تا این اندازه خود را در بین جهانیان ( از جمله شهروندان آمریکایی) منفور ساخته شدیداً خشمگین هستند.
بایدن که خود را همواره یک مغز متفکر! در عرصه سیاست خارجی قلمداد کرده، اکنون باید با تبعات سخت بازی خونین خود در نوار غزه روبهرو شود: تبعاتی که گستردهتر از حد تصور رئیسجمهور ناتوان آمریکا و دموکراتهاست.....
انتهای پیام/