دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

چرایی مشکلات تهیه دارو برای برخی از بیماران/ آیا خرید اینترنتی مورد تأیید وزارت بهداشت است؟

چرایی مشکلات تهیه دارو برای برخی از بیماران  آیا خرید اینترنتی مورد تأیید وزارت بهداشت است؟
اگر گذر شما به برخی از داروخانه‌ها افتاده باشد، متوجه می‌شوید که برخی از مردم برای خرید دارو با مشکلاتی رو‌به‌رو شده‌اند و برخی از دارو‌های خاص به سختی در دسترس آنان قرار می‌گیرد.
کد خبر : 887978

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، اگر گذر شما به برخی از داروخانه‌ها افتاده باشد متوجه می‌شوید که برخی از مردم برای خرید دارو با مشکلاتی رو‌به‌رو هستند و برخی از دارو‌های خاص به سختی در دسترس مردم قرار می‌گیرد.

برخی از مردم معتقد هستند به جای گشتن در سطح شهر باید به صورت اینترنتی دارو‌های خود را تهیه کنند، از طرفی برخی از سایت‌ها به صورت مجازی در حال فروش دارو هستند و همین موضوع این سوال را ایجاد می‌کند که آیا می‌توان به صورت قانونی از اینترنت و فضای مجازی دارو را تهیه کرد یا خیر؟

چرایی مشکلات تهیه دارو برای برخی از بیماران

حمیدرضا کشاورز، بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا درباره چرایی مشکلات تهیه دارو برای برخی از بیماران اظهار کرد: در حوزه کمبود دارو با دو موضوع رو‌به‌رو هستیم؛ یکی بحث کمبود ارز مرغوب و تحریم و دیگری دیرکرد تخصیص اعتبار و ارز از بانک مرکزی که مورد دوم نقش بسیار پررنگ‌تری در کمبود داروی بیماران خاص دارد، در واقع وقتی در پرداخت وجه تأخیر ایجاد می‌شود، چرخه تولید با کندی مواجه می‌شود و جبران این کمبود پس از تخصیص وجه، سه تا ۶ ماه زمان‌بر خواهد بود.

وی افزود: تغییر ارز ترجیحی به ارز نیمایی یکی از عوامل گرانی دارو بوده است، ولی برای جبران گرانی دارو، شرکت‌های بیمه موظف شده‌اند تا مابه‌‌التفاوت قیمت‌های قبلی و جدید را پرداخت کنند.

مردم به سمت استفاده از دارو‌های خارجی می‌روند

بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان ادامه داد: البته بسیاری از اقلام دارویی توسط تولیدکنندگان داخلی تولید می‌شود؛ اما بسیاری از پزشکان تأکید بر استفاده نمونه خارجی دارند که با توجه به ارزی که به شرکت‌ها داده شده نمی‌توان توقع داشت کمبود در این زمینه وجود نداشته باشد.

کشاورز با اشاره به گران‌فروشی برخی از داروخانه‌ها و افزایش قیمت‌ها گفت: تمامی قیمت‌ها در برنامه و آدرس اینترنتی دارویاب ثبت شده است، اگر مرکزی قصد گران فروشی داشته و قیمتی خارج از تعرفه اعلام‌شده ارائه کرده است، مردم می‌توانند تخلف را به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کرده تا با متخلفان برخورد جدی شود.

نظر وزارت بهداشت در مورد خرید داروی اینترنتی

بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، درباره موضع وزارت بهداشت در فروش اینترنتی دارو گفت: با فروش اینترتی موافق نیستیم، ولی اگر داروخانه‌ای قصد داشت دارو بفروشد؛ می‌تواند هم به شکل حضوری و هم اینترنتی به صورت پیک همراه این کار را انجام دهد، اما مسئولیت بر عهده داروخانه است.

عین‌اللهی با اشاره به خطرات تجویز دارو بدون ضابطه عنوان کرد: اگر دارویی را مریض اشتباه استفاده کرد، ممکن است منجر به مرگ بیمار شود و در صورتی که در فرایند نظارت نباشد، بعضی دارو‌ها ممکن است قاچاق و حتی فاسد شود.

وی افزود: مسئولیت فروش دارو حتما با داروخانه است و خارج از آن ستاد تنظیم بازار مخالفت کرده و اگر کسی دچار ضایعه شود حتما باید این پیگیری قانونی صورت گیرد.

وزیر بهداشت ادامه داد: اگر داروخانه‌های مجهز خواستند به بیماران مزمن و افرادی که دیابت و پرفشاری خون دارند یا به طور مستمر دارو مصرف می‌کنند، دارو بفروشد می‌توانند این کار را به صورت اینترنتی انجام دهند.

عین‌اللهی یکی از رویکرد‌های وزارت بهداشت را توسعه خدمات الکترونیکی برشمرد و گفت: یکی از اهداف ما پیشرفت در حوزه فناوری اطلاعات است به طوری که در شروع کار دولت نسخه نویسی الکترونیک ۱۰ درصد بود و ما آنرا به بالای ۹۰ درصد رساندیم و در موضوع نوبت‌دهی الکترونیک اقدامات خوبی شکل گرفته و امیدواریم روز به روز تسهیل در دسترسی مردم به خدمات سلامت بیشتر شود و مردم کمتر بتواننند حضوری مراجعه کنند.

پیشتر موضوع فروش اینترنتی دارو در تبصره دو ماده هشت آیین‌نامه حمایت از تولید دانش‌بنیان و اشتغال آفرین در حوزه سلامت توسط هیئت وزیران مصوب شده بود که این آیین‌نامه وزارت بهداشت را مکلف می‌کرد، زمینه عملیاتی شدن توزیع دارو از طریق سکو‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی با رعایت اصل رقابت و جلوگیری از انحصار فراهم شود.

مردم از خرید اینترنتی دارو خودداری کنند

سیدحیدر محمدی معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو هم با بیان به اینکه اساساً با فروش اینترنتی دارو به شکل موجود مخالفیم، تصریح کرد: دارو مستقیماً با سلامت مردم در ارتباط است و با سایر محصولات قابل قیاس نیست؛ چراکه دارو نیاز به کنترل‌های خاص و دقیق دارد.

معاون وزیر بهداشت افزود: اکنون فروش اینترنتی دارو غیرقانونی است و دارو‌های تقلبی، غیرمجاز و غیر ایمن در بستر فضای مجازی و بدون اینکه بدانیم این فرآورده دارو است یا دارونما به دست مصرف کننده می‌رسد. ما نظارت‌های سختی روی داروخانه‌ها اعمال می‌کنیم؛ اما سکو‌های اینترنتی دارو‌هایی قاچاق، غیر مجاز و با منبع نامعلوم را به فروش می‌رسانند.

رئیس سازمان غذا و دارو از مردم خواست که به هیچ وجه از بستر‌های ناامن که سازمان غذا و دارو تا این لحظه هیچ یک از آن‌ها را تأیید نکرده است دارو تهیه نکنند و در صورت خرید مسئولیت هر عواقبی با خریدار است.

وی با اشاره به اینکه تسهیل دارورسانی در ورودی منزل به صورت آزمایشی برای والدین شهدا و جانبازان بالای ۵۰ درصد اجرایی شده است، خاطرنشان کرد: درحال تدوین دستورالعمل دارورسانی در ورودی منزل هستیم تا دسترسی مردم به دارو را روبه‌روی منزل مهیا کنیم؛ این موضوع فروش اینترنتی دارو نیست بلکه دارورسانی در منزل است که دستوالعمل آن در حال تدوین بوده و بر این اساس داروی سالم از طریق داروخانه، زیر نظر داروساز از مسیر سالم به دست بیمار واقعی خواهد رسید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب