منوهای خوشمزه ایجاد کنید تا از بهبود سلامت و عملکرد تحصیلی دانشجویان بهرهمند شوید
گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ از آنجایی که دانشجویان قبل از تصمیمگیری درباره اینکه کدام دانشگاه را میپذیرند و در آن شرکت میکنند، از پردیسهای آیندهنگر بازدید میکنند، عوامل متعددی از جمله مکان دانشگاه، محل اقامت، رشتههای در دسترس و زیبایی محوطه دانشگاه وجود دارد که باید در نظر گرفته شود و اکنون بیش از هر زمان دیگری، دانشجویان کیفیت غذا در دانشگاه را در اولویت قرار میدهند.
برای بسیاری از دانشجویان، دانشگاه اولین باری است که دور از والدینی زندگی میکنند که بیشتر تصمیمگیریها را درباره خواربارهای خانگی میگیرند. اکنون دانشجویان
مسئول انتخابهای غذایی خود هستند و به سمت وعدههای غذایی مقرونبهصرفه، در دسترس و راحت میروند. تحویل پیتزا در اواخر شب و بستههای رامن ارزان ممکن است گزینههای سریع و مقرون به صرفهای برای دانشآموزانی باشد که در تمام ساعات شبانه روز درس میخوانند، اما هفتهها خوردن غذاهای ناسالم بر بدن و عملکرد تحصیلی آنها تأثیر میگذارد.
برای جذب بهترین و باهوشترین دانشجویان، روی برنامهریزی منو سرمایه گذاری کنید تا بدن و ذهن آنها به درستی تغذیه شود. وقتی دانشجویان پیشرفت میکنند، دانشگاهها نیز رشد میکنند.
رضایت دانشجویان از غذاهای دانشجویی در طول زمان متغیر بوده است. مطالعات مختلف نشان داده است که دانشجویان از کیفیت تغذیهای غذای عرضهشده در غذاخوریها، هزینه غذا و در دسترس بودن غذاهای تازه مانند میوهها بهطور متوسط رضایت داشتند؛ اما مطالعه دیگری گزارش میدهد که آنها از تمیزی کارکنان غذاخوری، چیدمان میزهای غذاخوری و ارائه اطلاعات تغذیه رضایت بالایی داشتند. با این وجود زمینههای نارضایتی زیادی مانند زمان طولانی انتظار و سر و صدای زیاد نیز وجود داشت؛ لذا در نظر گرفتن ترجیحات و نیازهای دانشجویان برای بهبود رضایت آنها از غذاهای دانشجویی مهم تلقی میشود.
سرویس غذای دانشجویی به دانشجویان وعدههای غذایی متعادلی را برای حفظ تغذیه و سلامتی، بهینهسازی رشد فیزیکی و شناختی و ایجاد عادات غذایی خوب، ارائه میکند
یک نظرسنجی از ۶۸۰ دانشجو (۲۴۶ پسر، ۴۳۳ دختر) از ۶ دانشگاه مختلف انجام شد. پرسشنامهها بهطور مستقیم بین دانشجویان توزیع شد تا میزان رضایت از وعدههای غذایی دانشگاهها بسته به موقعیت دانشگاه مقایسه شود. نظرات دانشجویان بسیار متفاوت از یکدیگر بود. برخی از آنها بهطور معنیداری از گروه کافهتریا رضایت داشتند؛ اما در مورد بهداشت کافهتریا نارضایتیهایی وجود داشت.
سرویس غذای دانشجویی به دانشجویان وعدههای غذایی متعادلی را برای حفظ تغذیه و سلامتی، بهینهسازی رشد فیزیکی و شناختی و ایجاد عادات غذایی خوب، ارائه میکند؛ بنابراین این امر باید مهم تلقی شود.
مطالعات متعدد نشان میدهد که بین رضایت غذایی و رضایت خانواده و رابطه آنها با رضایت از زندگی دانشجویی رابطه مستقیمی دارد. در این خصوص محققان یک نظرسنجی از ۲۶۹ دانشجوی دانشگاه انجام دادند که این پرسشنامه شامل مقیاس رضایت از زندگی، رضایت از زندگی مرتبط با غذا و رضایت از زندگی چندبعدی دانشجویان میشود.
با کنترل جنسیت و وضعیت اجتماعیاقتصادی مشخص شد که رضایت از زندگی دانشجویان بهطور معنیداری با رضایت غذایی و تا حدودی رضایت خانواده مرتبط است. رضایت غذایی با رضایت خانواده نیز رابطه مثبت و معناداری داشت. این یافتهها حاکی از آن است که برای افزایش رضایت از زندگی دانشجویی، بهبود رضایت خانواده برای دانشآموزانی که دارای ادراک منفی از سلامتی خود هستند، مهم است. به همین ترتیب، بهبود رضایت غذایی برای آن دسته از دانشآموزانی که اهمیت کمی برای سلامتی خود به غذا قائل بودند، مرتبط است.
برنامههای غذایی سالم باعث بهبود رفاه، شادی، موفقیت تحصیلی و ماندگاری دانشجویان میشود و غذای ناسالم بر آموزش اثر مستقیم دارد.
انتخاب غذا چقدر میتواند بر دانشجویان دانشگاه تأثیر بگذارد؟
بین عادات غذایی و اختلالات خلقی مانند اضطراب و افسردگی همبستگی وجود دارد. افرادی که رژیمهای غذایی سالم با نسبتهای بیشتری از محصولات، ماهی، مرغ و غلات کامل دارند، حداقل ۲۵ درصد کمتر از افرادی که به طور منظم غذاهای فرآوری شده، فست فود، دسرهای شیرین و نوشابه مصرف میکنند، در معرض خطر علائم افسردگی هستند.
میان وعدههای پرچرب، وعدههای غذایی فاقد مواد مغذی، وعدههای غذایی حذف شده، قندهای اضافه شده و رژیمهای غذایی با سدیم بالا باعث افزایش دور کمر و خطر بیماری قلبی در بین دانشجویان میشود.
یک رژیم غذایی سالم منجر به بهبود انرژی، حافظه و تمرکز دانشجویان میشود
مصرف وعدههای غذایی غنی از مواد مغذی و میانوعدههای سالم در طول روز انرژی کافی را برای تقویت عملکرد شناختی فراهم میکند. یک رژیم غذایی سالم برای دانشجویان باعث بهبود انرژی، حافظه و تمرکز میشود. دانشجویانی که رژیم غذایی متعادلی دارند کمتر بیمار میشوند.
غذاهای مغذی باعث افزایش عملکرد تحصیلی میشود
دانشجویانی که تغذیه مناسبی دارند، نمرات بالاتری کسب میکنند. حداقل یک مطالعه گزارش میدهد که دانشجویانی که میوه و سبزیجات بیشتری مصرف میکنند، معدل کل خود را ۰.۱۵ امتیاز افزایش میدهند.
وقتی برای قدرت مغز دانشجویان غذا سرو میشود، شانس موفقیت تحصیلی آنها را افزایش مییابد. یک رژیم غذایی ثابت از غذاهای حاوی مواد مغذی از عملکرد شناختی، از تمرکز ذهنی گرفته تا حفظ حافظه و پردازش اطلاعات پشتیبانی میکند؛ دانشجویان شایسته بهترینها هستند و با سفارشیکردن منو و استفاده از تازهترین و باکیفیتترین مواد اولیه در عین حال مقرونبهصرفه میتوان به آنها احترام گذاشت و از مسمومیت آنها به دلیل کیفیت بد غذایی جلوگیری کرد، زیرا مسمومیت غذایی برای آموزش عالی موضوع جدیدی به حساب نمیآید و همواره خبرهای زیادی از این واقعه تلخ میشنویم.
انتهای پیام/