غربالگری سرطان رودۀ بزرگ را جدی بگیرید
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، دادههای پنج کارآزمایی بالینی در چند کشور، نشان میدهد که غربالگری، میزان وقوع سرطان روده بزرگ را حدود 0.5 درصد کاهش میدهد. این میزان تقریباً دو برابر میزانی است که پیشتر تخمین زده میشد. این یافتهها بر اهمیت غربالگری برای جلوگیری از سرطان کولورکتال (colorectal) تاکید میکند، به ویژه که بسیاری از مشارکتکنندگان در کارآزمایی بالینی اعلام کردند که به غربالگری مداوم پایبند نخواهند بود.
این مطالعه به موضوع عدم پایبندی به غربالگری در کارآزماییهای بالینی نیز میپردازد. به بیان دیگر، افرادی که فرصت غربالگری را دارند اما ممکن است این کار را انجام ندهند. چنین تصمیمی تصادفی نیست و میتواند به طور قابل توجهی بر تحلیل نتایج کارآزمایی تأثیر بگذارد. پژوهشگران پیشنهاد میدهند که برای محاسبۀ تاثیر عدم پایبندی به غربالگری و تولید معیارهای صحیح برای تخمین اثربخشی آن، از روشهای آماری چون روشهای متغییر ابزاری استفاده شود.
این پژوهش همچنین بر تنوع یافتهها در میان کارآزماییهای بالینی مختلف تاکید میکند و از نیاز به محاسبۀ اثر «قصد آزمودنی برای غربالگری» بر ارزیابی دقیق تاثیر غربالگری صحبت میکند. نویسندۀ مسئول این پژوهش، جاش انگریست (Josh Angrist)، متخصص اقتصادسنجی دانشگاه امآیتی، دربارۀ استفادۀ مداوم از تحلیل متغییر ابزاری در پژوهشهای بالینی میگوید و اشاره میکند که این روش اطلاعات دقیقتری دربارۀ تاثیرات غربالگری سرطان در اختیار ما میگذارد.
یافتههای این مطالعه پیامدهای مهمی برای سلامت عمومی و کارآزمایی بالینی دارد، زیرا تاکید میکند که ارتباط موثر با مشارکتکننده میتواند بر میزان اثربخشی غربالگری تاثیرگذار باشد. به بیان دیگر اگر اطلاعات کافی در اختیار مشارکتکننده قرار بگیرد و در او قصدی برای غربالگری شکل بگیرد، عدم پایبندی نیز کاهش مییابد. بهعلاوه، این اطلاعات به طور بالقوه میتواند افراد بیشتری را تشویق به انجام غربالگری کند و در نهایت منجر به کاهش بروز سرطان روده بزرگ شود.
انتهای پیام/