دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

غربالگری و معاینات دوره‌ای بهترین راه برای پیشگیری از انواع سرطان‌ها

غربالگری و معاینات دوره‌ای بهترین راه برای پیشگیری از انواع سرطان‌ها
عضو انجمن متخصصین زنان و زایمان ایران گفت: پیشگیری از ابتلا انواع سرطان‌ها به تغذیه و عوامل مختلف محیطی ارتباط دارد ولی با غربالگری ساده و حتی معاینات دوره‌ای می‌توان به‌موقع آن را شناسایی و اقدام درمانی ارائه کرد.
کد خبر : 950674

به گزارش خبرگزاری آنا، فرناز مشیری جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی در نشست علمی اقتصاد سلامت که به میزبانی انجمن فرهیختگان نوآور ایران در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران برگزار شد با تأکید بر اهمیت توجه به اصول پیشگیری و استفاده از راهکارهای موجود، گفت: امروزه روشهای پیشگیری از ابتلا به بیماریها و حفظ سلامت انسان متعدد است و اغلب به‌آسانی در دسترس قرار دارد.

این جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی، افزود: توجه به توصیههای پزشکان در خصوص داشتن شیوه زندگی و تغذیه سالم، ورزش و تحرک کافی، استفاده از مکملها و ویتامینهای مناسب، انجام واکسیناسیون، ... میتواند مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه در برابر بروز برخی امراض باشد.

عضو انجمن متخصصین زنان و زایمان ایران افزود: مصرف ویتامین "دی" به‌طور منظم و تحت نظر پزشک باقابلیت‌های مفیدی که دارد نیز میتواند نقش پیشگیرانه خوبی در مسیر سلامت انسان برقرار کند.

وی گفت: استفاده از امگا ۳، محصولات دارویی پروبیوتیک، مکملهای دارویی و غذایی البته با نظر پزشک و طبق دستور مصرف اختصاصی برای هر فرد نیز میتواند موجب افزایش سطح سیستم ایمنی بدن و پیگیری از انواع امراض و اختلالات شود.

مشیری گفت: امروزه تأثیرات مثبت ناشی از مصرف ویتامین "دی" در پیشگیری از پوکی استخوان، امراض قلبی عروقی،آم. اس، دیابت، آلزایمر، اثبات‌شده است و حتی برای تقویت باروری مردان وزنان به‌منظور داشتن فرزندان و نسلی سالم نیز مورد تأکید قرار دارد.

وی گفت: هزینههای درمان برای مردم بالاست ولی باکمی دقت بسیاری از بیماریها قابل مدیریت و پیشگیری خواهند بود.

وی با یادآوری شعار "پیشگیری همیشه بهتر از درمان است" گفت: مثلاً در مورد عارضه زگیل تناسلی، توجه ویژه به اقدامات پیشگیرانه ازجمله تماس نداشتن با سطوح آلوده احتمالی، دستگاههای لیزر رفع موهای زائد، کاشت ناخن، همچنین تأکید بر اهمیت واکسیناسیون علیه ویروس "اچ. پی. وی" در همین راستا قرار دارد و خوشبختانه با درایت مسئولان و اهمیت موضوع پیشگیری در نسل جوان کشورمان، واکسیناسیون علیه ویروس پاپیلومای انسانی عامل سرطان دستگاه تناسلی در آینده نزدیک ملی و کشوری خواهد شد.

دانش‌آموخته ممتاز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تأکید بر اینکه بیماری (زگیل تناسلی) راههای انتقال جنسی و غیرجنسی دارد و ویروس از طریق تماس با سطوح آلوده یا حتی پوست به پوست منقل میشود، گفت: واکسن نوترکیب برای پیشگیری از ابتلا به انواع خطرناک ویروس تاکنون عارضهای نداشته و انواع تولید داخل و خارجی واکسن "اچ. پی. وی" در کشور وجود دارد که برای مردان تا ۴۵ سالگی و برای زنان تا سن ۵۴ سالگی می‌توانیم این واکسن را توصیه کنیم.

فرناز مشیری بابیان اینکه سرطان منشأ ژنتیکی دارد و چنانچه سرطان تیروئید، سرطان سینه، سرطان روده، پانکراس و دستگاه تناسلی در یک فرد از اعضا خانواده وجود داشته باشد باید سایر نزدیکان مراقب خود باشند و بررسی شوند، افزود: پیشگیری از ابتلا انواع سرطانها به تغذیه و عوامل مختلف محیطی ارتباط دارد ولی با غربالگری ساده و حتی معاینات دورهای و انفرادی میتوان به‌موقع آن را شناسایی و اقدام درمانی ارائه کرد.

وی در پایان با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری در مسیر پیشگیری، گفت: توجه به همه نکات پیشگیرانه مفهومی ارزشمند برای موضوع "اقتصاد سلامت" دارد و جامعه پزشکی و علمی کشور بادانش خود کمک بزرگی در این زمینه ارائه خواهند کرد.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب