نبیه بری: حمله رژیم صهیونیستی به لبنان خشم الهی را به دنبال دارد
به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان گفت: حماس از این جنگ پیروز بیرون خواهد آمد. تأثیرات این جنگ بر ساختار نظامی و رزمی حماس بیشتر از پنجتا شش درصد نیست. حماس میتواند برای ماهها بجنگد.
وی تأکید کرد: جنگ غزه جنایت عصر است؛ جنایتی با نهایت وحشیگری و کشتارهای هولناکی که تاکنون بیش از ۷۵۰۰ کودک و بیش از ۵۰۰۰ زن در آن کشتهشدهاند و حتی به اسباببازیهای کودکان هم رحم نکردهاند.
وی در دیدار با آمریکاییها گفت: این وضعیت، این فشار، این محاصره، این سوءاستفاده نفرتانگیز از مردم فلسطین، این جنایت بیسابقه، این بیاعتنایی بینالمللی و این پشتیبانی و حمایت از قاتل، تمام مردم عرب را به ملت فلسطین تبدیل خواهد کرد. منظورم این است که همه ما فلسطینی میشویم و همه مردم فلسطین حماس میشوند.
بری در موردبحث تمدید دوره فعالیت ژوزف عون، فرمانده ارتش لبنان نیز گفت: حل این موضوع در درجه اول از وظایف دولت است و نه وظیفه پارلمان. اما چون این موضوع در دولت موردبررسی قرار نگرفت خودبهخود به پارلمان منتقل میشود. ما با تمدید دوره فعالیت ژوزف عون موافقت خواهیم کرد. بهویژه اینکه پست فرمانده ارتش جایگاه بسیار حساسی است و ارتش تنها نهادی است که هنوز کار میکند. همانطور که همه میبینید، اسرائیل حملات خود را به ارتش در جنوب تشدید کرده است، پس تصور کنید اگر ارتش فرماندهی نداشت چه اتفاقی میافتاد؟
وی در خصوص موضوع جبهه جنوب گفت: جنبش أمل طرف جنگ نیست و من شخصاً برای جلوگیری از گسترش جنگ تلاش میکنم. ارتباطاتی بین ما و حزبالله برای حفظ قواعد درگیری وجود دارد. این حزب از ابتدای جنگ تاکنون در عملیات خود علیه ارتش اسرائیل از قواعد درگیری عدول نکرده است و حملات خود را به پایگاههای نظامی محدود میکند. ما درباره این مسئله در کنار حزبالله هستیم. درحالیکه اسرائیل با گسترش دایره حملات خود و هدف قرار دادن پیدرپی غیرنظامیان قواعد را هر روز نقض میکند.
وی خاطرنشان کرد: ما قصدی برای گسترش جنگ نداریم، اما اگر اسرائیل شروع به جنگ کند و به لبنان تجاوز کند، موضوع فرق میکند و ما با آن مقابله میکنیم و خشم خداوند بر اسرائیل نازل میشود.
بری همچنین اعلام کرد که در حال حاضر ابتکار جدیدی برای ریاست جمهوری ندارد.
وی گفت: من قبلاً مهمترین فرصت را برای انتخاب رئیسجمهور به آنها دادم و تابهحال نمیدانم چرا آنها آن را رد کردند. من پیشنهاد دادم حداکثر هفت روز گفتوگو داشته باشیم و بر اساس آنچه در این گفتوگو به دست میآید، چه با توافق بر سر یک نامزد یا دو یا چند نامزد، به پارلمان برویم و تا انتخاب یک رئیسجمهور در آنجا بمانیم. سمیر جعجع، رئیس حزب نیروهای لبنانی، اولین کسی بود که مخالفت کرد.
انتهای پیام/