لزوم مدیریت مصرف خون در بیمارستانها با آموزش مستمر کادر درمان
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم وفناوری آنا، عبادالله سالک مقدم، با بیان این مطلب، افزود: وضعیت خون از مرحله اهدا تا رسیدن به بیمار، باید شرایط استانداردی را پشت سر بگذارد و این شرایط به طور مستمر پایش شود و ضروری است که موارد یاد شده را کارکنان مرتبط در مراکز درمانی بیاموزند و شبهات و سوالات آنها در این رابطه پاسخ داده شود.
وی افزود: به دلیل برقراری ارتباط مستقیم، مستمر و سیستمی بین سازمان انتقال خون و بیمارستانها به زودی سیستم نرم افزاری سازمان انتقال خون با مراکز درمانی متصل خواهد شد و مدیریت مصرف خون به صورت یکپارچه قابل مدیریت و نظارت خواهد بود.
سالک مقدم خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات مدیریت مصرف خون این است که بعد از ارسال خون و فرآوردههای خونی به مراکز درمانی، نظارت منسجم، مستمر و آنلاین برقرار نمیشود و امکان پایش نحوه مصرف خون وجود ندارد، زیرا ارتباط سیستماتیک میان سازمان انتقال خون و بیمارستانها تاکنون برقرار نبوده است و چنانچه این فرآیند برقرار شود، تمام محصولات ارسالی به بیمارستانها و دلیل درخواست و نحوه مصرف یا عدم مصرف، قابلیت بررسی و نظارت دارد.
وی افزود: مزیت دیگر این است که هم میتوانیم خون و فرآوردههای خونی که در سازمان به سختی تولید شده است را تحت نظارت داشته باشیم و هم آمار و ارقام دقیق وضعیت ذخایر و موجودی مراکز درمانی و میزان نیاز مصرف را کاملا مدیریت کنیم.
معاون فنی و فناوریهای نوین سازمان انتقال خون تاکید کرد: اگر مواردی که پیش بینی شده است به خوبی پیش رود تا پایان امسال این امکان عملی میشود.
چهارمین سمینار ملی بانکهای خون کشور از ۲۲ آبان ماه آغاز شده و تا ۲۴ آبان ادامه خواهد یافت. در این سمینار پزشکان، پرستاران، مسئولان بانک خون بیمارستانی و کادر درمان که در ارتباط با تجویز، آزمایش و مصرف خون فعالیت میکنند، شرکت دارند و موضوعات مرتبط با مدیریت مصرف خون مورد ارائه، بحث، بررسی و تبادل نظر قرار میگیرد.
انتهای پیام/