عوارض کووید طولانی مدت بر مغز
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ این گروه از بیماران با نشانگان مزمن کووید تا مدتها پس از برطرف شدن عفونت اولیه از مشکلات فکری و جسمی رنج بردهاند که به گفته متخصصان با تأثیرات ویروس کرونا بر مغز و سیستم عصبی مرتبط است.
به باور دانشمندان، ویروس کرونا بیشترین آسیب را به طور مستقیم به مغز وارد میکند. عفونت ناشی از این ویروس نوعی واکنش ایمنی را در بدن تحریک میکند که به التهاب در مغز منجر میشود و تا مدتها پس از ترک ویروس این التهاب میتواند باقی بماند.
مغز ممکن است در برابر کووید آسیبپذیر باشد، زیرا این بیماری حفاظ خونی، مغزی را تضعیف میکند. این حفاظ از ورود میکروبها و سلولهای ایمنی دنبالکننده آنها به داخل مغز جلوگیری میکند.
احتمال دیگر آن است که التهاب مرتبط با کووید روی عصب واگ (دهمین عصب جمجمهای) تأثیر بگذارد. این عصب سیگنالهایی مهم برای حافظه و توجه را بین بدن و مغز حمل میکند.
پژوهشهای ملی در آمریکا نشان میدهد که میلیونها شهروند این کشور با نشانگان عصبی مرتبط با کووید طولانی زندگی میکنند. دکتر رابین کلین (Robyn Klein) که ریاست مرکز ایمنیشناسی عصبی و بیماریهای عفونی دانشکده پزشکی دانشگاه واشینگتن را برعهده دارد میگوید این موضوع به یک بحران در حوزه درمان تبدیل شده است.
انتهای پیام/