دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 آبان 1402 - 09:46

واکنش ایران به بیانیه گروه هفت؛ به ننگ حمایت از کودک‌کشی در غزه پایان دهید

واکنش ایران به بیانیه گروه هفت؛ به ننگ حمایت از کودک‌کشی در غزه پایان دهید
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، ادعاهای مندرج در بیانیه مشترک وزیران امور خارجه گروه ۷ و بیانیه مشترک نشست وزرای خارجه و دفاع ژاپن و انگلیس در حاشیه نشست وزرای خارجه گروه ۷ در توکیو را مردود و بی‌اساس دانست و آن را قویاً محکوم کرد.
کد خبر : 877977

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، «ناصر کنعانی» صبح امروز (پنچشنبه) در یک موضع گیری رسانه‌ای اظهار کرد: همانگونه که بارها اعلام گردیده، سلاح هسته‌ای در دکترین نظامی جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه جایگاهی ندارد و اهداف و برنامه هسته‌ای ایران کاملاً صلح‌آمیز است و در این راستا ایران تمامی تعهدات خود را انجام داده و این موضوع بارها به تأیید آژانس بین المللی انرژی اتمی رسیده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه با تأکید بر اینکه رویکرد سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا همواره در جهت ثبات و تأمین امنیت این منطقه بوده، افزود: شواهد تاریخی و تجارب حاضر نشان می‌دهد که حضور نظامی کشورهای فرامنطقه‌ای از مهمترین عوامل و عناصر ایجاد ناامنی و دامن زدن به بی‌ثباتی در این منطقه بوده است.

بر اساس اعلام وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، کنعانی در واکنش به ادعاهای واهی و مضحک مندرج در بیانیه یادشده در خصوص گروه‌های مقاومت در فلسطین و لبنان و طرح خواسته‌های نامربوط از جمهوری اسلامی ایران نیز گفت: از آغازین روز بحران جاری غزه، جمهوری اسلامی ایران تلاش‌های بدون وقفه‌ای را در جهت توقف حملات نظامی رژیم متجاوز صهیونیستی به غزه و حفظ جان شهروندان و ساکنان بی دفاع آن آغاز کرده که همچنان ادامه دارد.

وی ادامه داد: جای تعجب و تأسف بسیار است که بانیان اشغال سرزمین ملت فلسطین و ایجاد کنندگان رژیم جعلی اسرائیل و حامیان تمام عیار جنایات جنگی صهیونیست‌ها علیه مردم مظلوم فلسطین، در جایگاه مدعی قرار گرفته و با تغییر جایگاه ظالم و مظلوم، گروه‌های مقاومت و آزادیبخش فلسطین را به تندروی و ایجاد بی‌ثباتی و تنش آفرینی در منطقه متهم می‌کنند.

کنعانی افزود: غصب سرزمین ملت فلسطین، کشتارهای دسته‌جمعی و نسل‌کُشی ساکنان و صاحبان فلسطین، تخریب خانه‌ها و مزارع مردم، حمله به اماکن دینی و اسلامی، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و ویران کردن آن‌ها، کودک‌کُشی، دستگیری و شکنجه مردان و زنان و حتّی کودکان، تحقیر و توهین به کرامت ملت فلسطین و دهها و صدها اقدام ناقض حقوق بشر و حقوق بین‌الملل، تنها بخشی از جنایاتی است که رژیم اشغالگر قدس در حق مردم مظلوم فلسطین مرتکب گردیده و همچنان ادامه دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: آنچه از نشست وزرای خارجه گروه ۷ در توکیو انتظار می‌رفت، عمل به مسئولیت بین‌المللی خود ازجمله محکومیت اقدامات ناقض حقوق بشر و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی در غزه، قطع حمایت از جنایات جنگی و نسل‌کُشی در غزه و تلاش برای خاتمه فوری و بدون قید و شرط حملات نظامی و رفع محاصره غزه و دسترسی آزاد شهروندان و ساکنان آن به کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادعاهای مطرح‌شده علیه کشورمان در خصوص جنگ اوکراین، برنامه موشکی، پهپادها، بازیگران غیردولتی، امنیت دریایی و آبراه‌ها را بی‌اساس و بی‌ارزش و برآمده از اهداف و انگیزه‌های سیاسی این کشورها دانست.

کنعانی همچنین گفت: حقوق بشر در نظام جمهوری اسلامی ایران و قانون اساسی و دیگر قوانین داخلی آن از جایگاه والای دینی، اخلاقی و انسانی برخوردار بوده و دولت‌هایی که ایران را به رعایت حقوق بشر توصیه می‌کنند، بهتر است مروری بر سوابق سیاه حقوق بشری خودکرده و همچنین به ننگ حمایت از کودک‌کُشی، جنایت جنگی و نسل‌کُشی رژیم صهیونیستی در غزه پایان دهند.

شایان ذکر است، کشورهای عضو گروه هفت و اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای در نشست خود که روز گذشته در توکیو، پایتخت ژاپن برگزار شد به اتهام‌پراکنی علیه ایران پرداختند و از تهران خواستند تا از حمایت از حماس و اقدامات بیشتر که به ادعاهای آن‌ها خاورمیانه را بی‌ثبات می‌کند، ازجمله حمایت از حزب‌الله لبنان و دیگر بازیگران غیردولتی خودداری و از نفوذ خود در این گروه‌ها برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای استفاده کند.

وزیران امور خارجه کانادا، ژاپن، ایتالیا، آلمان، انگلیس، فرانسه و آمریکا به همراه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه خود با تکیه‌بر ادعاهای واهی علیه ماهیت برنامه هسته‌ای کشورمان در اظهاراتی مداخله‌جویانه تأکید کردند: ما همچنان مصمم هستیم که ایران هرگز نباید سلاح هسته‌ای تولید کند و تکرار می‌کنیم که ایران باید توسعه بی‌وقفه برنامه هسته‌ای خود را که هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارد و آن را به فعالیت‌های واقعی مرتبط با تسلیحات نزدیک می‌کند، متوقف کند.

این کشورها به همراه اتحادیه اروپا در تلاش برای ایجاد ایران هراسی با طرح این ادعای خصمانه که برنامه موشکی بالستیک ایران یک فعالیت بی‌ثبات محسوب می‌شود مدعی شدند: ما نگرانی شدید خود را در مورد سایر فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران، شامل توسعه برنامه‌های موشکی بالستیک، ازجمله تحت پوشش فناوری پرتاب فضایی، انتقال موشک، هواپیماهای بدون سرنشین و فناوری‌های مرتبط به بازیگران دولتی و غیردولتی و همچنین آموزش و تأمین مالی بازیگران غیردولتی اعلام می‌کنیم.

آن‌ها به‌رغم موضع قاطع و همیشگی تهران مبنی بر اینکه هیچ‌گاه در هیچ کجای دنیا از جنگ حمایت نمی‌کند و هرگز جنگی را نیز آغاز نکرده است با تکرار ادعای حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ این کشور با اوکراین خواستار توقف این حمایت‌ها شدند و ادعا کردند: علاوه براین، بر اهمیت تضمین امنیت دریایی در آبراه‌های وسیع‌تر منطقه خلیج‌فارس تأکید می‌کنیم و از ایران می‌خواهیم که در اعمال قانونی حقوق و آزادی‌های دریانوردی توسط همه کشتی‌ها دخالت نکند.

وزیران امور خارجه گروه هفت و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این بیانیه همچنین با دخالت در امور داخلی کشورمان به وضعیت حقوق بشر در ایران اشاره کردند و آن را نگران‌کننده توصیف کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب