دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 آبان 1402 - 15:37
وال‌استریت ژورنال:

غزه بدون آب پاکیزه، در خطر مسمومیت و بیماری قرار گرفته است

غزه بدون آب پاکیزه، در خطر مسمومیت و بیماری قرار گرفته است
وب‌سایت روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال گزارشی را منتشر کرد که در آن به پیامدهای بزرگ انسانی و بهداشتی محاصره نوار غزه توسط اسرائیل پرداخته است.
کد خبر : 877885

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، محاصره نوار غزه توسط اسرائیل باعث شده این منطقه آب پاکیزه نداشته و انواع بیماری‌ها در آن شیوع پیدا کند. با کاهش شدید تولید آب تصفیه شده در غزه و رسیدن آن به حدود پنج درصد تولید قبل از آغاز جنگ، ساکنان غزه به طور میانگین روزانه تنها به سه لیتر آب دسترسی دارند.

وب‌سایت روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال گزارشی را منتشر کرد که در آن به پیامدهای بزرگ انسانی و بهداشتی محاصره نوار غزه توسط اسرائیل پرداخته است.

در این گزارش آمده است: در نتیجه محاصره اسرائیل نوار غزه بدون آب پاکیزه مانده و بیماری‌ها شیوع پیدا کرده و روزانه در غزه تنها سه لیتر آب پاکیزه به هر شخص می‌رسد چراکه تولید آب در آنجا متوقف شده و به حدود پنج درصد میزان تولید قبل از جنگ رسیده است.

طبق گزارش سازمان ملل، ساکنان نوار غزه و فعالان حوزه بهداشت و درمان در این منطقه، کمبود آب در غزه مردم را بیمار کرده و شرایط به ویژه در شمال غزه که محور عملیات زمینی اسرائیل است، فاجعه‌بار بوده و آب آشامیدنی دیگر یافت نمی‌شود.

طبق گزارش سازمان ملل، بیشتر مردم غزه هر آبی را که می‌یابند، می‌نوشند و  بیشتر این آب‌ها از چاه‌های آلوده به نمک، مواد شیمیایی و دیگر آلاینده‌ها هستند.

پیش از جنگ، غزه سه منبع آب اصلی داشت که شامل تأسیسات آب‌شیرین‌کن، سه خط لوله آب از اراضی اشغالی و تعداد زیادی چاه بود که اسرائیل همه آن‌ها را مسدود کرد.

همچنین در این گزارش تأکید شد، کمک‌های بشردوستانه اندکی که از جنوب وارد غزه می‌شوند ازجمله بسته‌های آب به شمال غزه نمی‌رسند.

وال‌استریت ژورنال نوشت، بیش از ۲۰۰۰ مترمکعب آب آشامیدنی و نیز قرص‌های کلر برای تصفیه آب در کامیون‌های حامل کمک‌های بشردوستانه از مرزهای نوار غزه با مصر به این منطقه منتقل شدند.

این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت، به دلیل کمبود سوخت، در حال حاضر از سه تأسیسات آب‌شیرین‌سازی موجود در غزه تنها یکی از آن‌ها که تحت حمایت سازمان ملل است، فعال است و فرآیند تبدیل آب دریا به آب آشامیدنی مصرف انرژی بالایی داشته و در شرایط عادی حدود هفت درصد نیاز آب غزه را تأمین می‌کرد.

بر اساس گزارش سازمان ملل، در حال حاضر هر فرد در غزه روزانه تنها سه لیتر آب برای آشامیدن، بهداشت و دیگر مسائل در اختیار دارد.

در شرایط عادی میانگین استفاده روزانه آب هر فرد حدود ۱۰۰ لیتر است و سازمان جهانی بهداشت می‌گوید در شرایط اضطراری نیز هر فرد باید روزانه دستکم ۱۵ لیتر آب دریافت کند.

مشکل دیگر کیفیت آب‌ها است، آب‌های زیرزمینی برداشت‌شده از چاه‌ها مخلوطی از آب‌های شیرین و شور بوده و اغلب حاوی مواد شیمیایی استفاده‌شده در کشاورزی هستند.

با توجه به اینکه بیشتر تصفیه‌خانه‌های آب فاضلاب در غزه دیگر فعال نیستند، فاضلاب منبع بالقوه دیگری برای این آلودگی است.

بر اساس گزارش سازمان ملل، دستکم هفت تأسیسات آبی در غزه ازجمله دو انبار بزرگ آب در حملات اسرائیل به‌صورت مستقیم هدف قرار گرفتند.

مسئولان غزه درباره خطر قریب‌الوقوع انتقال آب فاضلاب از تصفیه‌خانه‌های غیرفعال هشدار داده‌اند.

علاوه بر بحران آب، بحران‌های بستری و درمان در بیمارستان‌ها نیز وجود دارد، بیمارستان‌های فرسوده غزه در حال حاضر باوجود چالش‌هایی چون کمبود سوخت، بمباران، تهدید به بمباران مستقیم، فشار سنگین تعداد بالای شهدا و زخمی‌ها و نیز آوارگانی که در جستجوی امنیت در بیمارستان‌ها مستقر شدند، تلاش می‌کنند فعالیت‌های خود را ادامه دهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته