دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عبادی خبر داد؛

بسته ماندگاری پرستاران در مناطق محروم تدوین می شود

بسته ماندگاری پرستاران در مناطق محروم تدوین می شود
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از تدوین بسته ماندگاری پرستاران در مناطق کم برخوردار با هدف حفظ و نگهداشت نیروی انسانی خبر داد.
کد خبر : 876690

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، عباس عبادی، در نشست صمیمی با مدیران پرستاری مراکز درمانی و اعضای هیأت مدیره‌های نظام پرستاری استان کردستان، با تبریک به اعضای ششمین دوره هیأت مدیره‌های نظام پرستاری استان، تشکیل سازمان نظام پرستاری را یکی از افتخارات بزرگ تاریخ پرستاری دانست و گفت: جایگاه سازمان پرستاری به عنوان یک سرمایه ارزشمند باید همواره در جهت ارتقای حرفه برجسته شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه پرستاران وکیل مدافع مردم در نظام سلامت هستند، افزود: رویکرد و گفتمان پرستاری باید از تمرکز بر مطالبات صنفی به سمت تمرکز بر ارتقای حرفه و ارائه خدمات با کیفیت به مردم تغییر کند و عین حال و با پشتوانه و سرمایه مردمی مطالبات و نیاز‌های حرفه نیز محقق شود.

عبادی دو قانون «ارتقای بهره وری و تعرفه گذاری خدمات پرستاری» را از اتفاقات مبارک در پرستاری بر شمرد و گفت: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری موجب استقلال حرفه‌ای و هویت پرستاری شده که نیازمند تقویت است.

وی در پاسخ به نقد‌ها در خصوص تعرفه گذاری خدمات پرستاری، افزود: اجرای این قانون ۱۵ سال بر زمین ماند و در سال‌های گذشته و بویژه در زمان اجرای طرح تحول سلامت که بهترین زمان اجرای آن بود توجهی نشد که اگر اجرا می‌شد بسیاری از مشکلات تا به امروز حل می‌شد. با این حال دولت سیزدهم این قانون را اجرا کرد و وارد سرانه بودجه شد، مشکلاتی در مسیر اجرا وجود دارد که باید با همفکری و پیشنهادات سازنده مرتفع شود. ماهم در معاونت پرستاری بازخورد‌ها و نظرات را جمع آوری و در ویرایش‌های جدید دستورالعمل اجرایی آن را اعمال می‌کنم. کما اینکه مشکلات در ویرایش سوم دستورالعمل نسبت به ویرایش دوم و نسخه اول آن بسیار کمتر است.

عبادی همچنین از تدوین قانون جامع پرستاری خبر داد و گفت: هدف این قانون حمایت از مردم است و در آن حدود اختیارات هر پرستار مشخص می‌شود و استاندارد‌های آموزشی، بالینی و سایر استاندارد‌های مربوط به حرفه پرستاری و تخصصی سازی حرفه در آن دیده شده است که انشالله در برنامه هفتم قرار می‌گیرد.

معاون وزیر بهداشت در ادامه به کمبود شدید نیروی پرستاری اشاره کرد و گفت: در آزمون استخدامی اخیر زمینه جذب ۲۵ هزار نفر فراهم شد و بناست تا پایان سال دو سهیمه ۲۵ هزار نفری دیگر برای جذب در وزارت بهداشت اختصاص یابد که حدود نیمی از سهمیه‌ها به پرستاران اختصاص دارد. درهر حال بابد بپذیریم که مردم بیشترین آسیب را از کمبود پرستار می‌بینند و در این زمینه باید سازمان‌های فرا وزارت بهداشتی نظیر سازمان امور استخدامی و سازمان برنامه و بودحه اقدام عاجل کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب