سیستم بانکی برای انجام تحقیقات علمی تسهیلات نمیدهد
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیشرفت فناوری و هوش مصنوعی در حوزه پزشکی را میتوان شگفتی دنیای امروز تعبیر کرد. دستگاههای پوشیدنی نظارت بر سلامت، فعالیت رباتها در پزشکی، پزشکی و مراقبت از بیمار از راه دور، فناوری عصبی و... از فناوریهای نوظهور تلقی میشود که فرصتهای جدیدی را برای متخصصان بخش مراقبتهای بهداشتی برای درمان بیماریها و شرایط مختلف هموار کرده است.
بدیهی است این فناوریها این امکان را برای ما فراهم میکنند که بیماریها را خیلی زودتر تشخیص دهیم، سلامت خود را با دقت بیشتری زیر نظر بگیریم و اقدامات پیشگیرانهای را برای جلوگیری از بیمار شدن یا بهبودی سریعتر در صورت آسیبدیدگی انجام دهیم
حسن ابوالقاسمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) در این راستا در پاسخ به این پرسش که دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانها از ظرفیت فناوری در کشور، استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان تا چه اندازه استفاده میکنند به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: در دانشگاه بقیه الله چند بخش ویژه برای فعالیت پژوهشگران ایجاد کردهایم.
وی افزود: واحدهای ویژه و شرایطی برای شرکتها و استارتآپهایی که میخواهند کارشان را آغاز کنند نیز در نظر گرفته و به آنها در پروسه تحقیق کمک میکنیم.
این متخصص خون و سرطان کودکان گفت: اگر شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها، طرحهای قابل توجه داشته باشند که برای دانشگاه سودمند باشد آن پروژه از طرف دانشگاه تا مرحله تولید حمایت خواهد شد.
وی با بیان اینکه ساخت واکسن نورا نیز با حمایت دانشگاه بقیه الله انجام شد، گفت: در دوران شیوع کرونا، تعدادی از محققان دانشگاه بقیه الله بودند که در قالب شرکت کار کردند تا این واکسن تولید و توزیع شود و اکنون نیزشرکتهایی داریم که محصولات مهمی تولید میکنند و از واحدهای فناور هستند.
هوش مصنوعی هیچ زمان جای پزشک را نخواهد گرفت
رئیس دانشگاه بقیه الله (عج) در پاسخ به این سوال که آیا هوش مصنوعی میتواند جای پزشکان را بگیرد، بیان کرد: حتی اگر هوش مصنوعی تا به حدی پیشرفت کند که بتواند خدمات یک پزشک را ارائه دهد و نقش پزشک را ایفا کند، احساسی که پزشک با بیمار پیدا میکند، احساسی است که نمیشود در هوش مصنوعی ایجاد کرد.
ابوالقاسمی افزود: شاید هوش مصنوعی دستاوردهای زیادی داشته باشد؛ اما از نظر من انسانها همیشه به یکدیگر نیاز دارند و یکی از خطرات هوش مصنوعی آن است که ارتباط آدمها از جمله ارتباط پزشک با بیمار را قطع کند در حالی که این یک ارتباط معنوی است و نباید اینطور فکر کرد که هوش مصنوعی جای پزشکان را میگیرد.
ابوالقاسمی بزرگترین مشکل دانشجویان علوم پزشکی در حوزه ارتباطات و فناوری را دریافت نکردن بودجه عنوان کرد و گفت: دغدغه دانشجویان تخصیص نیافتن بودجههای مناسب برای پیشبرد فعالیتهای علمی آنهاست.
وی افزود: مثلاً در صنعت پلاسما جوانان را تشویق میکنیم که به خودکفایی برسیم؛ اما سیستم بانکی کشورهیچ تسهیلاتی برای انجام تحقیقات علمی نمیدهد. نبود حمایتهای مالی یکی از بزرگترین دغدغههای دانشجویان است.
رئیس دانشگاه بقیه الله با بیان اینکه باید نیاز اولیه جوانان برطرف شود تا بتوانند به کارهای علمی بپردازند، گفت: یک جوان برای اینکه کاری را به نتیجه برساند باید حمایت شود. متاسفانه چنین حمایتی وجود ندارد و مهمترین مساله همین بی توجهی به نیازهای مالی است.
وی با تاکید بر اینکه ایدهها و فکر خوب جوانان مشتاق، حمایتهای مالی نیاز دارد، افزود: جوانانی را میشناسم که در راه پژوهش وتحقیق تمام سرمایه زندگی خود را خرج کرده اند و حتی نتوانسته اند یک ریال از بانک وام بگیرند، اگر این جوانان حمایت نشوند دیر یا زود نا امید خواهند شد و دست از کار پژوهشی میکشند.
انتهای پیام/