وقتی همکاری بین هنرمندان و دانشمندان نتایج غیرمنتظره دارد
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در یک ترکیب غیرمنتظره از خلاقیت هنری و دقت علمی، هنرمندان و دانشمندان در حال همافزایی برای بازکردن چشماندازهای نوآورانه در پژوهش و تحقیق هستند.
همکاری بین این حوزههای به ظاهر ناهمگون، کاتالیزوری برای اکتشافات پیشگامانه و تفسیرهای بدیع از پدیدههای علمی است. ژورنال علمی نیچر (nature) پادکستی را با حمایت شورای بینالمللی علوم (The International Science Council) در سایت خود منتشر میکند که به این موضوع میپردازد.
نقاش و تصویرگر گیاهان، لوسی اسمیت (Lucy Smith)، مستقر در باغ گیاهشناسی سلطنتی لندن (London's Royal Botanic Garden)، بیش از دو دهه است که دست در دست گیاهشناسان کار میکند. فراتر از وظیفه مرسوم ایجاد آثار هنری مصور برای گونههای گیاهی جدید، اسمیت با شناسایی ساختارها و ویژگیهایی که دانشمندان قبلاً متوجه آنها نشده بودند، بینشهای ارزشمندی را در اختیار آنها قرار میدهد.
اسمیت میگوید: «من آنچه را که از من خواستهاید دیدهام. اما آیا میدانید، من هم این را دیدهام؟ آیا میدانستید که این گل این ساختار را دارد؟»
به طور مشابه، دیوید ایبت (David Ibbett)، آهنگساز مقیم مرکز اخترفیزیک هاروارد و اسمیتسونیان (Harvard and Smithsonian Centre for Astrophysics)، ترکیب دیدگاههای مختلف را در همکاری خود با دانشمندان برجسته میکند. ایبت با ترکیب تفسیر هنری با تحقیق علمی، معتقد است که آنها «به چیز جدیدی میرسند». این همکاری فراتر از تصاویر بصری گسترش مییابد و شامل تجربیات شنیداری میشود و ایبت موسیقیهایی را با الهام از مفاهیم علمی خلق میکند.
دایانا اسکاربرو (Diana Scarborough)، نقاش ساکن آزمایشگاه بیونانوتکنولوژیست لیلیانا فروک (bionanotechnologist Ljiljana Fruk’s lab) در دانشگاه کمبریج، بر اهمیت همکاریهای بلندمدت ناشی از کنجکاوی و اشتیاق تأکید میکند.
او خاطرنشان میکند که نزدیکشدن به تحقیقات علمی از زاویهای متفاوت فرصتهایی را برای مشارکتهای هنری باز میکند.
موفقیت این همکاریها باعث افزایش علاقه به مشارکتهای بین رشتهای بین هنرمندان و دانشمندان شده است. ترکیب منحصربهفرد خلاقیت هنری و دقت علمی این پتانسیل را دارد که روش انجام تحقیقات و ارتباطات را تغییر دهد.
این روند به پروژههای فردی محدود نمیشود. همکاری لوسی اسمیت، دیوید ایبت و دایانا اسکاربرو بخشی از یک جنبش بزرگتر است که در یک مجموعه پادکست شش قسمتی با عنوان «دانشمند شاغل» برجسته شده است. هر قسمت رابطه پیچیده بین هنر و علم را بررسی میکند و انگیزههایی را که هنرمندان و دانشمندان را به همکاری سوق میدهد روشن میکند.
شورای بینالمللی علوم، با حروف اختصاری آیاسسی (ISC)، همچنین تأثیر تفکر خلاق را در رسیدگی به چالشهای اجتماعی به رسمیت شناخته است. در یک فرصت علمی حمایت شده، آیاسسی به دنبال دیدگاههایی از نویسندگان داستانهای علمی تخیلی است که چگونه علم میتواند با مسائلی مانند تغییرات آب و هوا، امنیت غذایی و تأثیر هوش مصنوعی مقابله کند. همکاری بین هنرمندان، دانشمندان و نویسندگان منعکس کننده رویکردی جامع برای حل مسئله است که از مرزهای سنتی بین رشتهها فراتر میرود.
با ادامه پیشرفت و شکوفایی این همکاریها، مرزهای بین هنر و علم محو میشود و نوید آغاز دوره جدیدی از اکتشاف را میدهد که در آن خلاقیت و تحقیق علمی یکدیگر را تقویت میکنند. نتایج غیرمنتظره این مشارکتها این نکته را پررنگ میکند که همکاریهای غیرمتعارف پتانسیل بالایی برای افزایش و پیشبرد پیشرفت و نوآوری در حوزه پژوهش و تحقیق دارد.
انتهای پیام/