دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

صدای حمایت رؤسای دانشگاه‌ها از مردم غزه به سازمان ملل رسید

صدای حمایت رؤسای دانشگاه‌ها از مردم غزه به سازمان ملل رسید
روسای دانشگاه‌های کشور امروز در حمایت از مردم مظلوم فلسطین با ارسال نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل متحد، اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در قتل عام بیماران و مردم بی‌پناه بیمارستان المعمدانی غزه را محکوم کردند.
کد خبر : 874861

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نامه روسای دانشگا‌های کشور خطاب به دبیر کل سازمان ملل در خصوص مسائل اخیر فلسطین مظلوم، توسط رسول جلیلی رئیس دانشگاه صنعتی شریف، سید محمود آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی و فخر السادات نصیری به نمایندگی از جامعه زنان دانشگاهی در محل دفتر نمایندگی سازمان ملل در تهران به اشتفان پریزنر، هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران تحویل شد.

متن نامه روسای دانشگاه‌های کشور به شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم»

به: دبیرکل سازمان ملل متحد سازمان ملل متحد _ نیویورک _ ایالات متحده آمریکا

موضوع: نقض حقوق بشر و حمله به غیرنظامیان در فلسطین

با سلام و ادب خدمت آقاى گوترش دبیرکل محترم سازمان ملل متحد، همانگونه که مستحضرید از هفتم اکتبر تاکنون بمباران بی‌وقفه تمامی مناطق نوار غزه، بیش از هزاران کشته و چند هزار زخمی بر جای گذاشته که طبق آمار ۷۰ درصد قربانیان زنان و کودکان بوده‌اند. مقیاس این فاجعه آنقدر بالاست که بیمارستان‌های غزه اساسا ظرفیت پذیرش این همه تلفات و مجروحان را ندارند مخصوصاً با توجه به این واقعیت که ذخیره دارو و امکانات پزشکی نیز در این مراکز به اتمام رسیده است.

این کشتار، به عقیده ما، بخاطر ناتوانی شورای امنیت متاسفانه همچنان ادامه دارد چراکه چندین عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد اساسا از حامیان و متحدان سرسخت رژیم صهیونیستی هستند. اگر شورای امنیت روز دوشنبه به وظایف خود عمل می‌کرد، بیمارستان المعمدانى مورد حمله قرار نمى گرفت!

اینجانبان روسای دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها و پارک ها‌ی علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران که خواهان صلح و عدالت در جهان می‌باشیم نسبت به نقض‌های مکرر حقوق بشر و حملات به غیرنظامیان در فلسطین شامل حمله به بیش از ۵۰ مرکز درمانى و بیمارستانها، حمله به آمبولانس‌ها و تخریب مسیر‌های انتقال مجروحین، جلوگیری از سوخت‌رسانی و قطع برق و بستن مسیر انتقال آب، غذا، دارو و امکانات، از جنابعالى می‌خواهیم که بر اساس کنوانسیون‌های بین‌المللی ذیل اقدامات لازم را به‌عمل آورید:

۱. کنوانسیون حقوق بشر: بر اساس کنوانسیون‌های حقوق بشر مانند کنوانسیون حقوق مدنی و سیاسی و کنوانسیون حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، فلسطینیان و غیرنظامیان حقوق متعارف انسانی و حقوق بشر را دارند که باید حفظ شود.

۲. کنوانسیون ژنو: بر اساس کنوانسیون‌های ژنو در مورد حمایت از زندانیان جنگ و مصدومین ناشی از نزاعات مسلح، حقوق و تجارت انسانی و قوانین منع تشدید در نزاعات مسلح از جمله منشور حقوق بیمار و ماده ۱۹ کنوانسیون ژنو، حقوق غیرنظامیان و زندانیان جنگ باید رعایت شود.

۳. قوانین حقوق بشر در نزاعات مسلح: همچنین، تحت قوانین بین‌المللی حقوق بشر در نزاعات مسلح، غیرنظامیان باید مورد حمایت و محافظت قرار گیرند و هرگونه خشونت غیرنظامیان را محکوم می‌کند. از جنابعالى می‌خواهیم که با استفاده از ظرفیت سازمان ملل متحد ضمن توقف فورى حملات به نوار غزه و بازگشایى مسیر‌های انتقال مجروحین، انتقال دارو و امکانات بین المللى تلاش‌های بیشتری به منظور جلوگیری از نقض حقوق بشر و حمله به غیرنظامیان در فلسطین و تأمین حقوق متعارف انسانی انجام دهید. اعتقاد داریم که اقدامات جنابعالى می‌تواند به ایجاد صلح و عدالت در این منطقه کمک کند.»
رسول جلیلی رئیس دانشگاه صنعتی شریف در حاشیه این رویداد در گفتگو با خبرنگار فارس، با محکوم کردن کشتار وحشیانه رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم فلسطین، گفت: دنیا، دنیایی است که در آن حق وتو وجود دارد. حق وتو یعنی هرجا نفع وتو کنندگان نبود قانونی وضع نمی‌شود، مصوبه‌ای تصویب نمی‌شود و ما الان با جنایات رژیم صهیونیستی در رابطه با غزه مواجه هستیم. این پدیده تکرار پدیده‌های مشابه قبلی است که در طول تاریخ سازمان ملل اتفاق افتاده است. هرجا که به ضرر دارندگان حق وتو بوده است قانون و مصوبه مناسبی علیه ظلم شکل نگرفته است و در جریان غزه هم باز اتفاق افتاد.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف اضافه کرد: نامه اعتراضی رؤسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری را تحویل دبیرکل سازمان ملل متحد دادیم که برخود اشتفان پریزنر هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در تهران خیلی خوب بود و اظهارامیدواری کرد که در اسرع وقت این نامه را تحویل دبیرکل سازمان ملل می‌دهد.

جلیلی بیان کرد: انتظار ما این است که این نامه همراه با صدا‌های دیگری که در سطح دنیا علیه این ظلم وجود دارد به دبیر کل منتقل شود و وی بتواند سریع آتش‌بس، انتقال کمک‌های بشردوستانه و مداوای مجروحان و اقدامات اولیه را انجام دهد.

وی افزود: سازمان ملل در معرض یک امتحان به روز و مهمی قرار گرفته است که آیا می‌تواند واقعاً نقش خود را ایفا کند یا خیر؟ که امیدواریم بتواند نقش خود را خوب ایفا کند. مفاد نامه به دبیرکل سازمان ملل، درباره نگرانی از شرایطی که در غزه اتفاق افتاده و جنایاتی که صهیونیست‌ها در غزه انجام می‌دهند است.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف اضافه کرد: متأسفانه رژیم غاصب صهیونیستی تمام قوانین انسانی، بین‌المللی و جنگی را زیر پا گذاشته اند و جوانان، کودکان و زنان فلسطینی را می‌کشند و مورد جنایت قرار می‌دهند که در این نامه همین نگرانی‌ها اعلام شده است.

در ادامه سیدمحمود آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی نیز با محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی گفت: در این نامه به کنوانسیون‌های مختلف ژنو در ارتباط با نگهداری اسرا اشاره شده است. قوانینی که در این قسمت حاکم است درباره اسرا اتفاق نمی‌افتد. چرا که اسرا باید از طریق صلیب سرخ در آنجا ثبت‌نام شوند و تحت حمایت صلیب سرخ قرار بگیرند. باید زنان و کودکان طبق قانون سریع از اسارت خارج شوند. متأسفانه صهیونیست‌ها در این قضیه قوانین را رعایت نکرده‌اند و در این نامه این نگرانی‌ها منتقل شده که به دبیرکل سازمان ملل اعلام شود.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به درست عمل نکردن شورای عالی امنیت و سازمان ملل به وظایف خود در این رابطه گفت: سازمان مللی که وابسته است نمی‌تواند نقش خود را ایفا کند. سازمان ملل تحت تأثیر قدرت‌های بزرگ است. حتی گاهی اوقات دیده‌ایم برای دیپلمات‌هایی که برای جلسات رسمی می‌روند به دلیل حاکمیتی که آمریکایی‌ها در این قضیه دارند سازمان ملل قدرت گرفتن ویزا ندارد.

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه خود شورای امنیت یک آپارتاید است یعنی به راحتی هر کسی را که می‌خواهند محکوم می‌کنند و هر کسی را هم که نخواهند وتو می‌کنند و این مشکلات به وجود می‌آید.

اشتفان پریزنر هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل متحد در تهران نیز ضمن استقبال از ملاقات و گفتگو با نمایندگان دانشگاه‌ها اعلام کرد: از نظر ما دانشگاه‌های ایران در سطح بالای علمی قرار دارند و بسیار خوشحالیم که دغدغه مشترکی برای سازمان ملل و دانشگاه‌های ایران وجود دارد.

وی افزود: همه ما دغدغه کاهش آلام انسانها، رعایت حقوق بشر، عدم ارتکاب جنایت جنگی و حمایت از غیر نظامیان داریم. در موقعیت مناسبی از دانشگاه‌های شما بازدید می‌کنم و کاملا به توانمندی‌های علمی جمهوری اسلامی ایران آگاهی دارم.

وی اعلام کرد: بلافاصله نامه روسای دانشگاه‌ها، موسسات پژوهشی و فناوری کشور را برای آقای گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد که در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و لزوم ایفای نقش موثر دبیرکل سازمان ملل متحد تدوین شده است، ارسال می‌کنم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب