دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تأکید عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و تحقیقات در گفت‌وگو با آنا :

ثبت اختراعات و نوآوری‌ها از جنس دانشگاهی به نیاز بازار تغییر کند

ثبت اختراعات و نوآوری‌ها از جنس دانشگاهی به نیاز بازار تغییر کند
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و تحقیقات عنوان کرد:‌ باید شرکت‌های بزرگ دولتی و بزرگان صنایع به بدنه دانش‌بنیانی وصل شوند تا ثبت اختراعات و نوآوری‌ها از جنس دانشگاهی به سمت نیاز بازار حرکت کند.
کد خبر : 869258

حسام زندحسامی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و تحقیقات در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، با بیان اینکه برخی شرکت‌های دولتی، حاکمیتی و خصولتی به صورت غیرمنصفانه شرکت‌های کوچک دانش‌بنیان را متعلق به خود کرده‌اند و این شرکت‌ها نتوانسته‌اند اقامه دعوایی علیه آنها داشته باشند، اظهار کرد: این امر جو بی اعتمادی و هراس از مشارکت را در اکوسیستم نوآوری کشور ایجاد کرده است.

بسیاری از ثبت اختراعات و نوآوری‌ها از جنس دانشگاهی است نه نیاز بازار

وی ادامه داد: تا زمانی که شرکت‌های بزرگ دولتی و خصولتی و بزرگان صنایعی که در دست بخش خصوصی هستند به بدنه دانش‌بنیانی وصل نشوند نوآوری شرکتی به وجود نمی‌آید. و همین امر موجب شده تا بسیاری از ثبت اختراعات و نوآوری‌ها از جنس دانشگاهی باشند که معمولا بر اساس ترجیحات مخترع انجام می شود نه نیاز بازار که کمتر منجر به بهبود اقتصاد خواهد شد. باید ثبت اختراعات و نوآوری‌ها از جنس دانشگاهی به سمت نیاز بازار حرکت کند. 

ثبت اختراعات

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و تحقیقات گفت: چاره‌ای نداریم برای نفوذ نوآوری در اقتصاد و حرکت در مسیر دانش‌بنیانی، شرکت‌های دانش‌بنیان را به شرکت های دولتی و نیمه دولتی وصل کنیم. بیش از ۸۰ درصد اقتصاد کشور در دست شرکت‌های دولتی و خصولتی است و باید مشارکت در مالکیت شرکت‌های دانش‌بنیان به صورت منصفانه داشته باشند.

حمایت از دانش‌بنیان‌ها در شرایط ویژه اقتصاد دولتی، ضروری است

زندحسامی درباره ضرورت حمایت دولت از شرکت‌های دانش‌بنیان و نظرات متفاوتی که در این زمینه وجود دارد نیز اظهار کرد:‌ برخی از کارشناسان تنها با مطالعه نظریه ها و مقالات جوامع غربی عقیده دارند دانش‌بنیان‌ها نیازمند حمایت دولتی نیستند و شاهد مثال آنها آمریکاست که به جز مواقع کاملا ضروری، دولت کوچکترین دخالتی در نحوه فعالیت شرکت‌ها ندارد و در این شرایط رقابتی و اقتصاد آزاد شرکت‌های قوی باقی می‌مانند و شرکت های ضعیف محکوم به فنا و نابودی هستند اما مسئله این است که نمی‌توان با کتاب‌هایی که حاصل نظام سرمایه داریست، اقتصاد ایران را قضاوت کرد و حکم صادر کرد. در شرایطی که ۹۰ درصد اقتصاد ایران در اختیار دولت است، حتما حمایت لازم است.

حمایت از دانش‌بنیان‌ها الزاما مالی نیست

وی تصریح کرد:‌ البته نکته مهم در حمایت از دانش‌بنیان‌ها نوع حمایت و مدت زمانی است که باید ‌از شرکت‌ها حمایت شود. حمایت‌ها لزوما نباید مالی باشد گاهی حمایت دولت یک تسهیلگری قانونی است و گاهی عکس آن. مثلا دولت قانونی وضع می‌کند که۴۰ درصد استارت آپ‌ها را به تعطیلی می‌کشاند.

۴۰ هزار استارت آپ و شرکت نوپدید از کشور خارج شدند

ثبت اختراعات

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و تحقیقات عنوان کرد:‌ در یک سال گذشته حدود۴۰ هزار استارت آپ و شرکت نوپدید یا از ورطه رقابت خارج شدند و یا از کشور. بخشی از این خروج را می توان به دلیل قوانینی دانست که فعالیت شرکت‌ها را محدود می‌کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب