هیچ کودکی نباید بیش از ۶۱ روز در شیرخوارگاههای بهزیستی بماند
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست بررسی مداخلات اجتماعی خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی و وضعیت کودکان بیسرپرست و بد سرپرست استان تهران با حضور انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، محمد نصیری مدیرکل بهزیستی استان تهران و برخی مسئولان حوزه اجتماعی بهزیستی، امروز دوشنبه بیستم شهریور ماه سال جاری در اداره کل بهزیستی استان تهران برگزار شد.
نصیری در این نشست خبری اظهار کرد: در حال حاضر بهزیستی استان تهران میزبان ۲۲ هزار مددجو در حوزههای مختلف است و ارائه خدمات به این افراد با مشارکتهای مردمی صورت میپذیرد.
وی تصریح کرد: با این مدلی که بهزیستی در یک چرخه کامل به مددجویان در گروههای مختلف ارائه میدهد، در هیچ جای دیگر وجود ندارد و در حوزههای مختلف افراد متخصص و آشنا به حوزه را به کار گرفتهایم.
نصیری خاطرنشان کرد: در سال گذشته متوسط حضور کودکان در شیرخوارگاه ها ۲۶۱ روز بوده است و اولین گام اقدام بهزیستی برای باز پیوند کودک به خانواده است.
وی اضافه کرد: در درجه دوم بحث واگذاری کودک به خویشاوند درجه یک او را مورد بررسی قرار میدهیم و اگر خویشاوند مورد اعتمادی داشته باشد نگهداری و سرپرستی او را به آنها واگذار میکنیم.
هیچ کودکی نباید بیش از ۶۱ روز در شیرخوارگاههای بهزیستی بماند
مدیرکل بهزیستی استان تهران تاکید کرد: سومین گام به فرزندخواندگی سپردن کودکانی است که در مرحله نخست یا هیچ سرپرست ندارند و یا سرپرست موثری ندارند و با سلب حضانت به و دستور قضایی به خانواده متقاضی فرزندخوانده سپرده خواهد شد.
مدیرکل بهزیستی استان تهران یادآور شد: در حال حاضر قوانین به گونهای است که هیچ کودکی بیش از ۶۱ روز نباید در شیرخوارگاه بماند مگر اینکه دلیل متقن و محکمی برای ماندن کودک در شیرخوارگاه وجود داشته باشد.
نصیری خاطرنشان کرد: با همراهی مردم هیچ فرد نیازمند خدمات اجتماعی مثل معلولان، سالمندان و کودکان به واسطه نبود امکانات در وضعیت مخاطره در خیابان نمیماند و سازمان بهزیستی به صورت شبانه روزی با دریافت تماسهای مردمی و یا تماس فرد آسیب دیده و در معرض آسیب با خط ۱۲۳ و مداخلات اورژانس اجتماعی کار خدمترسانی خود را انجام میدهد.
وی اضافه کرد: خط ۱۲۳ در کشورهای دیگر هم وجود دارد اما این خط نهایتا بهروی یک یا دو موضوع فعالیت میکند و در کشور ما در هفت محور و ۱۱ خط ، خدمات مورد نیاز در حوزه اجتماعی را ارائه میکند.
مدیرکل بهزیستی استان تهران افزود: حتی رانندگان خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی هم دارای لیسانس در رشتههای تخصصی بوده و اکثر پرسنل فارغ التحصیلان دانشگاه تهران هستند و همچنان به اضافه شدن نیروهای تخصصی در مجموعه اورژانس اجتماعی هستیم.
برنامه ویژه برای تقویت زیرساختهای ۱۲۳ در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی
خزعلی در این نشست خبری اظهار کرد: اگر انگیزه جهادی وجود نداشته باشد کار برای پرسنل اورژانس اجتماعی به دلیل مواجهه با انواع آسیبهای اجتماعی سخت میشود اما این عزیزان با عشق و خلوص در مجموعه اورژانس مشغول به کار و ارائه خدمات هستند.
وی تصریح کرد: در حوزه آسیبهای اجتماعی لوایحی را برای کاهش معضلات و به ویژه تسهیل در حوزه اورژانس اجتماعی و تقویت زیرساختهای ۱۲۳ در دست بررسی و پیگیری داریم.
خزعلی افزود: در برنامه هفتم توسعه برای کاهش معضلات و آسیبهای اجتماعی سرفصلهایی دیده شده و همانطور که گفته شد برنامهها و لوایح متعددی را در دست بررسی و پیگیری داریم.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: لایحه ویژهای در خصوص آسیبهای مرتبط با خانواده و زنان در نظر گرفته شده و در مجلس هم مطالبی به آن افزوده شد و ما امیدواریم مراحل نهایی آن به خوبی طی شود.
خزعلی در پاسخ به سوالی در خصوص برنامه معاونت برای تقویت زیرساختهای ۱۲۳ برای کاهش آسیبهای اجتماعی خاطرنشان کرد: برنامهها و آمارهای فعلی بیانگر این است که در حال حاضر شرایط بهتری را نسبت به سالهای قبل داریم اما شرایط باید بهتر از این شود.
وی تاکید کرد: بحث پیگیری وضعیت رفاهی مددکارانی که در این بخش مشغول به کار هستند و شرایط مناسبی ندارند در دستور کار قرار دارد و تجهیزات وسایل نقلیه و اورژانس که باید بتوانند به موقع به مواردی مثل آسیبها رسیدگی کنند را جزء نیازها و پشتیبانیهایی میدانیم که باید توسط دولت و یا با اصلاح و تدوین آئین نامههای مورد نیاز انجام شود.
انتهای پیام/