دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 اسفند 1393 - 12:18

انتقاد سناتور تازه‌کار آمریکایی از سیاست‌های اوباما/ از توافق هسته‌ای با ایران تا زندان گوانتانامو

جیمز لنکفورد، سناتور جمهوری‌خواه ایالت اوکلاهاما، بار دیگر تاکید کرد توافق احتمالی دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا با ایران تنها تا پایان دوره ریاست جمهوری اوباما دوام خواهد داشت.
کد خبر : 8655

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا و به نقل از پایگاه اینترنتی «برت بارت»، سناتور لنکفورد در مصاحبه‌ای با «برت بارت» گفت: «نامه سرگشاده تام کاتن به رهبران ایران، که در آن گفته شده بود توافق هسته‌ای احتمالی دولت اوباما با ایران پس از پایان دوره ریاست‌جمهوری اوباما الزام‌آور نخواهد بود، نامه مهمی است».


وی اظهار کرد هر پیمانی که اوباما امضا کند پس از پایان دوره ریاست‌جمهوری وی در سال ۲۰۱۶ اعتباری نخواهد داشت. وی همچنین افزود: «این نامه توضیحی درباره قانون اساسی آمریکا به ایران بود».


لنکفورد گفت: «اگر آمریکا بخواهد با ایران یک پیمان تسلیحاتی هسته‌ای امضا کند که اوباما خواهان آن است، شمارش معکوس از‌‌ همان لحظه آغاز می‌شود و ایران تا ده سال دیگر به بمب اتمی دست خواهد یافت». وی افزود: «شاید برای نخستین‌بار طرح‌های یک رئیس‌جمهوری از آمریکا در مورد دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای حتی از طرح‌های سازمان ملل متحد نیز سست‌تر است».


لنکفورد روز جمعه همراه با سناتور تام کاتن، طراح اصلی نامه هفته گذشته خطاب به رهبران ایران‌، سناتور جانی ارنست، سناتور تام تیلیس و سناتور مایک راندز از اعضای کمیته اطلاعات مجلس سنا از زندان گوانتانامو دیدن کرد.


وی و سناتور تام کاتن هر دو در این دیدار به لزوم ادامه برپایی این زندان تاکید کردند. لنکفورد در بخش دیگری از این مصاحبه از رویکرد باراک اوباما نسبت به این زندان انتقاد کرد و اظهار کرد اوباما حتی یک بار نیز از این زندان دیدن نکرده اما این زندان یکی از پایگاه‌های اصلی در زمینه مبارزه با تروریسم است.


وی گفت: «بهتر است از رئیس‌جمهور اوباما بپرسید اگر می‌خواهد این زندان را تعطیل کند، زندانیان آن را به کجا می‌خواهد بفرستد؟».


او مدعی شد:« زندانیان گوانتانامو از آمریکایی‌ها متنفر هستند و هرگز نباید آزاد شوند».


سناتور کاتن نیز در مصاحبه جداگانه‌ای که در پایگاه اینترنتی «هیل» منتشر شد، گفت: «زندان گوانتانامو یکی از بازداشتگاه‌های تراز اول است که برخی از باسابقه‌ترین تروریست‌های جهان در آنجا نگهداری می‌شوند. گوآنتانامو یکی از موثر‌ترین ابزارهای ما برای مقابله با فعالیت‌های تروریستی است. من بعد از بازدید خود همچنان بر این عقیده‌ام که این بازداشتگاه نه تنها باید باز بماند بلکه ما نباید در مورد افزایش تعداد زندانیان آن تعلل کنیم».


اکنون صد و بیست نفر در گوانتامو زندانی هستند که این تعداد اوایل سال ۲۰۰۹، دویست و چهل و دو نفر بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب