دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 ارديبهشت 1395 - 15:39
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:

ایرانیان سالانه 42 لیتر نوشابه مصرف می‌کنند/ پوکی استخوان معضل کشور

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از پوکی استخوان به عنوان یکی از معضلات سلامت مردم یاد کرد و گفت: متاسفانه سرانه مصرف نوشابه گازدار در کشور سالانه 42 لیتر است.
کد خبر : 86204

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، زهرا عبداللهی در همایش علمی دانشجویان علوم تغذیه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات اظهار کرد: به دلیل اینکه میزان مصرف نمک دو برابر بیشتر از حد مورد نیاز است، شیوع پرفشاری خون در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال کشور بیش از ۱۹ درصد است.


وی با بیان اینکه همچنین مصرف قند و شکر نه تنها در ایران بلکه در دنیا بیش از میزان مورد نیاز است، افزود: سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده بود که ۱۰ درصد از انرژی روزانه باید از طریق قندهای ساده تامین شود اما این مقدار اصلاح شد و به ۵ درصد معادل ۲۵ گرم کاهش یافت.


عبداللهی ادامه داد: مصرف نوشابه‌های گازدار به دلیل وجود مواد قندی، می‌تواند باعث تشدید اضافه وزن و چاقی در کشور شود و از سوی دیگر ۷ کیلوگرم از اضافه وزن در سال در افراد چاق مربوط به مصرف نوشابه‌های گازدار است.


مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مهم‌ترین اتفاق در طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت را به کارگیری کار‌شناسان تغذیه در سطح اول ارائه خدمات بهداشتی دانست و گفت: هدف از استقرار کار‌شناسان تغذیه در سطح اول خدمات بهداشت، ایجاد دسترسی بیشتر مردم و ارتقای سلامت جامعه است.


وی با اشاره به نقش کلیدی کار‌شناسان تغذیه در پیشگیری و ارتقای سلامت در جامعه، تصریح کرد: در دوره جدید وزارت بهداشت در حوزه تغذیه نیز تحول رخ داد زیرا برای نخستین بار کار‌شناسان تغذیه در مراکز جامع خدمات سلامت با هدف دسترسی بیشتر خانواده‌ها و با تاکید بر بیماری‌های غیرواگیر و کمبود ریزمغذی‌ها، به ارائه خدمات می‌پردازند.


عبداللهی اظهار کرد: در هر پایگاه سلامت که به ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر از مردم خدمات بهداشتی ارائه می‌دهد، کار‌شناسان مراقب سلامت با روشی ساده، الگوی غذایی مردم، شاخص BMI، و پایش رشد کودک را ارزیابی می‌کنند و در صورت نیاز به کار‌شناسان تغذیه و رژیم درمانی مستقر در مراکز جامع خدمات سلامت ارجاع می‌دهند.


وی گفت: زمانی که مردم حضور کار‌شناسان تغذیه و آموزش و مشاوره غذایی آن‌ها را حس می‌کنند مراجعات خود برای دریافت این خدمات به مراکز جامع خدمات سلامت را افزایش می‌دهند.


عبداللهی یادآور شد: کار‌شناسان تغذیه علاوه بر ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها می‌توانند باعث کاهش مرگ و میر مردم شوند چراکه ریشه بسیاری از بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های غیرواگیر در الگوی نامناسب غذایی است.

انتهای پیام/

برچسب ها: زهرا عبداللهی
ارسال نظر
هلدینگ شایسته