دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نکات بهداشتی سازمان دامپزشکی به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی

نکات بهداشتی سازمان دامپزشکی به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی
به دلیل وقوع احتمالی بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، جهت حفظ سلامت عزاداران و مصرف کنندگان و به منظور پیشگیری ازسرایت این بیماری‌ها بر لزوم پرهیز جدی از کشتار دام در سطح شهر تاکید شده است.
کد خبر : 860081

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، امین اسدی، مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: به دلیل وقوع احتمالی بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، جهت حفظ سلامت عزاداران و مصرف کنندگان، و به منظور پیشگیری از سرایت این بیماری‌ها بر لزوم پرهیز جدی از کشتار دام در سطح شهر، معابر عمومی، منازل و در مسیر حرکت هیئت‌ها و دسته‌های عزاداری تأکید شده است.

مدیرکل روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور گفت: با توجه به فرا رسیدن ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و اجرای سنت ذبح دام به منظور طبخ نذورات توسط هیئت‌های عزاداری در تکایا، مساجد، و مراکز طبخ غذا، سازمان دامپزشکی کشور به منظور تأمین بهداشت عمومی و پیشگیری از بروز و شیوع بیماری‌های خطرناک و مشترک میان انسان و دام از قبیل تب کریمه- کنگو، بروسلوز، شاربن و…، توصیه‌های بهداشتی را به شرح زیر اعلام کرده و رعایت آن‌ها را ضروری دانسته‌:

۱- از خرید و کشتار دام‌های تب‌دار و بیمار جداً اجتناب شود.

۲- دام نذری از میادین عرضه دام که تحت نظارت دامپزشکی است خریداری شود.

۳- از خرید دام دارای ظاهر نامناسب و علائمی از قبیل لنگش، قرمزی چشم و ریزش ترشحات از چشم و بینی، خودداری شود.

۴- برای جلوگیری از بروز و شیوع بیماری‌های مشترک میان انسان و دام و آلودگی‌های محیط زیست، از کشتار دام در محل‌های عزاداری، معابر عمومی، منازل و در مقابل دسته‌های عزاداری جداً خودداری شود.

۵- لازم است در کلیه مراحل خریداری دام، ذبح دام، جدا کردن آلایش (جگر سفید و سیاه، قلب و کلیه‌ها) و قطعه قطعه کردن گوشت، حتماً از دستکش استفاده شود.

۶- ضروری است لاشه دام ذبح شده قبل از قطعه بندی، برای حذف عوامل بیماری زا، به مدت ۲۴ ساعت و آلایش آن (دل، جگر، قلوه و…) به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۰ تا ۴ درجه یخچال نگهداری و سپس نسبت به قطعه قطعه کردن و مصرف آن‌ها اقدام شود.

۷- در صورت خریداری گوشت نذری از قصابی‌ها، حتماً به قصابی‌های مجاز مراجعه و به وجود مهر دامپزشکی و برچسب مشخصات گوشت مانند تاریخ مصرف و… بر روی لاشه، توجه شود.

لاشه‌ای که فاقد این مشخصات باشد، از کشتار غیر مجاز تهیه شده است و پیگرد قانونی دارد.

۸- هنگام ذبح دام لازم است از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، عینک، چکمه و لباس مناسب استفاده شود.

۹- از مصرف گوشت، جگر و دیگر احشای خوراکی دام به صورت خام و نیمه پخته جداً خودداری شود.

۱۰- افرادی که اقدام به خرد کردن و قطعه بندی لاشه دام قربانی می‌کنند ضمن استفاده از دستکش، از خوردن، آشامیدن، کشیدن سیگار و… جداً خودداری کنند.

در صورت وجود هرگونه زخم یا خراش در سطح پوست، به هیچ وجه به دام زنده و لاشه آن دست زده نشود.

۱۱- کشتارگاه‌های کشور در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی فعال می‌باشند و هیئت‌های مذهبی، خیرین و شهروندان به منظور رعایت شرایط بهداشتی دام خود را از میادین و مکان‌های مجاز عرضه دام زنده تحت نظارت دامپزشکی تهیه و با توجه به کنترل و بررسی دام قبل، حین و پس از کشتار آن را در کشتارگاه قربانی نمایند و از کشتار در اماکن عمومی به صورت جدی خودداری نمایند.

لازم به ذکر است کلیه خدمات در کشتارگاه‌ها به صورت رایگان است.

وی افزود: سامانه ارتباطات مردمی ۱۵۱۲ دامپزشکی پاسخگوی سوالات مردم در سطح کشور است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب