دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بررسی ظرفیت دانش‌بنیان‌ها در صنوف کشور (۱۱)؛

تجهیز صنعت فرآوری محصولات گوشتی به علم روز

تجهیز صنعت فرآوری محصولات گوشتی به علم روز
رئیس اتحادیه فروشندگان محصولات گوشتی (سوسیس، کالباس، همبرگر) گفت: حفظ امنیت و بهداشت موادغذایی از ضرورت‌های چرخه زنجیره تولید محصولات است که بخش صنعت فرآوری محصولات گوشتی نیاز به مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای تحقق اهداف دارد.
کد خبر : 858387

محمدرضا معروف خانی رئیس اتحادیه فروشندگان محصولات گوشتی (سوسیس، کالباس، همبرگر) در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: امروزه با توجه به گسترش علم و دانش در عرصه‌های مختلف تولید و تهیه مواد غذایی، امکان استفاده از ابزارهای‌نوین در راستای تحقق برنامه‌های هدفمند امنیت غذایی وجود دارد.   

رئیس اتحادیه فروشندگان محصولات گوشتی (سوسیس، کالباس، همبرگر) درباره استفاده از فناوری در تولید محصولات گوشتی گفت: در واحد‌های توزیعی که با اکتساب شرایط خاص نظام نوآوری فناورانه برای تولید فرآورده‌های گوشتی استفاده می‌شود.همین موضوع علاوه بر حفظ امنیت غذایی و بهداشتی، باعث کاهش هزینه‌های جاری در تولید این محصولات می شود.

معروف خانی تأکید کرد: نیاز صنعت مواد غذایی به دستگاه ها و ابزارهای فناورانه جهت تولید با راندمان بالا یکی از برنامه‌هایی است که قطعاً نیاز به افزایش حضور شرکت‌های دانش‌بنیان  دراین عرصه دارد. 

نرخ محصولات گوشتی ۵۰ درصد گران‌تر شد

این فعال صنفی گفت: چهار مؤلفه افزایش اجاره بهاء، هزینه تولید، مالیات و کاهش تقاضا موجب شده تا بخشی از فعالان در بخش توزیع محصولات گوشتی از چرخه نظام توزیع خارج شوند.

رئیس اتحادیه فروشندگان محصولات گوشتی (سوسیس، کالباس، همبرگر) درباره قیمت این محصولات اظهار کرد: قیمت فرآورده‌های گوشتی از اسفند سال گذشته تا به امروز دو بار افزایش ۲۵ درصدی را تجربه کرده است و درمجموع نرخ محصولات گوشتی ۵۰ درصد گران‌تر شده است.

این مسئول صنفی تصریح کرد: افزایش قیمت محصولات گوشتی ناشی از نوسان نرخ در بازار گوشت و مرغ است، زیرا قیمت مواد پایه‌ای این صنعت به‌صورت دلاری تعیین می‌شود. مواد اولیه صنعت تولید محصولات گوشتی ازجمله ادویه‌جات وارداتی است بنابراین طبیعی است که نوسانات نرخ دلار در بازار ما تأثیر داشته باشد.

محصولات گوشتی

معروف خانی با اشاره به تبعات افزایش قیمت مواد اولیه در تولید و عرضه محصولات گوشتی خاطرنشان کرد: افزایش اجاره‌بها، قیمت تمام‌شده، مالیات و کاهش تقاضا منجر به ایجاد رکود در این بازار شده است. با توجه به اینکه محصولات گوشتی جزو غذای اصلی مردم محسوب نشده و جنبه تفننی دارد به همین دلیل شاهد خروج این کالا از سبد مصرفی خانوار هستیم.

ضرورت تقویت زیرساخت‌ها در بخش صدور مجوز 

معروف خانی در پاسخ به سؤالی مبنی بر استفاده از گوشت‌های حرام و غیرمجاز در تولید فرآورده‌های گوشتی اظهار کرد: در ماه‌های گذشته اخباری مبنی بر استفاده از گوشت حرام برای تولید محصولات در ورامین منتشر شد، اما بررسی‌ها نشان داد که پوست سگ‌ها در صنعت چرم استفاده‌شده و گوشت آن‌ها در هیچ صنعتی مصرف نشده است.

وی اظهار کرد: آن دسته از واحد‌های توزیعی که امکان تولید فرآورده‌های گوشتی دارند صرفاً می‌توانند محصول را در محل به فروش برسانند، اما اجازه درج برچسب و عرضه کالا در مکانی دیگر را ندارند.

این مسئول صنفی تأکید کرد که بازرسی‌های انجام‌شده از سوی اتحادیه، انجمن و بهداشت نشان می‌دهد مصرف گوشت‌های آلوده در صنعت فرآورده‌های گوشتی به آن صورت نیست.

 معروف خانی با اشاره به الکترونیک شدن پروسه دریافت مجوز صنفی ادامه داد: هرچند این امر بخشی از رفت‌وآمد‌های غیرضروری را کاهش داده است، اما هنوز زیرساخت‌ها کامل نیست واین راهکار با تلاش شرکت‌های دارای علم روز می تواند وضعیت صدور مجوز‌ها را تسریع دهند.

به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان محصولات گوشتی (سوسیس، کالباس، همبرگر)، در حال حاضر ۹۵۰ واحد صنفی در این زمینه توزیع فرآورده‌های گوشتی فعال هستند. ۲۰۰ واحد نیز که به‌تازگی فعالیت خود را آغاز کرده‌اند نیز در حال سپری کردن مراحل دریافت پروانه صنفی هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب