درمان سوختگی ناشی از جوشکاری
به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، روشهای درمان سوختگی حاصل از جوشکاری، با سوختگیهای معمولی فرق دارد. سوختگی بر اثر جوشکاری نیاز به اقدامات خاصی دارد و اگر مانند سوختگی معمولی رها شود، باعث عفونتهای پوستی خواهد شد. سوختگی ناشی از جوشکاری به دو دسته سوختگی چشم و پوست تقسیم میشود که روشهای درمان آنها نیز متفاوت است. اگر دچار سوختگی پوست صورت یا بدن بر اثر جرقههای جوشکاری شدهاید، با استفاده از روشهای این مقاله میتوانید به سادگی و بهسرعت سوختگی را درمان کنید. البته سوختگیهای سطح 2 و 3 که عمیق هستند، اعصاب ماهیچه را از بین میبرند. برای درمان سوختگیهای شدید باید بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید. برای آشنایی با روشهای درمان سوختگی جوشکاری، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
روشهای درمان سوختگی چشم بر اثر جوشکاری
برق گرفتگی چشم در جوشکاری درد بسیاری دارد، به مقداری که حتی فرد نمیتواند پلک بزند. اگر در زمان جوشکاری، بینایی بهصورت ناگهانی تار شود و با علائم سوزش، تاربینی، اشک، درد پشت پلک و قرمز شدن مردمک همراه باشد، چشم فرد دچار برق گرفتگی جوشکاری شده است. آسیبهای جرقه جوشکاری به چشم در صورت درمان نشدن باعث از دست دادن بینایی خواهد شد. بهتر است برای جلوگیری از سوختن پوست بدن، صورت، دست یا چشم از لباس کار جوشکاری و ماسک مخصوص جوشکاری استفاده کنید.
قطره گشادکننده؛ برای پاکسازی تاثیر جرقههای جوشکاری
در زمان سوختگی چشم بر اثر جوشکاری، اولین اقدامی که باید انجام دهید، استفاده از قطره گشادکننده آتروپین است. این قطره عضلات چشم را شل میکند و باعث بزرگ شدن مردمک میشود. همچنین چشم بهصورت مکرر اشک میریزد تا اثر التهاب اشعه uv جوشکاری را کاهش دهد. پس از 2 الی 3 روز مصرف قطره، التهاب چشم باید کاملا درمان شده باشد و در غیر این صورت حتما دوباره به چشمپزشکی مراجعه کنید. همانطور که میدانید، پیشگیری همواره بهتر از درمان بوده و برای کاهش خطرات جوشکاری باید از محافظ صورت جوشکاری استفاده کنید. این ماسک کاملا از چشمان و صورت شما محافظت میکند و هیچگونه آسیبی به پوست صورت یا چشم وارد نمیشود.
استفاده از آنتی بیوتیک؛ جلوگیری از عفونت چشم
در مواقعی که قطره آتروپین چشم را درمان نمیکند، باید به چشم پزشکی مراجعه شود. پزشک در قالب پماد، قرص یا آمپول، آنتی بیوتیکهایی برای جلوگیری از عفونت تجویز میکند. البته جوشکاران علاوهبر مصرف دارو، باید مدتی از شغل خود دوری کنند تا تاثیرات مخرب جوشکاری از بین برود. برای جلوگیری از وقوع چنین اتفاقاتی حین جوشکاری باید از عینک یا محافظ صورت جوشکاری استفاده کرد. هزینههای درمان چشم هنگام برقگرفتگی چندین برابر قیمت عینک جوشکاری هستند؛ ضمن اینکه اشعههای ناشی از جوشکاری، گاهی اوقات آسیبهای جبرانناپذیری به چشم وارد میکنند.
پانسمان؛ بهبوددهنده عوارض جوشکاری برای پوست صورت
یکی از روشهای درمان سوختگی و برقگرفتگی چشم هنگام جوشکاری قرار دادن پانسمان روی محل آسیبدیده است. زمانی که چشم آسیبدیده بر اثر جوشکاری پانسمان شود، پلک بسته است و مردمک ثابت باقی میماند. بیتحرکی مردمک و استفاده از قطره در کنار آنتی بیوتیک، باعث میشود تا چشم زمان موردنیاز برای بهبود و کاهش التهاب را داشته باشد. البته پانسمان حتمی نیست و به تشخیص دکتر انجام میشود. پانسمان حتما باید 24 ساعت یک بار تعویض شود؛ زیرا استفاده طولانیمدت از یک پد و باند باعث تشدید عفونت خواهد شد.
مراحل درمان سوختگی پوست بر اثر جوشکاری
میله جوشکاری زمانی که به یک آهن دیگر برخورد میکند، گدازههای داغی به اطراف پرتاب میشود. زمانی که
گدازه با پوست بدن برخورد کند، باعث سوختگی پوست خواهد شد. البته احتمال دارد گدازه به سطح پوست بچسبد و باعث عفونت شود. برای درمان سوختگی ناشی از جوشکاری باید ابتدا بررسی کنید تا براده آهنی روی پوست نباشد؛ سپس مراحلی را که در ادامه بیان میکنیم، دنبال کنید.
خنک کردن محل سوختگی؛ اولین مرحله از درمان سوختگی جوشکاری
اگر سوختگی پوست بر اثر جوشکاری سطحی است، باید ابتدا محل سوختگی را با آب سرد یا کمپرس یخ خنک کنید. کاهش دمای پوست سوخته التهابات را کاهش میدهد و مانع از پیشرفت سوختگی میشود. البته اگر سوختگی در سطح دو یا سه باشد، برای درمان آن باید بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید. فراموش نکنید تا زمان رسیدن به اورژانس، پوست را خنک نگه دارید. اگر سوختگی شدید نیست، به مدت 10 دقیقه زیر آب سرد بگیرید تا از درد محل سوختگی کاسته شود.
استفاده از پماد سوختگی؛ بهترین روش برای رفع سوختگی پوست با جوشکاری
پس از خنک کردن محل آسیبدیده، دومین مرحله از درمان سوختگی پوست با جوشکاری، استفاده از پماد ضد سوختگی است. بهترین پمادی که میتوانید استفاده کنید، آلفا و پماد زینک است. پماد آلفا بهعنوان یک ترمیمکننده طبیعی پوست، عملکرد شگفتانگیزی روی بهبود زخم سوختگی دارد. البته اگر سوختگی سطحی نیست و گدازه وارد بافت دست، صورت یا بدن شده است، باید به اورژانس مراجعه کنید تا ابتدا براده آهن خارج شود. ترجیحا پس از مصرف پماد، دست را پانسمان کرده تا پماد بهتر جذب شود. همچنین پانسمان سوختگی بر اثر جوشکاری، از ایجاد عفونت جلوگیری میکند.
وسایل ایمنی فروشگاه ماه ایمن؛ یک سد محکم در برابر سوختگی جوشکاری
در مقاله «درمان سوختگی ناشی از جوشکاری» هرآنچه که باید در رابطه با سوختگی پوست یا چشم در جوشکاری بدانید را بررسی کردیم. با استفاده از روشهای گفتهشده میتوانید محل سوختگی را در منزل درمان کنید. البته توجه داشته باشید برای درمان سوختگیهای عمیق، باید حتما به اورژانس و پزشک متخصص سوختگی مراجعه کنید. برای جلوگیری از آسیبهای دستگاه جوشکاری، پیشنهاد میشود از تجهیزات ایمنی فردی مخصوص جوشکاری ماه ایمن استفاده کنید. فروشگاه اینترنتی ماه ایمن با عرضه محصولات باکیفیت و ارسال سریع، تلاش دارد رضایت مشتریان را جلب کند. برای خرید تجهیزات ایمنی جوشکاری از فروشگاه ماه ایمن، میتوانید به آدرس mahimen.ir مراجعه کنید.
انتهای پیام/