دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 ارديبهشت 1395 - 14:50

رئیس قوه قضاییه: بحث حقوق بشر، ابزاری برای حمایت از اهداف ضد حقوق بشر است

رئیس قوه قضائیه اعلام کرد: در ماده 8 اساسنامه دیوان کیفری، کشتار عمومی مردم و ضبط گسترده اموال که ضرورت‌های نظامی آن را توجیه نمی‌کند مطرح شده است که تمام این جنایتها در سرزمین اشغالی رخ داده است و بمباران مستقیم منازل مردم فلسطین توسط رژیم غاصب صهیونیستی مصداق همین موارد است. بر این اساس معلوم می‌شود که بحث حقوق بشر در کشورهای سلطه که مدعی حقوق بشر هستند ابزاری برای سلطه و حمایت از اهداف ضد حقوق بشری است.
کد خبر : 85533

به گزارش گروه اجتماعی آنا از ایرنا، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی در همایش بین‌المللی همصدا با اقصی، که در سالن همایش ایوان شمس تهران برگزار شد، افزود: همانگونه که امام راحل فرمودند مساله فلسطین مساله اول جهان اسلام است و خلف صالح ایشان رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات متعدد اهتمام به این مساله را مطرح کردند.


رئیس قوه قضائیه، افزود: اهتمام به امور فلسطین، اهتمام به امور همه مسلمین است. همانطور که در پیام سید مجاهد سیدحسن نصرالله عنوان شده مساله فلسطین فقط نزاع و جنگ میان فلسطین و رژیم صهیونیستی نیست بلکه جنگ با کل استکبار در عالم است و اسرائیل غاصب در طول این سال‌ها از استکبار بین‌المللی نمایندگی کرده است.


آملی لاریجانی افزود: مساله فلسطین نباید فقط به عنوان جنگ در یک سرزمین جهان اسلام با رژیم صهیونیستی تلقی شود، بلکه جریان فلسطین و سرنوشتی که در 60 سال گذشته بر این کشور رفته است معیاری خاص در جهان اسلام بوجود آورده است؛ معیار و میزانی که خیلی از حقایق را روشن می‌کند و بروز می‌دهد.


وی با بیان اینکه نخستین معیار در مساله فلسطین که آن را به منصه ظهور در آورده بحث حقوق بشر است، گفت: در دنیای امروز و از سال‌ها پیش مساله حقوق بشر بویژه در کشورهای غربی مطرح شده است اما در عمل آن را به عنوان یک ابزار برای فشار به کشورهایی که با آنها همفکر نیستند به کار می‌برند.


رئیس قوه قضائیه توضیح داد: حتی در صحنه عمل به بهانه حقوق بشر تحریم‌های گسترده‌ای را بر ملت‌ها تحمیل کرده‌اند که جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهایی است که در این مساله مورد ظلم قرار گرفته است.


آملی لاریجانی اضافه کرد: کشورهای غربی حق ندارند تلقی خاص خود را از حقوق بشر به تمام کشورها تحمیل کنند.


وی ادامه داد: امروز وضعیتی که در فلسطین پدید آمده آزمایشگاهی بزرگ برای سنجش صحت و سقم ادعاهای حقوق بشری سلطه‌گران است و فلسطین سنجش معیار این ادعاهاست.


آملی لاریجانی گفت: کاری که رژیم صهیونیستی در جنگ غزه انجام داد یک کار کاملا ضد حقوق بشری بود چرا که هزاران نفر را به خاک و خون کشیدند و سران برخی حکومت‌ها این ماجرا را می‌دانستند اما سکوت کردند.


رئیس قوه قضائیه افزود: در ماده 8 اساسنامه دیوان کیفری، کشتار عمومی مردم و ضبط گسترده اموال که ضرورت‌های نظامی آن را توجیه نمی‌کند مطرح شده است که تمام این جنایتها در سرزمین اشغالی رخ داده است و بمباران مستقیم منازل مردم فلسطین توسط رژیم غاصب صهیونیستی مصداق همین موارد است.


وی تاکید کرد: بر این اساس معلوم می‌شود که بحث حقوق بشر در کشورهای سلطه که مدعی حقوق بشر هستند ابزاری برای سلطه و حمایت از اهداف ضد حقوق بشری است.


رئیس قوه قضائیه گفت: جالب اینکه اساسنامه دیوان کیفری در سال 1998 به تصویب رسید و بیش از 120 کشور جهان آن را امضا کردند اما 7 کشور از جمله آمریکا و اسرائیل از امضا کردن این اساسنامه خودداری کردند.


آملی لاریجانی گفت: امروز حاکمان آمریکا حزب‌الله را تروریست می‌خوانند در حالیکه حزب‌الله کاری جز دفاع از خود نداشته و ندارد و حزب‌الله و رهبر شجاع آن مانند نگینی فروزان در جهان اسلام می درخشند و مردم مسلمان حزب‌الله را از صمیم قلب دوست دارند چون نماد شجاعت جهان اسلام است.


وی ادامه داد: آمریکا و اذنابش در افغانستان به بهانه مقابله با تروریسم وارد شده‌اند و کشتارهای بی‌نظیری انجام دادند. به کاروان‌های عروسی مردم و به بیمارستان‌های حمله کردند و متاسفانه باز هم ندای حقوق بشر سر می‌دهند.


رئیس قوه قضائیه ادامه داد: برخی کشورهای غربی جمهوری اسلامی ایران را به دلیل حمایت از حزب‌الله حامی تروریسم می‌دانند در حالیکه امروز حنایشان دیگر رنگی ندارد.


وی افزود:آمریکایی‌ها رسواتر از آن هستند که در بحث حقوق بشر مردم را فریب دهند. اگر حقوق بشری وجود داشت در عراق و افغانستان و یمن مطرح بود. همین حاکمان سعودی جنایات جنگی بسیاری را در یمن مرتکب می‌شوند و تمام بندهای اساسنامه دیوان کیفری بر کارهای سعودی‌ها در یمن تطبیق دارد اما صدای کسی در نمی‌آید.


آملی لاریجانی تاکید کرد: فلسطین یکی از بزرگترین صحنه‌های به منصه ظهور در آوردن ظلم کشورهای سلطه است و این چیز کمی نیست. مقامات آمریکایی‌ که صهیونیست‌ها پشتیبان‌ آنها هستند و به آن افتخار می‌کنند مگر اجازه می‌دهند فکرهای حقوق بشری در جایی از دنیا عملی شود و امروز خط قرمز آمریکا بحث صهیونیست است بنابراین مساله فلسطین را به عنوان یک مسیر و صحنه آزمایش ادعای حقوق بشری کشورهای سلطه‌گر باید بشناسیم.


وی با بیان این که معیار دیگر در مساله فلسطین این است که موضوع فلسطین را باید معیاری برای سنجش هوشیاری و آگاهی ملت‌ها بدانیم، افزود: اگر در همان زمانی که ملت فلسطین مورد تجاوز قرار گرفت سطح آگاهی در جوامع اسلامی بالا بود و در بی‌خبری سیر نمی‌کردند امروز فلسطین مسیر دیگری داشت اما فقدان آگاهی و اطلاع باعث شد یک چنین غده سرطانی در میان ملت‌های اسلامی پدید آید و این جای پای سلطه جهانی است و لذا به این زودی‌ها هم رها نخواهند کرد.


رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: جهان اسلام باید برای مقابله با این غده سرطانی یک گفتمان عمومی پیدا کند و ملت‌ها باید بیدار شوند و خوشبختانه این بیداری صورت گرفته است.


آملی لاریجانی ادامه داد: حضرت امام خمینی (ره) حتی سال‌ها پیش از پیروزی انقلاب اسلامی مساله فلسطین را مطرح کرد و در پیامی که در سال 1351 در نجف اشرف دادند اعلام فرمودند که فلسطین اکنون در رأس مصیبت‌هاست.


وی یادآور شد: در سال 69 مجلس شورای اسلامی قانونی را تحت عنوان قانون حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین مطرح و تصویب کرد که گمان نمی‌کنم در کشورهای دیگر چنین قانونی باشد.


رئیس قوه قضائیه، گفت: مساله فلسطین علاوه بر اینکه معیار حقوق بشری و معیاری برای میزان آگاهی ملت‌هاست، معیاری برای سنجش خدمت و خیانت دولت‌ها و سران حکومت‌های عربی محسوب می‌شود.


وی افزود: جمهوری اسلامی خودش را در این آزمایش بزرگ نشان داده است و امروز همه نوع حمایت ممکن را از مردم مظلوم فلسطین انجام داده است و حتی به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، هشت سال دفاع مقدم و جنگ‌های نیابتی علیه جمهوری اسلامی ایران نتوانست مانع دفاع جمهوری اسلامی از مردم فلسطین شود.


آملی لاریجانی با اشاره به عملکرد برخی دولت‌های منطقه در قبال حمایت از انقلاب فلسطین گفت: برخی سران کشورهای منطقه که قبلا در خفا و امروز آشکارا با رژیم صهیونیستی ارتباط برقرار کرده‌اند، خیانت بزرگشان این است که مساله اول جهان اسلام که مبارزه با ر‍ژیم صهیونیستی بود را به مساله مقابله با جمهوری اسلامی تبدیل کردند.


رئیس قوه قضائیه حمایت علنی سعودی‌ها از گروهک‌های تکفیری و تروریست های داعش را یکی از خیانتهای دیگر به جهان اسلام برشمرد و افزود: حمایت از یک گروه تروریستی تحت عنوان حکومت اسلامی برای مشوه کردن اسلام است.


وی با اشاره به ادعای آمریکا در مبارزه با گروهک داعش گفت: چطور می توانید معامله‌های نفتی ایران را رصد کنید، اما نمی‌توانید مسیر پول‌های کثیف داعش و مسیر فروش نفت آنها را پیدا کنید و این نشان می‌دهد که این ادعاها دروغی آشکار است چرا که داعش مخلوق خودشان است.


آملی با بیان این که کشورهای سلطه امروز می‌خواهند با جنگ شیعه و سنی، اسلام را تضعیف کنند، افزود: ما باید هوشیار باشیم و ضمن اینکه اعتقاداتمان در باب امامت برایمان محفوظ است اما لزومی ندارد برادرکشی راه بیندازیم و جهان اسلام را با خطرات ساختگی دیگری مواجه کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب