آفتکشهای غیرشیمیایی تولید شد
پروین برادران، مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری شهرکرد با اشاره به اینکه موفق به تولید انواع آمینواسیدهای چپگرد ارگونومی شدیم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: در این شرکت دانشبنیان به صورت تخصصی تولید کننده فناوریهای پیشرفته نوظهور کشاورزی و پروتئین هیدرولیزات سراتل هستیم.
وی با بیان اینکه پروتئین هیدرولیزات سراتل یک نوع آفتکش غیرشیمیایی محسوب میشود، اظهار کرد: این فناوری برای کنترل و جلب مگس مدیترانهای، مگس میوه، مگس آفریقایی، مگس مکزیکی، مگس سرکه، مگس جالیز، مگس زیتون و مگس انبه طراحی شده است. در این شرکت تمام پروتئینهای مرتبط با انواع مگسها را به صورت جداگانه ایجاد کردیم.
برادران با اشاره به اینکه این فناوری برای اولین بار در دنیا اتفاق افتاده، تصریح کرد: تاکنون در دنیا یک نوع پروتئین برای انواع گونههای مگسی طراحی شده و این محصول تا سال ۱۳۹۸ صد در صد وارداتی بوده؛ در حال حاضر توزیع این محصول در ۳۱ استان بهطور کامل پوشش داده می شود.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه آمینواسیدهای چپگرد جدید برخلاف چپگردهای تولید شده دردنیا پتروشیمیایی نیست، مطرح کرد: همچنین تعداد نوع آمینواسیدهای این نوع از آمینواسیده بسیار بیشتر است و موفق به طراحی آمینواسید چند قابلیتی شدیم. آمینواسیدهای جدید علاوهبر ۱۹ آمینواسید چپگرد تکزنجیر ریزمولکول آزاد، قابلیت دورکنندگی حشرات را نیز دارند.
وی با اشاره به اینکه محصولات آمینواسید چپگرد در کنترل کرم گلوگاه حنا، سیب، گلابی، مگس زنبور مغزخوار و دورکردن آفات در باغات و کشاورزی نقش ویژهای دارد، بیان کرد: این آمینواسیدها باید در تمام محصولات کشاورزی و وابسته به گیاهان استفاده شود، زیرا این محصولات ضدتنش و محرک رشد هستند. گیاه با این محصول میتواند یک عملکرد چند برابری داشته باشد.
برادران با بیان اینکه محصولات آمینواسید در کنترل تنشهای سرمازدگی، گرمازدگی، شوری و همچنین دفع تنش سموم کاربرد دارد، اظهار کرد: این آمینواسیدها نقش ترمیمکننده را برای گیاه بازی میکند. همچنین عملکرد واحد سطح گیاه را ۲ الی ۳ برابر افزایش میدهد.
به گفته وی، محصولات آمینواسید در طعم، رنگ، چک، بو، مزه، انبارداری، بازار و یخچالگذاری به شدت نقش ویژهای دارد و میتواند با انواع ترکیبات مسی، گوگردی، سیلیسی، سیلیکاتی، کلسیمی، و... مخلوط شود. این محصول در اختلاط پیاچ برخلاف سایر آمینواسیدها هیچگونه محدودیتی ندارد و با تمام سموم و علفکشها قابل اختلاط هستند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه آمینواسیدهای چپگرد ۸۰ درصد سم را از گیاهان حذف میکند، عنوان کرد: کاهش مصرف سموم پایه گیاهی را تقویت کرده، افزایش تناژ و کاهش قیمت محصول را برای کشاورزان به همراه دارد. این محصول برای گیاهان باغی، زینتی، زراعی، گلخانهای و محصولات خانگی کاربرد دارد. کشاورزان در گذشته برای درمان بیماریها از سم استفاده میکردند، اما به دلیل افزایش ناگهانی هزینههای خرید، آنها این محصول را جایگزین سم کردند.
برادران افزود: این محصول تاکنون قادر به درمان بیماریهایی همچون شانکر نکتریایی سیب، بلایت، آب سیاه، پوسیدگی ریشه، لکه آجری، لکه غربالی، سفیدک، آتشک و فوزاریومی و اکثر بیماریهای باکتریقارچی شده است.
وی با بیان اینکه فناوریهای پیشرفته در توسعه اقتصاد کشور نقش بسزایی دارد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر هرم جمعیتی جوان کشور دریافته است که تنها با نوآوری و فناوری میتوانند از رکود اقتصادی جلوگیری کنند.
انتهای پیام/