دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 خرداد 1402 - 11:28

تقلای اروپا برای جبران شکاف در سیستم‌های دفاع هوایی

تقلای اروپا برای جبران شکاف در سیستم‌های دفاع هوایی
خبرگزاری فرانسه در مطلبی جنگ اوکراین را مُسبب بروز شکاف‌هایی در بخش دفاع هوایی اروپا دانست و نوشت: اروپا اکنون در تقلای برطرف کردن چالش دشوار در این بخش بوده که مستلزم صرف زمان و هزینه بسیار است.
کد خبر : 853484

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، شدت جنگ پهپادی و موشکی در اوکراین سبب بروز شکاف‌هایی در دفاع هوایی کشور‌های اروپایی شده که به گفته کارشناسان، برطرف کردن آن دشوار و مستلزم وقت و هزینه بسیار است.

ریچارد ابولافیا مدیر عامل شرکت مشاوره‌ای آئرودینامیک در این خصوص پیش‌بینی کرد که سامانه‌های ضدهوایی که قرار است در نمایشگاه هوایی پاریس از امروز دوشنبه به نمایش گذاشته شوند، از اهمیت بالایی برخوردار باشند.

وی در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اضافه کرد: شما در این نمایشگاه شاهد صحبت‌های زیادی در مورد ظرفیت تولید موشک خواهید بود. بازار موشک‌ها از بخش‌های صنعتی به سرعت در حال رشد است، هرچند تولیدکنندگان این بخش نمی‌توانند به راحتی به این وضعیت ادامه دهند.

کشور‌های غربی از زمان پایان جنگ سرد تاکنون بر آسمان تسلط کامل داشته اند، اما اکنون این دفاع قدرتمند را که زمانی برای محافظت از اعضای ناتو در برابر جنگنده‌های شوروی سابق طراحی شده بود به طور گسترده‌ای از دست داده اند.

به عنوان مثال نمایندگان پارلمان فرانسه در گزارشی به تازگی اعلام کرد که این کشور از ۹ هنگ توپخانه تنها یکی را باقی گذاشته است.

مارک کنسیان سرهنگ بازنشسته نیروی دریایی آمریکا که در حال حاضر به عنوان مشاور ارشد در اندیشکده مطالعات استراتژیک و بین المللی (CSIS) فعالیت می‌کند در این مورد گفت: کشور‌های ناتو در سال‌های اخیر دوباره به دفاع هوایی روی آورده‌اند، زیرا کشور‌های بیشتری به موشک‌های کروز، بالستیک کوتاه‌برد و پهپاد دست یافته‌اند.

کنسیان در اظهاراتی تاکید کرد که ناتو اگرچه این اقدام را آغاز کرده، اما خیلی فراتر از آن نرفته است. وی سپس افزود: من فکر می‌کنم تا پنج سال دیگر وضعیت بهتر از الان می‌شود، اما این امر در حال حاضر کمکی به اوکراین نمی‌کند.

خبرگزاری فرانسه در ادامه این مطلب آورده است که همزمان با کمبود سامانه‌های ضدهوایی و موشک، غرب تلاش می‌کند تا نیاز اوکراین را در بخش دفاع هوایی برطرف کند.

براساس گزارش ها، برلین قصد دارد پنج میلیارد یورو از صندوق ۱۰۰ میلیارد یورویی (۱۱۰ میلیارد دلار) را برای بازسازی نیرو‌های مسلح خود در سال‌های آینده صرف کند و پاریس هم همین مبلغ را تا ۲۰۳۰ در نظر گرفته است.

در بخش صنایع موشک سازی هم، شرکت اروپایی MBDA در ماه‌های اخیر قرارداد‌هایی به ارزش دو میلیارد یورو با فرانسه و ایتالیا برای تامین ۷۰۰ موشک آستر به امضا رسانده است و لهستان هم قرار است دو میلیارد و دویست میلیون یورو در این بخش هزینه کند.

پروژه سپر آسمان یورو

سال گذشته ۱۷ کشور اروپایی به رهبری آلمان با پروژه سپر آسمان یورو در دفاع هوایی متحد شدند، هرچند فرانسه، ایتالیا و لهستان همگی از این پروژه خارج شده‌اند.

این طرح شامل خرید مشترک برای سامانه‌های کوتاه برد، میان‌برد و دور برد از جمله موشک آیریس تی ساخت آلمان، موشک‌های آمریکایی پاتریوت و پیکان ۳ ساخت اسرائیل و آمریکا است.

ابولافیا از همین رو هماهنگی میان کشور‌های متحد را منطقی دانست، اما یادآور شد که مشکل همیشه فرانسه است، زیرا این کشور هیچ گاه نمی‌خواهد رهبری صنعتی را واگذار کند.

هرچند یک اندیشکده آلمانی مستقر در برلین (SWP) طرح آلمان برای استفاده از موشک‌های آمریکایی و اسرائیلی به جای موشک‌های ساخت اروپا را در تضاد با منافع امنیتی این قاره دانست.

در گزارش اخیر نمایندگان پارلمان فرانسه نیز به طور مستقیم از طرح آلمان برای سپر آسمان انتقاد و فقدان راه حل کاملا اروپایی را تاسف بار خوانده است.

هرچند به نظر می‌رسد اسرائیل بتواند با پیشنهاد یک موشک رهگیر جدید مافوق صوت از سامانه دفاعی رافائل، دولت‌های اروپایی را در نمایشگاه پاریس وسوسه کند. درواقع به نظر می‌رسد این پیشنهاد همزمان با شلیک موشک کینژال روسی که دارای قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای است تاثیرگذار باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب