ساختار کلی مخازن فایبرگلاس
امروزه بسیاری از افراد برای نگهداری انواع مایعات از مخزن فایبرگلاس یا مخزن فیبر شیشه استفاده میکنند. استفاده از این مخازن مزایای متعددی دارد که از میان آنها میتوان به مقاومت نسبتاً بالای آنها در برابر فشارهای خارجی اشاره کرد. طی سالهای اخیر محبوبیت استفاده از این نوع مخازن برای نگهداری مایعات به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. در بسیاری از مواقع، این مخزنها برای نگهداری آب مورد استفاده قرار میگیرند، هرچند استفاده از آنها برای نگهداری انواع مواد شیمیایی نیز امکانپذیر است. در ادامه درباره ویژگیها و خصوصیات این مخزنها بیشتر توضیح خواهیم داد؛ با ما همراه باشید.
ساختار کلی مخازن فایبرگلاس
یکی از مواد اصلی مورد استفاده در ساختار ورقهای فایبرگلاس الیاف شیشه است و از این رو، به آنها مخازن فیبر شیشه نیز میگویند. در نظر داشته باشید که این ورقها از ترکیب الیاف شیشه با وینیل استر ساخته میشوند. دلیل اصلی مقاومت بسیار بالای مخزن فایبرگلاس در برابر فشارهای فیزیکی وجود الیاف شیشه در ساختار آن است. ذکر این نکته حائز اهمیت است که فایبرگلاس در اکثر مواقع با مواد شیمیایی اسیدی یا قلیایی واکنش نمیدهد.
به طور کلی، مخازن فیبر شیشه وزن بسیار پایینی دارند و در واقع، یکی از مزایای اصلی آنها در برابر مخازن استیل به وزن پایین آنها برمیگردد. با توجه به این موضوع میتوان مخزن فایبرگلاس را روی سقف ساختمانها برای نگهداری آب نصب کرد.
این در حالی است که نمیتوان مخازن استیل را به دلیل وزن بالا آنها روی سقف ساختمانها مورد استفاده قرار داد. مخازن فایبرگلاس را میتوان در شکلها و اندازههای متفاوتی ساخت. ظرفیت این مخازن در اکثر مواقع بیش از هزار لیتر است. معمولاً مخازن با ظرفیت بالای پنج هزار لیتر برای نگهداری سوخت مورد استفاده قرار میگیرند.
در این راستا، مجموعه ناب زیست به عنوان یکی از مراکز معتبر تولید انواع مخازن، لولهها، سیستمهای تهویه هوای مطبوع و... میتواند بر اساس نیاز شما مخزن فایبرگلاس مورد نظرتان را در اندازه و شکل دلخواه طراحی و تولید کند. دانش بالا و تجربه زیاد در زمینه تولید باعث متمایز شدن این مرکز از سایر مراکز فعال در این زمینه است.
مزایای استفاده از مخازن فایبرگلاس در مقایسه با سایر مخازن
مقاومت بسیار بالا در برابر فشارهای فیزیکی و وزن نسبتاً پایین مزایای اصلی مخازن Fiberglass محسوب میشوند. شایان ذکر است که مخازن استیل نیز از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند. از آنجایی که این گروه از مخازن وزن بالایی دارند، این موضوع باعث ایجاد محدودیت در استفاده از مخازن استیل میشود. جالب است بدانید که مخزن فایبرگلاس نسبت به مخازن استیل نزدیک به چهل و پنج درصد سبکتر است.
از آنجایی که گرما به آسانی از مخازن فایبرگلاس عبور نمیکند، دمای مایع درون آنها تحت تأثیر دمای محیط اطراف قرار نمیگیرد. همان طور که پیشتر نیز به این موضوع اشاره کردیم، مخازن فیبر شیشه با اکثر مواد شیمیایی واکنش نمیدهند؛ از این رو، میتوان از آنها برای نگهداری مواد شیمیایی دارای پی هاچ (ph) غیر خنثی نیز استفاده کرد. اشعه فرابنفش خورشید نیز از ورقهای فایبرگلاس عبور نمیکند. از این رو، میتوان این مخازن را در حالی که حاوی مواد شیمیایی هستند، در برابر نور مستقیم خورشید قرار داد.
نمایی از مخزن فایبر گلاس برای نگهداری سوخت
انواع مخازن فیبر شیشه و خصوصیات و ویژگیهای آنها
مخازن GRP رایجترین نوع مخزن فایبرگلاس هستند. در مخازن GRP میکروارگانیسمها نمیتوانند به آسانی رشد کنند؛ از این رو، این تانکر برای نگهداری آب و سایر مایعات خوراکی مناسب هستند. به طور کلی، تانکرهای GRP برای نگهداری آب به مدت طولانی ایدهآل محسوب میشوند. در حال حاضر اکثر مخازن GRP دارای ظرفیت بالای دو هزار لیتر هستند و با استفاده از آنها میتوان آب را برای ماهها بدون تغییری در رنگ یا مزه آن نگهداری کرد.
مخزن SMC نوع دیگری از مخازن فایبرگلاس است. این تانکر در برابر فشارهای فیزیکی مقاومت بیشتری از خود نشان میدهد؛ به همین دلیل، در بسیاری از مواقع برای نگهداری مایعات در اماکن صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. هزینه تولید این مخازن بین پانزده درصد تا سی و پنج درصد بالاتر از مخازن GRP است. ورق فایبرگلاس SMC نسبت به ورق GRP حدود دوازده درصد ضخیمتر است.
مخزن فایبرگلاس از نوع SMC نسبت به مخازن GRP دارای مقاومت و دوام بالاتری است. فرایند تولید تانکرهای SMC طولانیتر از فرایند ساخت تانکر GRP است و به دلیل وزن بالاتر، نصب مخازن SMC نسبت به نصب مخازن GRP به هزینه بیشتری نیاز دارد. نکته حائز اهمیت این است که از تانکر SMC برای نگهداری کودهای شیمیایی مایع نیز استفاده میشود.
خصوصیات و ویژگیهای کلی مخازن فایبرگلاس از نوع مکعبی و زیرزمینی
مخزن مکعبی فایبرگلاس برای افرادی که خواهان نگهداری آب یا سایر مایعات با حجم بسیار بالا هستند، ایدهآل محسوب میشود. این تانکرها را نمیتوان به آسانی جابهجا کرد و در واقع، پس از نصب، باید اجزای آنها از هم جدا کرد تا جابهجا شوند. معمولاً ظرفیت مخزن فایبرگلاس مکعبی بیش از پنجاه هزار لیتر است. پیش از نصب این تانکر محل قرارگیری آن باید به طور دقیق مشخص شود و معمولاً برای اماکنی که آب لولهکشی ندارند، ایدهآل به حساب میآیند.
یکی از مزایای مخازن فیبر شیشه امکان نصب آنها در زیر سطح زمین است. به دلیل مقاومت بالای تانکرهای فایبرگلاس در برابر پوسیدگی، نصب آنها در زیر سطح زمین هیچ تأثیری بر دوام و طول عمرشان ندارد. مخازن زیرزمینی در اکثر مواقع به شکل استوانهای ساخته میشوند و معمولاً ظرفیت آنها بالای پنج هزار لیتر است. نصب مخازن فایبرگلاس زیرزمینی نسبت به سایر مخزنهای فیبر شیشه دشواریهای بیشتری دارد.
فرایند نصب تانکرهای زیرزمینی حدود هفت روز طول میکشد. در حال حاضر، این مخازن زیرزمینی تنها برای نگهداری آب مورد استفاده قرار میگیرند. در نظر داشته باشید که ضخامت ورقهای مورد استفاده در بدنه آنها نسبت به سایر مخازن اندکی بیشتر است. برای تهیه این مخازن و کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با گروه ناب زیست تماس بگیرید.
یک مخزن از نوع فایبرگلاس برای نگهداری آب
شرایط کلی نگهداری انواع سوخت در مخازن فایبرگلاس
گاهی افراد برای نگهداری سوخت مورد نیاز تجهیزات صنعتی از مخزن فایبرگلاس استفاده میکنند. در نظر داشته باشید که این مخازن برای نگهداری بنزین، نفت و گازوئیل ایدهآل هستند. مخرنهای SMC برای نگهداری سوخت گزینه بهتری به حساب میآیند. شایان ذکر است، از آنجایی که برای حفظ امنیت، سوختها باید در دمای پایین نگه داشته شوند، مخازن فایبرگلاس SMC عایق حرارتی بهتری برای جلوگیری از انتقال حرارت محیط به درون مخزن هستند.
تانکرهای فایبرگلاسی که برای نگهداری سوخت استفاده میشوند، معمولاً ظرفیت بالای پنج هزار لیتر دارند. با این وجود، در برخی از مواقع افراد از مخزن فایبرگلاس کوچکتر نیز برای نگهداری سوخت استفاده میکنند. این تانکرها نسبت به تانکرهای استیل گزینه بهتری برای نگهداری انواع سوخت محسوب میشوند و احتمال نشت سوخت از آنها بسیار پایینتر از مخازن استیل است.
مخزن از نوع فایبرگلاس در اندازه متوسط
نصب مخازن فایبرگلاس در سریعترین زمان ممکن
امروزه بسیاری از افراد برای نگهداری آب و سایر مایعات از مخازن فایبرگلاس استفاده میکنند. این مخازن در برابر فشارهای فیزیکی مقاومت بسیار بالایی از خود نشان میدهد و هزینه نصب و نگهداری آن نسبتاً پایین است. امکان نگهداری سوخت در این تانکرها وجود دارد. تانکرهای فایبرگلاس بر خلاف مخازن ساخته شده از آلیاژ استیل حرارت را از خود عبور نمیدهند و از این رو، برای نگهداری انواع سوخت گزینه مناسبتری هستند.
در این بین، مجموعه ناب زیست به عنوان یکی از بزرگترین مجموعههای فعال در زمینه طراحی و عرضه انواع مخازن، خدمات ویژهای را در اختیار کاربران قرار میدهد. این مجموعه با داشتن کادر حرفهای و مجرب میتواند شما را در زمینه دستیابی به مخزن فایبرگلاس مورد نظرتان یاری کند و در کوتاهترین زمان ممکن آن را در اختیار شما قرار دهد.
تفاوت مخزن فایبرگلاس و مخازن پلی اتیلنی
شاید علاقمند باشید تفاوت مخزن فایبرگلاس با انواع نمونه های بتنی، استیل، پلی اتیلن و پلی پروپیلن را بدانید. از این رو پیشنهاد می نمائیم حتما به سایت ناب زیست سر بزنید و مزایا و معایب هر یک را نسبت به دیگری بررسی نمائید.
ارزان ترین نوع مخازن، مخزن پلی اتیلن و گران ترین آنها نمونههای استیل هستند. لیکن کاربردهای هر یک نسبت به دیگری متفاوت است و بهیچ عنوان نمی توان براحتی گفت مخزن استیل از مدل پلی اتیلنی بهتر است.
فرض مثال بدلیل عدم واکنش اسیدها و مواد شیمیایی با پلی اتیلن در دمای عادی و بالعکس عدم مقاومت مخزن استیل در مقابل بسیاری از مواد شیمیایی، بسیاری از مهندسین ترجیح میدهند برای نگهداری اسیدها و مواد قلیایی از مخازن پلاستیکی استفاده کنند تا مخازن ضدزنگ استنلس استیل.
در مقابل عدم تحمل فشار توسط مخزنهای پلی اتیلنی یکی از مهمترین ایرادات وارده به انها است. در عین حال مخازن کامپوزیتی تحمل فشار تا 10 بار و حتی بیشتر را براحتی دارند از این رو بعضا مشاهده می کنید که از انها برای ساخت سختی گیر و فیلتر شنی تحت فشار استفاده می نمایند.
انتهای پیام/