دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فیاض در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

تأسیس دانشگاه مجازی علم‌شهر قرآن و روانشناسی

تأسیس دانشگاه مجازی علم‌شهر قرآن و روانشناسی
مسئول بخش پژوهش علم‌شهر قرآن و روانشناس گفت: علم‌شهر قرآن و روانشناسی درواقع یک دانشگاه مجازی است و در ذیل هسته پژوهشی قرآن و روان‌شناسی دانشگاه تهران فعالیت می‌کند که شامل پنج کارگروه پژوهش، آموزش، عملیات، انتشارات، تبلیغات و رسانه است.
کد خبر : 851577

فاطمه فیاض عضو هیئت علمی گروه پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا و مسئول بخش پژوهش علم‌شهر قرآن و روانشناسی در گفتگو با خبرنگار آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا در مورد جزییات دومین رویداد علم شهر قرآن و روانشناسی گفت: دومین رویداد علم شهر قرآن و روان‌شناسی در روز دهم خرداد در دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران برگزار شد.

فیاض بیان کرد: علم شهر قرآن و روانشناسی در واقع یک دانشگاه مجازی است که حدود سه سال پیش در دانشگاه تهران تاسیس و در ذیل هسته پژوهشی قرآن و روان‌شناسی دانشگاه تهران فعالیت می‌کند که شامل پنج کارگروه پژوهش، آموزش، عملیات، انتشارات، تبلیغات و رسانه است.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: کارگروه‌های آموزش و پژوهش از بخش‌های مهم علم شهر هستند که در محور آموزش، دوره‌هایی شبیه دوره‌های دانشگاهی و به‌صورت ترم طراحی‌شده که در هر ترم دانش‌پژوهان یک سیر روش‌شناسی و تدبری و یک سیر تخصصی را در پیش می‌گیرند.
 
وی افزود: افراد دانشجو یا فارغ‌التحصیل گرایش‌های روان‌شناسی و علوم تربیتی می‌توانند به شهر قرآن و روان‌شناسی ورود کنند و به‌صورت تخصصی در حوزه‌ی روان‌شناسی اسلامی، روان‌شناسی قرآن بنیان به فعالیت بپردازند. 

عضو هیئت‌علمی دانشگاه اظهار کرد: یکی از بخش‌های اصلی دوره‌های آموزشی علم شهر، آموزش شیوه‌های تدبر در قرآن کریم است و بخش بعدی تخصص در حوزه روان‌شناسی قرآن بنیان می‌باشد و در موضوعاتی، چون شاکله، انواع اختلال‌ها، درمان، دوره‌های رشد و تحول انسان و روانشناسی شخصیت که مبتنی بر قرآن هستند به قرآن‌پژوهان آموزش داده می‌شود.

وی ادامه داد: دانش‌پژوهان در بخش تدبر باید حدود ۲۰ جلد کتاب تدبر را در ۴ دوره آموزشی یا مقطع طی کنند که هرکدام از این مقطع‌ها به‌صورت لیسانس، فوق، دکترا است، این افراد هر چه به مقاطع بالاتری می‌رسند، می‌توانند از روش‌های تدبر قرآن در حوزه روانشناسی و پژوهش‌های خود استفاده و به پژوهش‌های بنیادی دست پیدا کنند. 

تاسیس دانشگاه مجازی علم شهر قرآن و روانشناسی/ انجام پژوهش‌های روانشناسی قرآن بنیان در درمان اختلال‌ها

دومین رویداد علم شهر قرآن و روانشناسی

فیاض عنوان کرد: در علم شهر قرآن و روانشناسی دو دوره آموزش برگزار شده و برای دوره سوم از افراد علاقه‌مند که در حوزه‌های روانشناسی مشغول‌اند در حال ثبت‌نام است و یکی از حسن‌های دانشگاه مجازی این است که علاقه‌مندان از سایر نقاط ایران و جهان می‌توانند عضو شوند. البته دوره‌های علم شهر قرآن کاملاً رایگان است و در پایان هر دوره، آزمون برگزار می‌شود و افرادی که نمره قبولی را کسب کنند، می‌توانند وارد دوره‌های بعدی این دانشگاه شوند و این افراد باید تعهد دهند بعد از پایان دور‌های خود آنچه یاد گرفتند را به شکل خروجی در قالب کلاس، پژوهش و یا تغییر در ارگان‌ها و سازمان‌ها ایجاد کنند. 

فیاض متذکر شد: در بخش پژوهش از سال ۱۳۹۰ در هسته پژوهشی قرآن و روانشناسی دانشگاه تهران بیش از ۴۵ پژوهش بنیادی و کاربردی در حوزه روان‌شناسی قرآن بنیان انجام شده و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در تمام دانشگاه‌ها می‌توانند در عرصه پژوهش قرآن- روان‌شناسی دانشگاه تهران حضور داشته باشند و پایان‌نامه‌های خود را به نتیجه رسانند و پژوهش‌های خوبی درزمینهٔ‌های اختلالات، کودک، خانواده، زوج‌درمانی، شخصیت، استعداد سنجی، درمان افسردگی، درمان اضطراب صورت گرفته است.
 
مسئول بخش پژوهش علم شهر گفت: در حوزه انتشارات علم شهر قرآن و روان‌شناسی حدود ۲ سال گذشته مجوز نشریه قرآن- روان‌شناسی، قرآن بنیان را گرفته و یک شماره هم چاپ‌شده و در ذیل سایت دانشگاه تهران این مجله قابل‌مشاهده است و همچنین علاقه‌مندان می‌توانند مقالات خود را با موضوعات مرتبط برای ما ارسال کنند و البته چند شماره بعدی به یک مجله علمی پژوهشی ارتقا پیدا می‌کند.
 
وی اضافه کرد: در حوزه‌های عملیات و تبلیغات هم کارگاه‌های مختلفی درزمینهٔ روانشناسی و حوزه روش‌شناسی برگزار شده است. 

فیاض خاطرنشان کرد: اولین همایش قرآن و روان‌شناسی توسط معاونت پژوهشی در دانشگاه تهران در سال ۱۳۹۸ برگزار شد و این دانشگاه در نظر دارد سال بعد دومین همایش قرآن و روان‌شناسی برگزار کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب