دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط دانش‌آموزان سما انجام شد؛

ساخت تراکتور برقی هوشمند با توانایی حمل بار ۷۰۰ کیلوگرمی

ساخت تراکتور برقی هوشمند با توانایی حمل بار ۷۰۰ کیلوگرمی
دانش‌آموزان هنرستان پسرانه سمای نجف‌آباد موفق به ساخت تراکتور برقی هوشمند با توانایی حمل بار ۷۰۰ کیلوگرمی شدند.
کد خبر : 847377

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ پنجمین جشنواره پروژه‌های دانش‌آموزی فرهیختگان جوان در راستای آشنایی دانش‌آموزان با رشته‌های دانشگاهی با حضور بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز پژوهشگر و بااستعداد از سراسر کشور در قالب بیش از ۶۵۰ پروژه علمی به‌صورت حضوری و آنلاین با هدف ایجاد شادابی و شورونشاط اجتماعی و گسترش فرهنگ تحقیق و پژوهش و رشد مهارت‌های علمی و عملی دانش‌آموزان در واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد برگزار و هنرستان پسرانه سمای نجف‌آباد با دو پروژه، موفق به کسب رتبه برتر و یک رتبه شایسته قدردانی این جشنواره شد.

رتبه برتر پنجمین جشنواره فرهیختگان جوان به پروژه ساخت تراکتور هوشمند به سرپرستی مهران غره الحمید و دانش‌آموزان عضو تیم این پروژه (امیرحسین هاشمی، محمدرضا عسگری، امیرحسین شمس کهریز سنگی و محمد ایمانیان نجف‌آبادی) از هنرستان پسرانه سمای نجف‌آباد تعلق گرفت.

این ربات(تراکتور برقی هوشمند)، دستگاهی الکترومکانیکی و کنترل شونده از راه دور است که مجهز به دو موتور ۱۲ ولت ۳۵۰ واتی بوده و توسط سیستم انتقال، قدرت آن ۶۰ برابر شده و به چرخ‌ها منتقل می‌شود. تراکتور هوشمند از یک باتری ۱۲ ولتی ۶۰ آمپرساعتی تغذیه و سلول‌های خورشیدی نصب‌شده روی آن وظیفه شارژ باتری را به عهده‌ دارند.

جنس بدنه تراکتور هوشمند از پروفیل و ورق آهن سه میل بوده و تنش‌های آن توسط یک میله مهار کنترل می‌شود. این ربات با استفاده از پردازش تصویر می‌تواند درخت‌ها و افراد را در محیط کاری خود شناسایی کند. از توانایی‌های این ربات می‌توان حمل بار تا ۷۰۰ کیلوگرم، سم‌پاشی اتوماتیک با مخزن ۱۰۰ لیتری، کرت‌بندی و شخم‌زنی را نام برد. تریلری برای تمیزکردن سواحل در نسخه‌های بعدی ربات نظر گرفته شده است.

**ربات آتش‌نشان هوشمند

ربات آتش‌نشان هوشمند پروژه دیگر هنرستان پسرانه سمای نجف‌آباد در جشنواره فرهیختگان جوان بود که قادر است حریق و نوع آن را تشخیص داده و با توجه به نوع حریق به طرف آن رفته و به اطفای حریق با محلول مناسب اقدام کند. سنسور‌های به‌کار رفته قادرند نوع حریق را بر اساس مایعات و جامدات تقسیم بندی کنند. این ربات می‌تواند با استفاده از سیستم خنک کننده داخلی طراحی شده تا نزدیکی حریق رفته و به اطفا اقدام کند. نوع سیستم حرکتی این ربات از نوع دیفرانسیلی بوده که قدرت مانور بالایی به ربات می‌دهد.

چرخ‌های این ربات از نوع تایر شنی (تایر تانکی) هستند که عبور از موانع را به واسطه سیستم تعلیق پیاده شده به راحتی امکان پذیر می‌کند. تشخیص حریق توسط هوش مصنوعی صورت گرفته که بلافاصله پس از مطلع شدن از وقوع آتش سوزی برای خاموش کردن آن اقدام می‌کند.

اعضای تیم پروژه ساخت ربات آتش‌نشان هوشمند (عرفان جمشیدیان، محمدمهدی امینی و ناصر صادقی) هستند و مهران غرةالحمید استاد راهنمای این پروژه است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب