بهرهوری از چاههای نفتی با فناوری بومی افزایش یافت
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، اسیدکاری یکی از روشهای عمومی و پرکاربرد در فرایند انگیزش چاه به شمار میرود که با هزینه نسبتاً پایین و در زمان کوتاه، ضریب بهره وری مخازن نفت و گاز را افزایش میدهد.
معین نبی پور مدیرعامل شرکت دانشبنیان فناوری «ازدیاد برداشت فارس» با بیان این توضیح، از اهمیت فناوری اسیدزنی چاهها در کارایی بهتر آنها گفت و افزود: برای بررسی دقیق عملیات اسیدکاری و نقش آن در بهبود وضعیت تولید، میتوان به عوامل مؤثر در این عملیات از جمله کیفیت و نوع افزایههای مورد استفاده در اسیدکاری، نوع اسید، سیستم اسیدکاری و نوع سازند اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه روشهای سنتی عمدتاً موجب کاهش بهرهبرداری از چاهها میشوند، عنوان کرد: برخی عوامل که عمدتاً ناشی از عملیات حفاری یا بعد از آن هستند باعث کاهش تولید قابل توجهی میشوند، که از جمله آنها آسیب سازند در اثر نفوذ گل حفاری و سیمانکاری، آسیبهای سازند ناشی از مشبک کاری، تکمیل چاه، عملیات تعمیر چاهها و آسیبهای ناشی از عملیات انگیزش چاه هستند.
وی با بیان اینکه عملیات اسیدکاری معمولاً بهترین روش برای بهبود میزان تولید چاه و افزایش ضریب پوسته است، ادامه داد: موفقیت عمل اسید کاری، به انتخاب نوع اسید، غلظت، حجم، نحوه تزریق و توجه به محدودیتهای مربوط به آن بستگی دارد که عمدتاً از طریق آزمایشات دینامیک اسید زنی مغزه ارزیابی و طراحی میشود.
این فعال فناور، از بومییازی فناوری فرآیند اسیدکاری در این شرکت دانشبنیان گفت و افزود: در این عملیات اسید با فشارهای متفاوت به داخل لایههای سازندهای نفتی و گازی تزریق میشود تا با گشودن مجراهای موجود، نرخ تولید افزایش پیدا کند.
نبی پور بیان کرد: بدلیل نیاز به آزمایشات مورد نیاز در مبحث افزایش تولید نفت و مشکلات تحریم و قیمت بالای نمونه خارجی این محصول با مشخصات پژوهشی و صنعتی به تولید رسیده است.
مدیرعامل فناوری این شرکت دانش بنیان به گستردگی دامنه کاربرد این روش در بهرهبرداری از چاهها اشاره کرد و افزود: از مخاطبان بالقوه این روش فناورانه میتوان به صنایع نفت و گاز، شرکتهای حفاری و بهره برداری اشاره کرد.
نبی پور با بیان اینکه تولید این محصول با این مشخصات فنی و سابقه فروش به صورت انحصاری توسط این شرکت انجام میشود، ادامه داد: تعداد محدودی تامین کننده خارجی در این زمینه وجود دارد، اما نمونه ساخت ایران توانسته است کیفیت، کارایی و قیمت تمام شده بهتری نسبت به نمونههای خارجی ارائه دهد.
وی افزود: پس از ساخت این محصول توسط این شرکت واردات آن بهدلیل کیفیت بالای تولید از نظر فنی و مزیت رقابتی قیمت متوقف شده و تا کنون از خروج بیش از ۲۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری شده است.
نبی پور با اشاره به مزایای رقابتی و فناورانه محصول عنوان کرد: استفاده از تنظیم کننده فشار پشتی گازی، تزریق دقیق سیالات، نرم افزار کاربردی ثبت و کنترل کلیه اطلاعات در حین آزمایش، تنظیم هوشمند فشار روباره و تزریق با هدف عدم فروپاشی مغزه درتماس با اسید، جایگزینی جنس استیل ضد زنگ با تیتانیوم یا هستلوی و در نهایت قیمت رقابتی مناسب نسبت به تجهیزات خارجی از مزایای نمونه ساخت داخل به شمار میروند.
مدیرعامل این شرکت فناور از اشتغال ایجاد شده به واسطه فعالیت این شرکت دانشبنیان گفت و افزود: به واسطه تولید این محصول دانشبنیان تا کنون برای ۱۵ نفر به طور مستقیم و غیر مستفیم ۱۰ نفر اشتغال ایجاد شده است.
این فعال فناور، درباره نقش دستگاههایی همچون معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، در حمایت از تولیدات دانش بنیان داخلی عنوان کرد: حمایت نهادهای اجرایی به صورت مالی و معنوی، مانند برگزاری نمایشگاه محصولات دانشبنیان وگیری از ورود تجهیزات مشابه خارجی جهت رقابت بسیار کارگشا خواهند بود. ثبات قیمت جهت تامین مواد اولیه و رفع موانع تامین قطعات خاص بسیار مهم است. همچنین بازپرداخت وجوه و مطالبات به موقع به شرکتهای تولیدی و بهویژه دانش بنیان در این راستا نقش مهمی ایفا میکنند.
انتهای پیام/