قالیباف: من شما را میبخشم اما آبروی مجلس را حفظ کنید
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، حسن نوروزی در نشست علنی امروز (یکشنبه ۲۰ فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیبدیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار، گفت: ایراداتی که به این لایحه وارد است، ایرادات شکلی است.
وی خطاب به رئیس مجلس گفت: از سه سال و نیم قبل طرح مهریه را به مجلس دادهایم و شما دستور دادهاید بررسی این طرح که از صد هزار پرونده جلوگیری میکند، به تأخیر بیفتد، اما این لایحه که از دی ماه سال گذشته آمده بلافاصله در دستور کار قرار گرفته است، این ظلم بیّن و استبداد شما است.
نماینده رباط کریم در مجلس اضافه کرد: چرا طرح مهریه را که سه سال و نیم سال است که آن را تهیه کردهایم در دستور کار مجلس قرار نمیگیرد، به چه کسی جایزه دادهاید.
نوروزی با بیان اینکه این لایحه در دی ماه سال گذشته پس از ۱۰ سال به مجلس ارائه شد و در کمیسیون اجتماعی دو نفر بر روی آن کار کردند،اظهار کرد: جنبههای اجتماعی، قضائی، فرهنگی و آموزشی این لایحه باید در کمیسیون مشترکی متشکل از کمیسیون شوراها، امنیت ملی، آموزش، قضایی و حقوقی و اجتماعی مورد بررسی قرار میگرفت.
وی تصریح کرد: سفیر انگلستان در ایران در صفحه اینستاگرام خود در حمایت از پایان دادن به خشونت علیه زنان که محور فکری و کاری این لایحه است، کراوات نارنجی به عنوان نماد خشونت علیه زنان استفاده کرده و مردم ایران را به حمایت خشونت علیه زنان دعوت کرده است.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تاکید کرد: بررسیهای ما نشان میدهد محتوای این لایحه، قوانین بینالمللی و سازمان حقوق بشر و سازمان ملل متحد و سند ۲۰۳۰ است. این لایحه بنیان خانواده را سست و ضعیف میکند و درگیری بین زنان و مردان را ایجاد مینماید و مخالف با اصول اسلامی است؛ به صورت مثال مرد اگر مانع اشتغال زن و یا خروج وی از کشور شود، آمده است زن میتواند به دادگاه مراجعه و به جای توافق با همسر خود به صورت مستقل از کشور خارج و یا شاغل شود.
نوروزی گفت: در خصوص نابرابری دیه زن و مرد در این لایحه پیشنهاد شده صندوقی تشکیل و تفاضل دیه را این صندوق پرداخت کند. مگر اسلام خود تشخیص این موارد را نداده است که امروز به کمک قوانین بین المللی شما قصد دارید چنین چیزی را تصویب کنید، در این لایحه آمده است اگر مردی برای دو بار به واسطه ایجاد جراحت در همسر خود دیه پرداخت کند، زن میتواند درخواست طلاق نماید، این موضوع مخالف ماده ۱۱ قانون مدنی است که موارد عسر و حرج را احصاء کرده است.
وی با اشاره به اینکه در کجای اسلام فقهای اهل سنت و تشیع و حتی یهودی و مسیحی چنین نظری دادهاند که با یک خشونت اندک شما میتوانید درخواست طلاق کنید،تاکید کرد: برخی از واژههای گوناگون در این لایحه آمده است که معنی آنها مشخص نیست، تمکین مشروع و یا تمکین نامشروع چه معنایی دارد.
محمدباقر قالیباف در پاسخ به گفتههای نوروزی نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس گفت: قصد ندارم به شما در خصوص موضوع مطرح شده درباره اینکه مستبد هستم یا نیستم، پاسخ دهم. این موضوع را به خدا و شما در ماه مبارک رمضان واگذار میکنم، اما شما فرمودید لایحه خشونت دی ماه به مجلس آمده و اکنون در حال مطرح شدن است، در شرایطی که در ۲۹ اردیبشهت ماه سال ۱۴۰۰ یک فوریت این لایحه در مجلس به تصویب رسیده است و بیش از دو سال است که در مجلس قرار دارد.
وی گفت: چنین تهمتی را به من میزنید، اما من شما را در ماه مبارک میبخشم، ولی آبروی مجلس را حفظ کنید.
انتهای پیام/