نان بولانی یا نان شکمپر افغانستانی چطور طبخ میشود
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، این روزها در ماه مبارک رمضان مردم به سمت تهیه و طبخ غذاهایی خاص میروند که لذت زیادی برای خوردن هنگام افطار و سحر دارد.
مردم کشور افغانستان یک غذای مخصوص به نام نان بولانی یا نان شکمپر دارند که به عنوان یک غذای آسان همراه با پیازچه و سیب زمینی سرو میشود. نان بولانی فرخ طاهری یکی از غذاهای محبوب در میان افغانها است.
بولانی یک نان شکمپر افغان است که با سیب زمینی، پیازچه و فلفل سبز پر میشود. طرز پخت این غذا بسیار آسان است و یکی از محبوبترین غذاهای سنتی افغانها است. این نان را همچنین میتوان با کدو یا سیب زمینی شیرین، عدس قرمز، اسفناچ، تره فرنگی یا فقط پیازکوهی پر کرد. این غذای ساده و خوشمزه معمولاً همراه با ترشی چتنی و ماست سیر و نعناع سرو میشود و معمولاً به عنوان پیش غذا، یا میان وعده با یک فنجان چای صرف میشود.
*طرز تهیه بولانی
مرحله اول
برای تهیه نان بولانی افغانستانی در ابتدای کار، آرد را به همراه نمک و آب داخل یک کاسه میریزیم، سپس مواد را با هم مخلوط میکنیم و خوب ورز میدهیم تا خمیری یکدست و منسجم به دست بیاید.
مرحله دوم
در ادامه خمیر تهیه شده را بعد از ورز دادن ۲۰ دقیقه میگذاریم تا بماند. سبزیها را شسته و ساطوری میکنیم و سیر و فلفل قرمز خرد شده را با سایر ادویهها و روغن به سبزیها اضافه میکنیم و هم میزنیم.
مرحله سوم
در این مرحله، خمیر را روی سطح تمیزی به صورت یکدست با وردنه به قطر نیم سانتی متر باز میکنیم و گلولههای کوچکی از آن برمی داریم و پهن میکنیم. مقداری از ترکیبات سبزی را به صورت دایرهای روی خمیر میریزیم.
مرحله چهارم
سپس لبه خمیر را برمی گردانیم. یک تابه را با مقداری روغن روی حرارت قرار میدهیم تا داغ شود. سپس نانها را داخل تابه روغن سرخ میکنیم. بعد از این که سرخ شد از تابه خارج کرده و در ظرف مناسب سرو میکنیم.
انتهای پیام/